БОЛНИЦАТА В ЕЛХОВО СПИРА ПРИЕМА НА ПАЦИЕНТИ С COVID ЗАРАДИ МНОГОТО БОЛНИ ЛЕКАРИ

БОЛНИЦАТА В ЕЛХОВО СПИРА ПРИЕМА НА ПАЦИЕНТИ С COVID ЗАРАДИ МНОГОТО БОЛНИ ЛЕКАРИ

На заседание на Областния медицински съвет в присъствието на директора на РЗИ Ямбол д-р Лиляна Генчева, директора на РЗОК д-р Денка Петрова, кметът на община Елхово Петър Киров и представители на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Ямбол, МБАЛ „Св. Иван Рилски „ Елхово и МБАЛ „Св. Йоан Рилски „ Ямбол беше обсъдено актуалното състояние на болниците в областта.

От директора на болничното заведение в Елхово Димитър Помаков стана ясно, че от днес МБАЛ „Св. Иван Рилски „ Елхово спира приема на пациенти с ковид, пневмонии и ОРЗ. Поради големия процент заболели лекари и медицински персонал в отделенията лекуващи пациенти с ковид и липсата на лекари, с които да бъдат заменени, болницата в Елхово няма да приема пациенти с такива симптоми. До сега там имаше възможност и се приемаха за лечение 15 пациенти с ковид.

Пациентите от общините Елхово и Болярово ще бъдат насочвани към болниците в Ямбол. „Нека хората в тези две общини бъдат спокойни, те могат да разчитат на болнично лечение в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Ямбол и МБАЛ „Св. Йоан Рилски„ Ямбол, каза председателят на ОМС и областен управител Димитър Иванов.

За баланс на системата от утре в МБАЛ „Св. Йоан Рилски „ Ямбол ще бъдат разкрити още допълнителни легла за ковид пациенти и така общият им брой ще бъде 46, увериха от болничното заведение.

По информация на директора на РЗИ, въпреки натовареността и големият брой заболели лекари и медицински персонал в държавната болница в Ямбол, те се справят и осигуряват необходимите легла и медицинска грижа за нуждаещите се пациенти от областта.

Предишна 64 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ПИЯН ШОФЬОР НА ТОВАРЕН АВТОМОБИЛ Е ЗАДЪРЖАН ПРИ МАЩАБНА АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СКАНДАЛ В ЯМБОЛ: ГЕРБ СЕ ОТКАЗА ОТ ГЕОРГИ СЛАВОВ, ТОЙ ИЗЛИЗА КАТО НЕЗАВИСИМ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ

Бурна нощ в Ямбол. В сряда вечерта Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатите на партията за кметове на областните градове. В Ямбол ГЕРБ издига областния управител Димитър Иванов, който е

Новини Ямбол

ЯМБОЛ ПРАЗНУВА С РОК-КОНЦЕРТИ, ФЕСТИВАЛИ, ТУРИСТИЧЕСКИ АТРАКЦИИ И ПОРЕДИЦА ОТ ТЕАТРАЛНИ СПЕКТАКЛИ

Палитра от културни събития с национална значимост са вплетени в празничната програма, посветена на Деня на Ямбол – 28 май (Свети Дух). Най-мащабните прояви ще бъдат в първите седмици на

Новини Ямбол

ОТКРИХА 14-ГОДИШНИЯ ИЦО ХРИСТОВ ОТ ЕЛХОВО

Издирваният вчера 14-годишен Ицо Христов от Елхово е открит невредим. Снощи момчето е открито в добро физическо и здравословно състояние на територията на община Тунджа. Близките благодарят на всички за