БЛИЗЪК ДО КМЕТА НА ЯМБОЛ СТАВА ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ-СДС
април 13, 2021 1342 Прегледи

БЛИЗЪК ДО КМЕТА НА ЯМБОЛ СТАВА ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ-СДС

Окончателно четиримата народни представители от Ямболски избирателен район са Кристиан Вигенин от „БСП за България“, Станислав Говедаров от „ГЕРБ – СДС“, Златомира Карагеоргиева-Мострова от „Има такъв народ“ и Станчо Ставрев от „Изправи се! Мутри вън!“.

До този краен резултат се стигна след две рокади.

Още на 9 април водачът на листата на „Има такъв народ“ в Ямболски избирателен район Ивайло Вълчев е подал заявление в ЦИК, че желае да бъде избран за народен представител в Бургаски избирателен район, където също беше водач. Затова на негово място е обявена за избрана втората в листата Златомира Карагеоргиева-Мострова

По-интересна е рокадата в коалиция „ГЕРБ – СДС“. На 10 април в ЦИК е постъпило заявление от водача на листата д-р Димитър Рунков, с което иска да бъде заличен от кандидатската листа на коалицията. На база на него ЦИК обявява за избран следващия от листата – Станислав Говедаров.

Водачът на листата на „БСП за България“ Кристиан Вигенин не се нуждае от представяне. Той беше народен представител от Ямболски избирателен район в предния мандат и зам.-председател на 44-то Народно събрание. Зам.-председател е на БСП

по международна дейност. Бил е и външен министър и евродепутат.

Представителят на коалиция „ГЕРБ – СДС“ Станислав Говедаров е общински съветник от групата на ямболския кмет Валентин Ревански, която влезе в Общинския съвет от партия „Пряка демокрация“. Той е роден в Пловдив, дошъл в Ямбол като професионален баскетболист, играл 16 сезона за Ямбол, дълги години е бил и капитан на отбора. Преди работеше във фирмата на Валентин Ревански „Сакарелла“, по време на предизборната кампания стана ясно, че участва в бизнес за рециклируеми отпадъци от строителни обекти. В момента е смятан за доверен човек на Валентин Ревански, дали като народен представител ще може да се еманципира и да покаже самостоятелност, тепърва ще видим. Не е ясно и как ще представлява и гласоподавателите от ГЕРБ и СДС, но това е техен проблем.

Представителят на „Има такъв народ“ Златомира Карагеоргиева-Мострова не е известна в Ямбол. Ямболските избиратели я видяха само при откриване на офиса на партията в града и на още едно – две предизборни събития. Тя е адвокат в Бургаска адвокатска колегия. Според справка в интернет е съдружник в 4 фирми, но в две от тях е заличена. Участва и във фондация „Слънчев бряг 2004“.

Водачът на „Изправи се! Мутри вън! Станчо Ставрев е познат като зам.-кмет на община „Тунджа“ от 13 години, преди това е бил директор на училищата в Кукорево и Маломир, а още по-рано преподавател в училищата в Кукорево и Тенево.

 

delnik.net

Предишна ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА ПОСВЕТЕНА НА 200г. ОТ РОЖДЕНИЕТО НА Г.С. РАКОВСКИ СЕ ОТКРИВА В СЛИВЕН
Следваща ЮРИСТКАТА ИВА МИТЕВА Е ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА "ИМА ТАКЪВ НАРОД" ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

14 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВО

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът наложи наказание от 14 години „лишаване от свобода“ на Дечо Д. Той е подсъдим за това, че на 18.02.2017 г.

Новини Ямбол

ЧЕРВЕНИЯТ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ЯМБОЛ КАТЯ ГЕОРГИЕВА: ПРОТЯГАМ РЪКА КЪМ ВСИЧКИ ЯМБОЛЦИ

Порочното управление на ГЕРБ ще си отиде първо в Ямбол. Това заяви Кирил Добрев, зам.-председател на БСП и председател на предизборния щаб при представянето на Катя Георгиева като кандидат за

Новини Ямбол

ЯМБОЛСКИТЕ ФИРМИ СПРЯХА ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ЛИНИЯТА ЯМБОЛ – СЛИВЕН

От 18.02.2020 г. превозвачите преустановиха обществения превоз на пътници по автобусна линия Ямбол – Сливен, част от Републиканската транспортна схема, квота на Община Ямбол. В тази връзка, автобусната линия се