БЛИЗО 100 УЧАСТНИЦИ ЩЕ СЕ СЪСТЕЗАВАТ НА XIX ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА „ЦВЕТЕН КАМЕРТОН“
26.04.2024 269 Прегледи

БЛИЗО 100 УЧАСТНИЦИ ЩЕ СЕ СЪСТЕЗАВАТ НА XIX ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА „ЦВЕТЕН КАМЕРТОН“

На 27 април започва XIX издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен Камертон“. В двудневното събитие участие ще вземат рекордните 95 деца.

Фестивалът има конкурсен характер и цели да стимулира младите изпълнители и да затвърди у тях вкус както към родната, така и към световна популярна музика. В „Цветен Камертон“ участват индивидуални изпълнители, като условието е да се изпълнят 2 песни – една задължително на български език и една песен по избор. Участниците се разделят на 4 възрастови групи и във всяка от тях има парични награди. На големият победител се присъжда Гран При „Цветен камертон“ – статуетка и парична награда в размер на 500 лева. Награди ще връчат също ЦПЛР – Детски комплекс-Сливен, Общински съвет-Сливен, областният управител, РУО-Сливен, ОДМВР-Сливен, РБ „Сава Доброплодни“, РИМ „Д-р Симеон Табаков“. Ще бъдат връчени 12 поощрителни награди за четвърто, пето и шесто място във всяка възрастова група, както и 4 награди на „детското жури“.

Изявите на изпълнителите ще бъдат оценявани от жури в състав – Хайгашод Агасян, Теди Кацарова и Атанас Стоянов от „БГ радио“. Фестивалът се организира от Община Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс-Сливен.

 

Предишна ДВОЕН ЮБИЛЕЙ ОТБЕЛЯЗА ШКОЛАТА ПО ИЗКУСТВА „ИЛИЯ АВРАМОВ“ В НОВА ЗАГОРА
Следваща ПРЕДСТАВИХА ПРОЕКТА „УКРЕПВАНЕ НА КАПАЦИТЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН В ОБЛАСТТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ И ЛИЧНАТА ПОМОЩ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АПЕЛАТИВЕН СЪД – БУРГАС ВЪРНА В АРЕСТА СИМЕОН СИМЕОНОВ И КОМПАНИЯ

Сливналията Симеон Симеонов, двамата му зетьове и чейнчаджия  от Сливен са отново в ареста. Решението е на  Апелативен съд – Бургас. То бе обявено в 14 часа днес, научи Sliveninfo.

Новини Сливен

82-ГОДИШНА ЖЕНА Е УДАРЕНА ОТ ЛЕК АВТОМОБИЛ

На 6 октомври, в 18,10 часа, е получен сигнал за пътно произшествие в село Асеновец. На място е изпратен екип за извършване на оглед. По първоначални данни 41-годишен мъж от

Новини Сливен

ПЪРВИТЕ 54 ЗАЯВЛЕНИЯ ОТ СДРУЖЕНИЯТА ЗА ОБЩИНСКО ПОДПОМАГАНЕ БЯХА ПРИЕТИ ЗА БРОЕНИ ЧАСОВЕ

До 11 часа днес бяха обработени 54 заявления за отпускане на финансова помощ от Общината на сдружения на собствениците, съобщи на пресконференция кметът на Сливен Стефан Радев. Документите са подадени от