БОРИСЛАВ ПАВЛОВ: БСДП Е ЗА ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ, ПО-ШИРОКО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ И ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ В СЕЛАТА

БОРИСЛАВ ПАВЛОВ: БСДП Е ЗА ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ, ПО-ШИРОКО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ И ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ В СЕЛАТА

Борислав Павлов е адвокат, кандидат за общински съветник от БСДП под номер 35 в бюлетината и с преференция 102

Общината в няколко поредни мандата не използва всички възможности, които й дава закона, за да осигури сигурност на хората и да партнира по-добре с МВР.“ Това заяви кандидатът за общински съветник от БСДП Борислав Павлов.

БСДП предлага да се разшири мрежата на видеонаблюдението и да бъде създадена „Общинска полиция“, която да замести сега съществуващата „Общинска охрана“. „Тя ще е много по-ефективна. Освен за обществения ред, безопасността на движението, паркирането в тревните площи, тя може да гарантира изпълняването на наказания по административни нарушения в общината и много по-адекватно да извършва действия, свързани с охраната на обекти и мероприятия“, смята  Борислав Павлов. Според него е въпрос на много точен разчет на разходната част на бюджета, за да бъдат пренасочени средства за създаване на „Общинска полиция“, в която да се ангажира състава на МВР.

БСДП смята, че общинската политика има и други пропуски по отношение на възможностите си да подпомогне борбата с битовата престъпност и да облекчи криминогенната обстановка.

„Сливен е общината с най-голяма територия и с общо 45 населени места, но извън града реално няма полицейски участък. Общината може да отдели сграден фонд и средства за ремонта му в средищните села и да ги предостави на МВР, за да бъдат открити постоянно действащи приемни, с тенденция такива да има във всички населени места с над 1000 души в общината. Ако видите сегашните графици на полицейските инспектори, които обикалят по селата, ще разберете, че не можем да искаме от тях да работят ефективно“, допълни Борислав Павлов.

За откриване на полицейски приемни има процедура, но е важно кметът да влезе в активен диалог с МВР. Нашият кандидат Пламена Петрова пое ангажимент на десетките срещи с хората по селата да започне такъв институционален диалог и съответната законова процедура.

„Политики се правят чрез бюджета, ние имаме анализ и ще направим съответните предложения при разглеждането на Бюджет 2020 в Общинския съвет.“, каза още Павлов.

Той даде пример с община Ямбол, където само след юли т.г., кметът е внесъл в Общинския съвет искания за промени на бюджета за над 250 000 лв. за разширяване на видеонаблюдението и за ремонт на безвъзмездно предоставени от община Ямбол на МВР сгради за полицейски приемни.

Пресцентър БСДП

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Предишна КОЛЬО МИЛЕВ СЕ СРЕЩНА С ЛЕКАРИ ОТ МБАЛ "ХАДЖИ ДИМИТЪР"
Следваща В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ФИЛМЪТ "ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ НА ХАДЖИ ДИМИТЪР - ВЯРНОСТ И САМОЖЕРТВА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДНЕС ПРИСТИГАТ БЮЛЕТИНИТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ В БСП

Днес по обяд в Сливен пристигат бюлетините за първия пряк избор на председател в историята на БСП. В петък те ще бъдат разнесени по секциите, а в събота ще се

Новини Сливен

ПИЯН ВОДАЧ НА ТОВАРЕН АВТОМОБИЛ ПРИЧИНИ КАТАСТРОФА

Водач на товарен автомобил е причинил пътно произшествие след употреба на алкохол над 1,2 промила. На 27 май полицейски служители се отзовават на сигнал за катастрофирал товарен автомобил в района

Новини Сливен

МНОГО ПИЯН ШОФЬОР НА ОПЕЛ ИНСИГНИЯ Е ХВАНАТ ЗАД ВОЛАНА НА „ПЕТОЛЪЧКАТА“

Много пиян шофьор на „Опел Инсигния “ е хванат от сливенски полицаи 10 минути след полунощ на 12 март. 44-годишният нарушител е заловен на пътен възел „Петолъчката“, научи Sliveninfo. Той