БОЖИДАР АНДРЕЕВ ОТ СЛИВЕНСКОТО СЕЛО ТОПОЛЧАНЕ ДОНЕСЕ УСПЕХ НА СВОЯ ОТБОР В ГЕРМАНИЯ

БОЖИДАР АНДРЕЕВ ОТ СЛИВЕНСКОТО СЕЛО ТОПОЛЧАНЕ ДОНЕСЕ УСПЕХ НА СВОЯ ОТБОР В ГЕРМАНИЯ

Божидар Андреев от сливенското село Тополчане продължава да печели победи във вдигането на тежести тази година. През уикенда той бе с най-съществен точков принос за победата на неговия отбор КСВ Дурлах над Родинг в първа германска Бундеслига.

С лично тегло 79 кг Андреев изхвърли 155 кг и изтласка 191 кг. Крайният резултат от мача между двата клуба е 823,7:811,1 точки в полза на Дурлах, който вече е шести в класирането.

Това е поредният успех на Божидар Андреев, който през тази година стана европейски шампион за мъже с три европейски рекорда за мъже в Батуми в категория до 73 кг през април, европейски шампион до 23 г. с 3 европейски рекорда за младежи в Букурещ в кат. 81 кг през октомври, спечели бронз на световното първенство за мъже с 3 европейски рекорда за мъже в Патая (Тайланд) в кат. 73 кг през септември и грабна златото на олимпийския квалификационен турнир в памет на Наим Сюлейманоглу в Газиантеп в кат. 81 кг миналата седмица.

 

БНР

Предишна ЛИЙ ЧАЙЛД ИСКА ИРЛАНДСКО ГРАЖДАНСТВО ЗАРАДИ БРЕКЗИТ
Следваща ДЕЛОТО СРЕЩУ УБИЕЦА НА КРИСИ СЕ ПАДНА НА СЪДИЯ МАРТИН ДАНЧЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СВИКВА КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВА НА КОМИСИИТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ НА 14 НОЕМВРИ

Във връзка с подготовката за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на Република България и предсрочни избори за Народно събрание на 14 ноември 2021 г., ще се проведат  консултации за

Новини Сливен

ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ПРЕДСТОЯТ ВЪВ ФИЛИАЛ СЛИВЕН НА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ВАРНА

Предстоят Дни на отворените врати във Филиал Сливен на МУ- Варна. Те ще се проведат на 19 и 20 април, като посещенията през първия ден ще бъдат от 10 до

Новини Сливен

ПЕТ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА НАГЪЛ ОБИРДЖИЯ

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи ефективно наказание от 5 години „лишаване от свобода“ на Георги И. Той е подсъдим за това, че на 20.03.2018г.