БОЙКО БОРИСОВ СЕ СРЕЩА С ГЕРБ-СЛИВЕН

БОЙКО БОРИСОВ СЕ СРЕЩА С ГЕРБ-СЛИВЕН

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на поредната си обиколка в страната за среща с активистите на партията. Днес той е на посещение при ГЕРБ-Сливен.

Срещата бе открита от Десислава Танева, която благодари на всички организации, участвали активно в изборния процес: „Независимо, че не сме в управлението, нашата дейност продължава. Както винаги сме се старали, наше основно задължение е да привличаме в нашите екипи млади хора, да чуваме идеите на новото поколение и да ги готвим за управлението в местната и централна власт“.

„Една партия никога не се създава, не се развива, докато бъде само на власт. Всяка една политическа формация може да бъде в опозиция, в което няма нищо срамно. Ние оставаме, за да им показваме грешките на властта, да бъдем принципни. Много ми е интересно как крайната „градска“ десница подкрепи настоящото управление на ПП, което може би е едно от най-левите правителства за последните 30 години“, заяви още тя.

Като бивш министър на земеделието Танева отбеляза, че ГЕРБ са абсолютно недоволни от средствата, предвидени в Бюджет 2022 за сектора. „Не можеш да заявяваш, че идваш на власт със заявката за прозрачно управление и дебат, а на практика да вършиш точно обратното“, заяви тя и отбеляза, че подкрепата за земеделските производители не е нито реална, нито ще бъде ефективна.

„350 млн. повече директна подкрепа при съвсем други ценови баланси на себестойността, която формира земеделският производител. Земеделските производители са в изключително тежка ситуация. Цените на амониевата селитра например са увеличени три пъти. Два пъти и половина са по-високи стойностите на еленергията… И в Румъния, и в Гърция земеделските производители бяха компенсирани заради увеличените цени на еленергията. А всички „мерки“ у нас са в абсолютно противоречие на това, което се прави реално“, отбеляза тя.

Десислава Танева изтъкна, че ГЕРБ в никакъв случай няма да подкрепи така предложения бюджет за земеделието.

 

еpicenter.bg

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КИРИЛ ПЕТКОВ ВКАРАЛ И ТРИМА ПОЛИТИЦИ В СПИСЪКА СИ ЗА ПРОКУРАТУРАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

64 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 729 са новите случаи на коронавирусна инфекция, регистрирани за изминалото денонощие в страната. PCR тестовете, направени през последните 24 часа, са 4 605, а бързите тестове за антигени –

Новини Сливен

ВАЖНО ЗА КЛИЕНТИТЕ НА ЦЕНТЪРА ЗА АДМИНИСТРАТИВНО ОБСЛУЖВАНЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Центърът за административно обслужване в Община Сливен няма да работи на 9 май – понеделник, от 13 до 17 часа заради временното спиране на електрозахранването. След 13 часа документи на

Новини Сливен

МАЙОР ОЦЕЛЯ ПО ЧУДО ПРИ КАТАСТРОФА ТАЗИ СУТРИН

Майор от армията оцеля по чудо при катастрофа, станала рано тази сутрин на магистрала „Тракия” в участъка между Нова Загора и Сливен, научи Sliveninfo. Офицерът се е движил с лек