БОЖИ ЧОВЕК СТОРИ ЧУДО С ЦЪРКВАТА „СВЕТА ПЕТКА”

Един Божи човек от Сливен стори истинско чудо с бъдещия храм „Света Петка” в парк „Юнак”. Той се казва отец Йоан и е председател на църковното настоятелство на храма, чието строителство започна в далечната вече 2008 г.

„Първите 10 г. нямаше видими резултати, тук беше гола поляна. След това започна строителство, но и то вървеше много бавно. Не знам причините, сигурно са организационни”, споделя пред Sliveninfo отец Йоан, който оглави настоятелството преди 7 месеца с по-малко от 37 хил. лева в банковата сметка.

Днес църквата е почти готова. С позлатени кубета, подово отопление, каквото няма никъде в страната, с пет камбани, които вече са монтирани, с огромни полилеи, които вече са доставени и много други екстри.

„Силата ми идва преди всичко от Господа, от доверието на дядо Йоаникiй и от съпричастността на сливналии, чиято помощ е неоценима. Да не забравя и община Сливен, която ще облагороди целия терен около църквата и ще постави жива ограда”, казва свещеникът.

Сред големите частни спонсори той споменава имената на братя Гочеви, които са основните строители на храма и на бизнесмена Стефан Стефанов, собственик на фирма „Техномаш”. Той е направил подовото отопление, а много скоро ще финансира и поставянето на скъп гранитогрес.

„Вече имаме първи записвания за венчавки в новия храм. Първата ще бъде на 1 октомври, въпреки че църквата ще бъде готова със сигурност още през лятото.Аз искам да благодаря за помощта на Сливенска митрополия и на многото малки дарители. Щастлив съм, че участвам в исторически момент. И това не е пресилено – от 120 г. в Сливен не се е строил нов православен храм. Сигурен съм, че с неговата поява добрините в нашия град ще станат повече, с Божията помощ”, заявява отец Йоан, който признава, че неговата организираност и деловитост е придобита в редиците на сливенската танкова бригада, където преди години днешният свещеник е служил като сержант.

 

Георги Мангинов

Предишна ПОЗИЦИЯ НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“-СЛИВЕН ПО ПОВОД МЕДИЙНИ ПУБЛИКАЦИИ
Следваща 150 US ВОЙНИЦИ СЕ МЕСТЯТ ОТ РУМЪНИЯ В „НОВО СЕЛО” КРАЙ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЪС СПОРТЕН ПРАЗНИК ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ ОБЛАГОРОДЕНИЯТ ПАРК ЗА СПОРТ И ОТДИХ ОКОЛО ЗАЛАТА НА КЛУБ ПО БОРБА „СТАНКА ЗЛАТЕВА“ В СЛИВЕН

Със спортен празник, на 28 април, ще бъде открит облагороденият парк за спорт и отдих около залата на Клуб по борба „Станка Златева“ в Сливен. В програмата са включени турнир

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 09.09./неделя/ поради авария на ул.“Панайот Хитов“ ще бъде прекъснато водоподаването в северозападната част на кв. Ново село до 13.00ч. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ПЛАМЕН ИВАНОВ, УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА „ЗЛАТНА БЕЛКА“

Уважаеми колеги, контрагенти и партньори, Позволете ми да Ви поздравява с настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Нека всички дочакаме една по-успешна година. И за бизнеса, и за нашите многобройни клиенти.