БОРИСЛАВ ПАВЛОВ: БСДП Е ЗА ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ, ПО-ШИРОКО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ И ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ В СЕЛАТА
24.10.2019 1948 Прегледи

БОРИСЛАВ ПАВЛОВ: БСДП Е ЗА ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ, ПО-ШИРОКО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ И ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЕМНИ В СЕЛАТА

Борислав Павлов е адвокат, кандидат за общински съветник от БСДП под номер 35 в бюлетината и с преференция 102

Общината в няколко поредни мандата не използва всички възможности, които й дава закона, за да осигури сигурност на хората и да партнира по-добре с МВР.“ Това заяви кандидатът за общински съветник от БСДП Борислав Павлов.

БСДП предлага да се разшири мрежата на видеонаблюдението и да бъде създадена „Общинска полиция“, която да замести сега съществуващата „Общинска охрана“. „Тя ще е много по-ефективна. Освен за обществения ред, безопасността на движението, паркирането в тревните площи, тя може да гарантира изпълняването на наказания по административни нарушения в общината и много по-адекватно да извършва действия, свързани с охраната на обекти и мероприятия“, смята  Борислав Павлов. Според него е въпрос на много точен разчет на разходната част на бюджета, за да бъдат пренасочени средства за създаване на „Общинска полиция“, в която да се ангажира състава на МВР.

БСДП смята, че общинската политика има и други пропуски по отношение на възможностите си да подпомогне борбата с битовата престъпност и да облекчи криминогенната обстановка.

„Сливен е общината с най-голяма територия и с общо 45 населени места, но извън града реално няма полицейски участък. Общината може да отдели сграден фонд и средства за ремонта му в средищните села и да ги предостави на МВР, за да бъдат открити постоянно действащи приемни, с тенденция такива да има във всички населени места с над 1000 души в общината. Ако видите сегашните графици на полицейските инспектори, които обикалят по селата, ще разберете, че не можем да искаме от тях да работят ефективно“, допълни Борислав Павлов.

За откриване на полицейски приемни има процедура, но е важно кметът да влезе в активен диалог с МВР. Нашият кандидат Пламена Петрова пое ангажимент на десетките срещи с хората по селата да започне такъв институционален диалог и съответната законова процедура.

„Политики се правят чрез бюджета, ние имаме анализ и ще направим съответните предложения при разглеждането на Бюджет 2020 в Общинския съвет.“, каза още Павлов.

Той даде пример с община Ямбол, където само след юли т.г., кметът е внесъл в Общинския съвет искания за промени на бюджета за над 250 000 лв. за разширяване на видеонаблюдението и за ремонт на безвъзмездно предоставени от община Ямбол на МВР сгради за полицейски приемни.

Пресцентър БСДП

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Предишна КОЛЬО МИЛЕВ СЕ СРЕЩНА С ЛЕКАРИ ОТ МБАЛ "ХАДЖИ ДИМИТЪР"
Следваща В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ФИЛМЪТ "ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ НА ХАДЖИ ДИМИТЪР - ВЯРНОСТ И САМОЖЕРТВА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ЩЕ УЧАСТВА СЪС СЪФИНАНСИРАНЕ В ПАРТНЬОРСКИ ПРОЕКТ ЗА ЕКОЛОГОСЪОБРАЗНА МОБИЛНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

На предстоящата сесия утре местният парламент в Сливен ще гласува Общината да участва със съфинансиране в съвместен проект с Община Ямбол. Това стана ясно по време на днешната пресконференция на

Новини Сливен

С ВЪЛНУВАЩ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА 2023/2024 Г. В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА

15 септември се превърна в празник за всички училища в община Нова Загора. Те се оживиха от порасналите си възпитаници и техните родители. Тържествата  по повод началото на учебната година

Новини Сливен

ПЕЧАТНИЦА „ЕКСПРЕС“ ТЪРСИ РАБОТНИЦИ

  Печатница „Експрес“ в Сливен търси да назначи работници – мъже и жени за работа на 5 позиции. Телефон за връзка: 0887 252 589