БОРИСОВ В КОТЕЛ: РАДЕВ РАЗДЕЛИ НАЦИЯТА
март 3, 2022 1274 Прегледи

БОРИСОВ В КОТЕЛ: РАДЕВ РАЗДЕЛИ НАЦИЯТА

Навръх Националния празник 3 март, лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов бе на посещение в Котел. Там той се поклони пред паметта на идеолога на българската революция Георги Раковски, чието родно място е старопланинският град.

Лидерът на ГЕРБ ще коментира пред жителите и журналистите и управленските кризи в страната, както и вчерашната истерия с горивата по бензиностанциите.

Експремиерът поднесе цветя на паметника в центъра на града и посети музея.

Правителството не носи маски, парламентът не носи маски, а вие сте сложили, отбеляза Борисов, обръщайки се към домакините.

Заедно с него са депутатите Георг Георгиев и Томислав Дончев.

Поздравяваме новия кмет на с. Тича и докато ни изстъргаха ГЕРБ, те продължават да побеждават, честито, коментира лидерът на ГЕРБ.

Толкова много са темите в момента, Радев успя така да раздели нацията, та дори на националния празник, човек трябва да избира място, където да отиде, за да можем да говорим за обединение, не за разединение. Избрахме Котел и Г.С. Раковски, защото много неговите думи са като за днес писани.

Така е днес има агресия, има война, има незаконно нахлуване на територията на Украйна и целият демократичен свят осъждаме това. В същото време, да си забравяме историята и хилядите загинали и руски, украински, финландски и балкански военни са дали живота си и сме се освободили, каза Борисов.

Призивите ни за обединение не само, че не се разбират, а лошите пророкувания, които правихме за Румен-Радевата зима дойде, дойдоха опашките по бензиностанциите, скочиха газът, токът, енергийните носители. Чудовищно. Никакво строителство. Велоалея няма да направят тези. Не знам дали Румен Радев и Кирил Петков и компания трябва да ги коментираме, заяви той.

Тези хора нямат политика, това, което питате за Стефан Янев, е абсурдно за пред хората да го коментираме. Радев направи Янев три пъти премиер на Кирил Петков. Вие тогава се скъсвахте да хвалите служебните правителства. За една седмица какво правят, или е проект за нова партия. Аз винаги съм казвал, че Радев е умен човек и той разбира, че тези ще го занесат на дъното и трескаво преформатира политическото пространство. Разформирова БСП, обърна се към медиите бившият премиер.

Ние три пъти внасяме предложения за читалищата, болниците…но те само за три месеца успяха да се научат да крадат. Няма ги никакви. Асен Василев го няма, посочи Борисов и попита: Къде са милиардите, които изтеглиха. Има чудовищна инфлация, блокираха всичко, на тяхно място трябваше отдавна да си тръгнат, отсече той.

Както е казал поетът: докато е мъничка змията, да си заминава, защото ще ни завлекат на дъното, допълни Борисов.

Имаме решения и нямаше да допуснем нито едно от тези неща да се случат. И да не се оправдават с война. От юни миналата година започнаха да скачат горивата. Газът минава през България, АЕЦ Козлодуй ни е заредена, посочи Борисов.

Нищо от това нямаше да се случи, а щеше да има и магистрала до Търново, смята Борисов.

Гласувахме за оставката на Стефан Янев, някои приятели ми се обадиха и ме питат защо гласуваме за това правителство. А председателят на парламента вкара в една точка две решения, той е хитрец. В тази точка влиза „за оставката на Стефан Янев“ и „за“ новия министър. Новият министър съм го пращал аз и моите колеги в НАТО. Какво трябва да направим – да оставим държавата без министър ли по време на войната в Украйна, попита реторично Борисов.

Днес на Шипка Стефан Янев и Кирил Петков могат да се разберат кой на кой е министър, посочи той.

Премиерът казва, че има доставки, ама то не може да няма доставки, ти имаш своя територия. Цените са вдигат и разликата е по 30-40 лв. на резервоар. Изпуснато е времето с инструменти това да се регулира, посочи той.

Извършена е сделка с газ посред нощ на половин цена, докато всички телевизии дават войната в Украйна и сделката е на 120 лв., а през деня цената е била 220 лв. Цената от 1 април на газа ще е брутална, над 50 на сто. А за утре цената на тока ще е рекордна за всички времена. От 1 април няма един лев компенсация нито за тока, нито за газа, чакат ни рекордни цени. Виждаме, как за секунди, между 2 и 3 през нощта, продават 4200 мегаватчаса. Разликата в цената е около половин милион, заяви Делян Добрев.

Виждате, че свидетелите започват да се самоубиват, ходят и паднат. Кой да ги разследва. Нали сега чегъртат само ГЕРБ. И как ни изчегъртаха, пак си бием на изборите, отбеляза Борисов.

Колко беше газът, храната, олиото при модела Борисов. И колко е при Румен-Радевата зима с неговите експерименти. Те не са виновни новото правителство, каза в заключение Бойко Борисов.

 

epicenter.bg

Предишна ЧЕСТВАНЕ НА ТРЕТИ МАРТ – НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В СЛИВЕН
Следваща НА ТРЕТИ МАРТ В СЛИВЕН БЕ ОТПРАВЕНА МОЛИТВА ЗА ТРАЕН МИР, ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ПОСЛЕДНАТА СУМА ПО СПЕЧЕЛЕНО ДЕЛО ЗА ПЪРВИЯ ВОДЕН ЦИКЪЛ

Община Сливен получи последната сума по спечелено дело срещу испанска компания за първия воден цикъл в размер на 193 хиляди лева. През 2020 година Общината спечели общо три дела за около

Новини Сливен

СПОРТЕН ПРАЗНИК В ОБЩНОСТЕН ЦЕНТЪР – СЛИВЕН

Днес в Общностен център-Сливен се проведе спортен празник, посветен на децата от първата група към услугата „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване училищната готовност за равен старт в училище”. От името

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ДА ФИНАНСИРА ПРОЕКТИ И ДЕЙНОСТИ НЕ САМО В ГРАДА, НО И В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Община Сливен ще продължи да отпуска приоритетно средства за ремонт и поддръжка на уличната мрежа и за подобрения в малките населени места, заяви кметът Стефан Радев във връзка с актуализацията