БЛИЗО 4 000 СА ИМЕНИЦИТЕ НА НИКУЛДЕН В ОБЩИНА СЛИВЕН

БЛИЗО 4 000 СА ИМЕНИЦИТЕ НА НИКУЛДЕН В ОБЩИНА СЛИВЕН

Православната църква почита днес паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец. Празникът е наричан от народа Никулден. Свети Николай е покровител на моряците и рибарите, морските специалисти, банките и банкерите. На този ден обичай на трапезата е да се поднесе риба, най-често шаран.

Мъжете с името Николай в община Сливен са 1909, като в града са регистрирани 1555. Името Никола носят общо 582 мъже. От тях 446 живеят в Сливен.

Дамите с името Николина, които живеят в малките населени места са 56, а в града – 186. Николинка се казват общо 182 жени. От тях 134 са с адресна регистрация в Сливен.

На територията на община Сливен името Николета носят 143 дами, а от тях 115 живеят в града. В населените места името Нина носят 29 жени, в Сливен са регистрирани 172.

Господата с името Нено са 47, от тях 19 живеят в града. Името Ненко носят общо 17 мъже, а представителките на нежния пол с името Ненка, са 28.

Днес повод да почерпят имат и мъжете с името Кольо. Те са 270, като в града с това име са регистрирани 133 души. Господата с името Колю са общо 64.

Дамите, носещи името Никол са 237, 218 от тях живеят в Сливен. Нико се казват общо 14 господа.

Честит празник на всички именици!

Предишна ПЪРВИ ЕЛЕКТРОМОБИЛ СЪС ЗЕЛЕНИ НОМЕРА Е РЕГИСТРИРАН В СЛИВЕН
Следваща РАЯН, ВЛАДИМИР И ЗЛАТОМИР ОТ ГИМНАЗИЯ "ДОБРИ ЧИНТУЛОВ" ДОКАЗАХА, ЧЕ СА УНИКАЛНИ ПРОГРАМИСТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 22. 10. 2018 г. (понеделник) до 12.00 ч. е прекъснато водоподаването в част на кв.“ Българка“

Новини Сливен

ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН „ИНЖ. АНГЕЛ АНГЕЛОВ“ НАПРАВИ ДАРЕНИЕ ЗА ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „СИНЧЕЦ“

Топлофикация Сливен „инж. Ангел Ангелов направи поредно дарение. Този път енергийното дружество на Сливен зарадва децата от детска градина „Синчец“ в кв. „Клуцохор“. „Пожелавам на всички възпитаници на детската градина

Новини Сливен

ПАЛЕЖ В ПОЛУНОЩ В НАЙ-ГОЛЕМИЯ СЛИВЕНСКИ КВАРТАЛ

Три коли пламнаха в най-големия сливенски квартал „Дружба“ минути преди да настъпи 5 април. Според източници от полицията палежът е умишлен, а извършителят е задържан. Sliveninfo научи, че той е