БОГАТА ПРОГРАМА ВКЛЮЧВА 90-тия ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН НА СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР – СЛИВЕН

БОГАТА ПРОГРАМА ВКЛЮЧВА 90-тия ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН НА СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР – СЛИВЕН

Богата музикална програма и артисти от най-висока класа, ще включва елегантният 90-ти юбилеен творчески сезон 2022/2023 на Симфоничен Оркестър Сливен.

Културният институт е подготвил за многобройната си публика общо 18 музикални събития от септември 2022 до юни 2023 година. Новостите през този сезон са, че освен деветте Симфонични концерта в програмата са включени пет Камерни и четири Детски концерта.

Цялата информация за всички прояви е внимателно структурирана на официалния сайт на оркестъра (slivensymphonyorchestra.com),  както и в социалните мрежи фейсбук и инстаграм.

През този наситен и пълен с изненади сезон жителите и гостите на град Сливен ще могат да се насладят на изкуството на артисти, които нямат нужда от представяне – Минчо Минчев, Людмил Ангелов, Емил Табаков, Георги Димитров, Надежда Цанова, Александър Сомов, Атанас Кръстев, Виктория Василенко, Цанислав Петков, Емануил Иванов, Зефира Вълова, Пламен Джуров, Георги Калайджиев, Владимир Кираджиев, Мартина Табакова, Мила Георгиева.

Изключително важен за Симфоничен Оркестър Сливен остава концертният цикъл “МЛАДА ЕВРОПА’’, където ще бъдат представени ярки млади музиканти от висшите учебни заведения в страната и Европа.

Специализираните събития за най-малките почитатели са под надслов ‘‘Музикални приказки – спектакли за деца и родители’’. В четирите събития, оркестърът ще си сътрудничи с детска театрална студия “Хвърчащите хора’’с ръководител Вяра Начева.

В рамките на сезона, ще чуем лауреатите от международния конкурс за тенори “Гласът на Камен Чанев’’ и децата от проекта “Музиката вместо улицата’’ на Георги Калайджиев.

Освен емблематични класически произведения в програмата са включени и произведения от сливенските композитори Стефан Икономов и Мишо Тодоров.

Още една новост в юбилейния сезон, е възможността за закупуване на абонаменти със запазено място за всички прояви от септември 2022 до юни 2023. За повече информация, желаещите могат да се обърнат към касата на зала “Сливен”.

Звездните музикални гости, традиционната чаша вино преди всеки концерт и елегантната обстановка на зала “Сливен”, се утвърждават като запазена марка на Симфоничен Оркестър Сливен. Очевиден факт, предизвикващ респект към културния институт, на национално ниво.

Предишна 7-ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ Е В КОМА СЛЕД ПАДАНЕ В НАПОИТЕЛЕН КАНАЛ
Следваща ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕ НА СИСТЕМА ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПАЗАР В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТАРТИРА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ В КОТЕЛ

Предвид изтичащият на 05.01.2020г. мандат на съдебните заседатели при Районен съд-Котел, с решение от 30.05.2019г. на Общински съвет-Котел е открита процедура за определяне на двадесет и двама съдебни заседатели, мандат

Новини Сливен

НУЖНИ СА КАРДИНАЛНИ МЕРКИ НА ДЪРЖАВАТА ЗА СПРАВЯНЕ С ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА

Целта на БСП в социалната политика е социална защита на човешкото достойнство, гражданските права и интересите на трудовите хора, младите, социално слабите и пенсионерите. Една от първите цели на БСП

Новини Сливен

2 АВГУСТ Е МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА РОМСКИЯ ГЕНОЦИД

Скъпи приятели,   2 август е Международен ден на ромския геноцид! Ден за почит към всички жертви – стотици хилядите роми, избити в концентрационните лагери по време на Втората световна