БОРИСОВ ПРИСТИГНА В НОВА ЗАГОРА, ЗА ДА ПОЗДРАВИ ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА  С ПОБЕДАТА
юли 5, 2022 832 Прегледи

БОРИСОВ ПРИСТИГНА В НОВА ЗАГОРА, ЗА ДА ПОЗДРАВИ ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА С ПОБЕДАТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Нова Загора за да поздрави лично Галя Захариева с победата на първи тур в неделя, когато се проведе извънредния кметски вот. Захариева спечели, получавайки 53,5 % от гласовете. В Нова Загора дойдоха още проф. Костадин Ангелов, който е бивш здравен министър и новозагорец, областният председател на ГЕРБ Десислава Танева и депутатката Мария Белова.

Няма нито един фактор, който да вдигне инфлацията в България. Кое е привнесено?!

Това заяви на пресконференция в Нова Загора лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. На частичните избори в неделя кандидатът на партията Галя Захариева победи, а бившият премиер пристигна в града, за да я поздрави.

При нас беше в пъти по-евтино, щеше да бъде в пъти по-евтино, подчерта лидерът на ГЕРБ.

За нас най-добре е да съставят правителство, защото се провалят във всичко, посочи бившият премиер.

„Имаме ниска избирателна активност и една от причините е машинното гласуване. В секциите с хартия имаме 50-60 на сто избирателна активност, а в секциите с машина има 20 на сто разлика.

По думите й и засиленото полицейско присъствие – намесата на Бойко Рашков в изборите, също е повлияло на хората, както и текущата политическа ситуация в страната.

Въпреки всичко, резултатът е добър, ние се справихме сами със странните коалиции-противници. Резултатът, който ние направихме – 53.5 е по-висок от всички резултати взети заедно на БСП и ПП. Това показва, че хората в нова Загора оценяват това, което ГЕРБ е направила на национално и на регионално ниво. Хората смятат, че само ние сме хората, които можем да правим добри неща“, посочи Захариева.

Десислава Танева обяви, че са удовлетворени от справянето с предизвикателствата пред тях.

Тези избори доказаха, че ГЕРБ е единствената жива партия, партия, която има идеи и идеологии, заяви тя.

„Противниците ни не знаят нищо. Те не знаят кой какъв е, събрали се комунисти и жълтопаветници. Но, целта не е да ги обидим, а да им покажем, че работата има своето значение“, обяви Борисов.

„Един бюджет, който беше рядко слаб, където имаше пари, заложени само за пенсионерите, беше поправен и приет.

Да се върнем във времето, когато проф. Гечев, световен шампион по фалиране а банки, сега участва в преговорите за нов кабинет, припомни експремиерът.

Обади ми се един приятел от Америка и ми каза: Какво се оплакваш, та при вас опозицията управлява“, посочи Борисов.

Ние направо прекроихме бюджета на Асен Василев, отсече той.

„Тези сега любимци на медиите обещаха по 4 магистрали, по три моста, по пет тунела ли, три тунела ли – какви ли не измами. Къщичка за птички няма построена, една дупка на Тракия няма изкърпена, една велоалея няма изградена – година и половина пълен застой, а тир след тир по магистралите. Това ще влезе в историята как една инфраструктура издържа година и половина без да се поддържа, отсече той.

Вчера се стигна до никаквата новина, че 1,2 млрд лв. ЕК са дали на други страни, вместо на нас. Щото на нас не ни трябват, иронизира Борисов.

Но иначе всеки въпрос е как ще направят правителство. Ето какво стана – смях. Я да ги питам тези вериги бензиностанции, малки, средни и промотирането на тези 25 стотинки отстъпки, посочи той.

Вие разбрахте ли начина, по който ще се изплащат тези стотинки“, попита Борисов.

