БЛЯСКАВ ФИНАЛ НА 91-ВИЯ ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН НА СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР СЛИВЕН
12.06.2024 200 Прегледи

БЛЯСКАВ ФИНАЛ НА 91-ВИЯ ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН НА СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР СЛИВЕН

Симфоничен Оркестър Сливен закрива изключително вълнуващия си 91-ви творчески сезон 2023/2024, с елегантен концерт. Събитието ще се състои в Петък 21 Юни, от 18:30ч. в зала “Сливен”.

Великият виртуоз Фредерик Шопен, е автор на два клавирни концерта. Любопитен факт е, че този във Фа минор, известен като No.2, всъщност е написан по-рано от ми минорния (No.1). Създадени, когато Шопен е около 20-годишен, клавирните концерти представят романтичния прочит на младия композитор на класическите драматургични принципи на тричастния концертен жанр. Великолепната и чувствена творба ще чуем в изпълнение на световно признатият пианист Людмил Ангелов.

Популярен на петте континента, той е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е в престижни зали като Берлинската Филхармония, “Музикферайн” и „Щатсопер“ във Виена, “Концертгебау” в Амстердам, “Плейел” и “Гаво” в Париж, ”Линкълн Център” в Ню-Йорк, “Ла Скала“ в Милано, “Алтеопер“ във Франкфурт, “Херкулес” в Мюнхен, BOZAR в Брюксел, KKL в Люцерн, Операта в Монте-Карло, Цюрихската опера, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, “Аудиторио Насионал” в Мадрид, залата на Московската консерватория, KBS в Сеул и много други.

Людмил Ангелов е записвал за най-големите звукозаписни компании в света. Негов диск с произведения от Шопен е удостоен от Националния Шопенов Институт във Варшава с “Grand Prix du Disque Chopin”.

Второто произведение в програмата е “Симфониета” FP 141, от талантливия френски композитор Франсис Пуленк. Музикалният шедьовър, композиран през 1947 по поръчка на BBC, е в четири части, свеж, лек и наситен с танцови ритми.

Вечерта ще премине под диригентската палка на известния диригент Григор Паликаров – една от най-емблематичните фигури на българската музикална сцена.

Билети за престижното събитие могат да бъдат закупени онлайн на epaygo.bg или от касата на зала “Сливен” с работно време 10:00-13:00 и 15:00-17:00ч.
Предишна ВЕЛОСИПЕД Е ОТКРАДНАТ ОТ КЪЩА В СЛИВЕН
Следваща ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „КАП. ПЕТЪР ПАРМАКОВ“ В ГРАДЕЦ ПОЛУЧИ СТАТУТА „ЕКОУЧИЛИЩЕ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШУМЕН ПРОТЕСТ ОГЛАСИ СЛИВЕНСКОТО ЛАРГО ВЪВ ВТОРНИК ВЕЧЕР

Скандирания за оставка на правителството и главния прокурор огласиха сливенското ларго във вторник вечерта. За разлика от предния ден, този път протестиращите бяха почти двойно повече. На практика снощи се

Новини Сливен

ПОРЕДЕН ТРИУМФ ЗА СЛИВЕНСКИЯ СПОРТЕН КЛУБ ПО АКРОБАТИКА „СТЕФАН ДАНЧЕВ“

Седмицата за сливенския спорт започва със страхотни новини. На провелия се 12-и  Международен танцов фестивал „Пловдив Древен и Вечен“, сливенският Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“ завоюва две първи места

Новини Сливен

ВЪВЕДЕНА Е ВРЕМЕННА ПРОМЯНА В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ЗАРАДИ ВиК – РЕМОНТИТЕ ПО БУЛ. „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“

    От фирма „Пътнически превози“ съобщават, че заради В и К – ремонтите по бул. „Братя Миладинови“ е въведена временна промяна по маршрутите на градския транспорт в участъка от