БОЙКО БОРИСОВ ИНСПЕКТИРА ПРОЕКТ ЗА КАНАЛИЗАЦИЯ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „РЕЧИЦА“
27.03.2021 4022 Прегледи

БОЙКО БОРИСОВ ИНСПЕКТИРА ПРОЕКТ ЗА КАНАЛИЗАЦИЯ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „РЕЧИЦА“

Премиерът Бойко Борисов посети днес сливенския квартал „Речица“, където започна изграждането на канализация за отпадни води. Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда“ и е на стойност 19 млн. лв. Изпълнението на дейностите е започнало от най-ниската точка на квартала. Там се изгражда напорният водопровод за отпадъчни води, който ще събира канализационната вода от целия квартал, след което водата ще бъде изпращана към градската пречиствателна станция в село Самуилово.

Министърът на земеделието, храните и горите, и водач на листата на ГЕРБ в област Сливен Десислава Танева заяви, че това е дълго чакан проект от хората в квартал „Речица“ и благодарение на подкрепата на правителството освен канализацията, ще бъде подменена и част от водопроводната мрежа. Ще бъде изградена канализация за отпадъчни води в целия квартал, което е около 30 км. канализационни профили и главни колектори. Целият проект трябва да приключи до края на 2023 година. Капиталът на ВиК – Сливен е увеличен, което ще позволи изпълнението на проекта, изплащане на дължимите възнаграждения на служителите, както и за реализацията на текущи дейности.

Десислава Танева благодари и на МРРБ за подкрепата за започналата процедура по изграждането на нов пътен възел от магистрала „Тракия“ до град Кермен, което ще улесни придвижването на пътуващите от и към Сливен по магистралата. „Пътният възел би дал много възможности за развитие на целия район. За Кермен, Скобелево, Младово, Бозаджии, както и за всички населени места в общината би променило икономическата перспектива за хората, които живеят тук“, каза още Танева и допълни, че в момента се извършва цялостна реконструкция на пътя от магистралата до село Николаево. Стойността на този проект е 3,7 млн.лв., каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който придружаваше премиера Борисов.

Кметът на Сливен Стефан Радев благодари на премиера Бойко Борисов и правителството за средствата отпуснати за ремонт и модернизиране на училищата и детските градини, както и за финансовият ресурс предоставен за изграждането на физкултурни салони в три училища – ППМГ “Добри Чинтулов“, ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ и ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“.

Предишна ПЕТЪР ВИТАНОВ С ПОДКРЕПА ЗА СЛИВЕНСКАТА ЛИСТА НА БСП
Следваща ГЕРБ СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯ УПРАВЛЕНСКИТЕ СИ ПРИОРИТЕТИ В СФЕРАТА НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Мъж в аптека: -Дайте ми нещо против бълхи, моля. -Какво имате? Куче или котка? -Абе, как куче или котка? Бълхи имам. Тълпата линчува Мария Магдалена на градския площад. Идва Исус

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ШОФЬОРА, УБИЛ УЧЕНИЧКА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В СЛИВЕН

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Георги М. Той е обвинен за това, че на 06.10.2019 г. в гр. Сливен, на пешеходна пътека на кръстовището

Новини Сливен

ОЩЕ ДВЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ В СЛИВЕН СА ЗАРАЗЕНИ С КОРОНАВИРУС

Две медицински лица в Сливен са заразени с коронавирус, съобщиха от НОЩ тази сутрин. Sliveninfo научи, че става въпрос за медицински сестри, които пряко работят с болни от COVID -19.