БЛИЗО 200 СЕМЕЙСТВА ПОЛУЧИХА ПРОДУКТИ ОТ ОБЩИНСКАТА ХРАНИТЕЛНА БАНКА
16.04.2020 1269 Прегледи

БЛИЗО 200 СЕМЕЙСТВА ПОЛУЧИХА ПРОДУКТИ ОТ ОБЩИНСКАТА ХРАНИТЕЛНА БАНКА

182 семейства получиха продукти от първа необходимост, осигурени от Общинската хранителна банка до момента. Доброволците започнаха раздаването на пакетите във вторник и ще продължат на 21 април, след великденските празници. Близо 20 фирми и отделно граждани предоставиха на хранителната банка пакети с олио, брашно, макарони и други пакетирани стоки, като днес към дарителите се включи и фирма „Ников“. Акцията продължава и след почивните дни.

Кампанията „Заедно за теб!“, чрез създаването на Общинска хранителна банка, организирана от Сливенска община, е по инициатива на кмета Стефан Радев. Тя е част от мерките в помощ на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация.
На телефони 0889 769757 и 0884 526640, в рамките на работния ден, гражданите и фирмите могат да заявяват желанието си да дарят пакети с хранителни продукти от първа необходимост, включващи – 1 бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети.

Могат да бъдат добавяни консерви и други хранителни продукти, но трябва да бъдат пакетирани, трайни и в срок на годност. Мястото, определено за доставяне на хранителните продукти, е зала „Васил Левски“ – всеки делничен ден от 7 до 19 часа.
Открити са и телефони, на които се получават сигнали от хора, изпаднали в затруднено положение, всеки делничен ден от 8 до 17 часа – 0888 52 38 39, 0887 51 55 63 и 0878 81 30 48. Лицата, които желаят да получат хранителен пакет, трябва да са с постоянен или настоящ адрес на територията на общината и да отговарят на поне едно от следните условия:
ü  Лица поставени под задължителна карантина с ниски доходи или без близки, които да се грижат за тях.
ü  Лица, регистрирани в ТД „Бюро по труда“ Сливен след 13 март 2020 г., без право на обезщетение или загубили трудовата си заетост поради извънредното положение.
ü  Лица без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки или лица, които да се грижат за тях.
ü  Семейства, които имат доход на член от семейството по-нисък или равен на 150 лева, определен на база гарантирания минимален доход за страната за 2020 г., умножен с коефициент 2,00 / т. е. 2х75 лева/.
ü   Бездомни лица.

Освен на посочените телефони, заявки могат да се подават и чрез попълнено заявление-декларация по електронен път в община Сливен на адрес: rhristova@sliven.bg, или на място – в Центъра за административно обслужване на граждани – гише № 8. Комисия разглежда подадените документи, извършва проверка за достоверността на сигналите и подготвя списъци на правоимащите лица.
Кметът Стефан Радев благодари за подкрепата на всички ангажирани с хранителната банка – дарители, доброволци, представители на Центъра за майчино и детско здраве, здравни медиатори и екипите, приемащи сигнали и разпределящи продуктите, като им пожелава спокойни великденски празници.

Предишна ПОЗДРАВ И БЛАГОДАРНОСТ ОТ БОЛНИЦАТА ЗА ЮРИСТИТЕ ОТ СЛИВЕН
Следваща ВРЪЧИХА ПОСТАНОВЛЕНИЯ ЗА ПЪРВИТЕ ГЛОБИ ОТ ПО 300 ЛЕВА ЗА НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ЯНКО ЯНКОВ ЗА ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ

Уважаеми служители на полицията, С огромно уважение и почит Ви поздравявам с предстоящия професионален празник 8 ноември – Ден на българската полиция! В деня на св. Архангел Михаил празнуват тези

Новини Сливен

ДПШ „СВ. МАРИНА“ – ОБРАЗОВАТЕЛНО ПРОСТРАНСТВО ЗА ДЕЦАТА НА СЛИВЕН

Занималня „Св. Марина”с нов адрес – бул.”Бургаско шосе”№ 59, кв.Младост –МЕИ в сградата на Колежа. Време за щастливо детско лято- запишете се сега! Лятна занималня – 2023, отваря врати от

Новини Сливен

ПРОЕКТНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ НА БУЛ. „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ ЩЕ БЪДЕ РАЗГЛЕДАНО УТРЕ

В сградата на Общинска администрация – Сливен утре ще се проведе среща, на която ще бъдат обсъдени  конкретни предложения от граждани, свързани с реконструкцията на бул. Хаджи Димитър“. В нея ще