БОЛНИЦАТА В ЕЛХОВО СПИРА ПРИЕМА НА ПАЦИЕНТИ С COVID ЗАРАДИ МНОГОТО БОЛНИ ЛЕКАРИ

БОЛНИЦАТА В ЕЛХОВО СПИРА ПРИЕМА НА ПАЦИЕНТИ С COVID ЗАРАДИ МНОГОТО БОЛНИ ЛЕКАРИ

На заседание на Областния медицински съвет в присъствието на директора на РЗИ Ямбол д-р Лиляна Генчева, директора на РЗОК д-р Денка Петрова, кметът на община Елхово Петър Киров и представители на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Ямбол, МБАЛ „Св. Иван Рилски „ Елхово и МБАЛ „Св. Йоан Рилски „ Ямбол беше обсъдено актуалното състояние на болниците в областта.

От директора на болничното заведение в Елхово Димитър Помаков стана ясно, че от днес МБАЛ „Св. Иван Рилски „ Елхово спира приема на пациенти с ковид, пневмонии и ОРЗ. Поради големия процент заболели лекари и медицински персонал в отделенията лекуващи пациенти с ковид и липсата на лекари, с които да бъдат заменени, болницата в Елхово няма да приема пациенти с такива симптоми. До сега там имаше възможност и се приемаха за лечение 15 пациенти с ковид.

Пациентите от общините Елхово и Болярово ще бъдат насочвани към болниците в Ямбол. „Нека хората в тези две общини бъдат спокойни, те могат да разчитат на болнично лечение в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Ямбол и МБАЛ „Св. Йоан Рилски„ Ямбол, каза председателят на ОМС и областен управител Димитър Иванов.

За баланс на системата от утре в МБАЛ „Св. Йоан Рилски „ Ямбол ще бъдат разкрити още допълнителни легла за ковид пациенти и така общият им брой ще бъде 46, увериха от болничното заведение.

По информация на директора на РЗИ, въпреки натовареността и големият брой заболели лекари и медицински персонал в държавната болница в Ямбол, те се справят и осигуряват необходимите легла и медицинска грижа за нуждаещите се пациенти от областта.

Предишна 64 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ПИЯН ШОФЬОР НА ТОВАРЕН АВТОМОБИЛ Е ЗАДЪРЖАН ПРИ МАЩАБНА АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА ЯМБОЛ РАЗРЕШИ ОБЩИНАТА ДА ТЕГЛИ КРЕДИТ ОТ 18 МИЛИОНА ЛЕВА

С пълно мнозинство Общински съвет – Ямбол гласува днес решение за поемане на дългосрочен облигационен заем, с който да се финансират 15 значими обекта от техническата и социалната инфраструктура на

Новини Ямбол

ТРИМА С НАРКОТИЦИ И ПИЯН СА ХВАНАТИ ЗАД ВОЛАНА В ЯМБОЛ

Четирима водачи седнали зад волана след употреба на наркотични вещества или алкохол са установени на територията на град Ямбол през изминалото денонощие. Вчера около 09:40 ч. полицейски екип е спрял

Новини Ямбол

МЪЖ ЗАСТАВА ПРЕД СЪДА ЗА УБИЙСТВО С БРАДВА

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Димитър С. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 35-годишна жена. Престъплението е осъществено на 10.11.2019 г. в приземен етаж на