Първо трябва да направя опашка и да питам на касата дали изплащат 25 стотинки и ако не изплащат, трябва да търсим друга бензиностанция. Ами и ако там не изплащат? Те те вкарват в голямата бензиностанция, където изплащат. Ами ето ти монопол, те са се разбрали, възмути се Борисов. Събота е 9-и, една трета от месеца мина, но досега никой нищо не показа, допълни той.

Сега те искат да купят цели парламентарни групи и депутати. Търсят депутати, които да се подчинят на принципите да не си слушат лидерите и избирателите, както и структурите – това няма никакво значение. А да подкрепите принципа Рашков на КПКОНПИ, това било съдебна реформа, 40 на сто инфлация, батерии за далавери, бензинът и нафтата ще минат 4 лв…и който имал такива принципи, трябвало да подкрепи Асен Василев и Петков. В момента, пред очите на медиите, се купуват и продават гласове, защото един депутат е носител на гласове, отсече той.

Цели десетки хиляди гласове. И то купуването не е само с пари, олио, захар или банкети, а с обещаване на постове, министерски и пр. Това също е корупция. Предай си партията и ще станеш министър, предай си избирателите – ще те направим шеф на ДАНС. Това се случва в момента. Честното е лятото, като си дойдат хората от почивки, да се направи един избор и както ни подреди народът. Тогава тези депутати могат спокойно да се явят като независими и народът да ги избере, това е честно, отсече Борисов.

При ГЕРБ нито токът, нито газът щяха да се вдигнат, нито да изпуснем инфлацията, заяви той.

Българинът е производител на ток, има въглища за още 100 години. Кое ти се оскъпи на тебе за тока – миньорският труд ли стана по-скъп или въглищата намаляха, или три теца не бъват нонстоп, попита реторично Борисов. 45 лв. излиза токът, а на пазара е 800. Турци и гърци купуват ток от България, посочи той.

А колко са доматите и краставиците в Турция и Гърция, попита още той.

Няма нито един фактор, който да вдигне инфлацията в България, допълни Борисов.

По 100 млн. на месец отиват в посредниците за газа, а на вас ви забраняват да ходите на енергийна комисия, обърна се към медиите Борисов.

За две секунди там правят милиони. Гуши правят. Чудавищни неща стават в енергетиката. Кликаш и си купуваш Мерцедес или отиваш в Гърция с приятели да се веселиш, заяви той.

Всички пари, акумулирани в енергетиката, отиват в частни джобове, откъдето могат, прибират, категоричен е Бойко Борисов.

Сега може и да съставят правителство, но Слави им го е казал: Ега се задавят с власт.

За Гавазова Бойко Рашков каза да се махне и се махна, припомни случая с журналистката от БТВ Биляна Гавазова Борисов.

 

epicenter.bg

Предишна ДРОГИРАН ШОФЬОР НА МОТОЦИКЛЕТ Е ХВАНАТ В СЛИВЕН
Следваща СЪДЕБНАТА САГА СРЕЩУ АНГЛИЙСКИЯ ПАСТОР ОТ КВ. "НАДЕЖДА" ЗАВЪРШИ С ..... 1000 ЛЕВА ГЛОБА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИДЕО ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ – 30.11.2017г.

SlivenInfo Ви предлага видео от последната пресконференция на кмета на Сливен Стефан Радев, която се проведе на 30.11.2017г.

Новини Сливен

ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА ОТ СЛИВЕН Е НОМИНИРАНА ЗА „ЖЕНА НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО“

Веселина Седларска от Сливен, журналист и писател, е номинирана за „Жена на десетилетието“. Номинацията идва от електронното издание на woman.bg. Номинациите са в 10 категории. Веселина Седларска е номинирана в

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР КАНИ ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА КЛАСИЧЕСКАТА МУЗИКА НА КОНЦЕРТ НА 17 СЕПТЕМВРИ

След лятна пауза Сливенският симфоничен оркестър се завръща на музикалната сцена с концерт на 17 септември, четвъртък. Той е озаглавен „Есенни нюанси“ и ще се състои пред зала „Сливен“ от