БЛИЗО 1 809 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

БЛИЗО 1 809 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Заболеваемостта в Сливенска област надхвърли средната за страната. Към днешна дата тя е 1 808,81 души при средна за страната от 1 754,10 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от Областния кризисен щаб.

През последното денонощие са диагностицирани 337 болни. Сред тях са 12 учители и 12 деца и ученици от различни детски заведения и училища, лекар, медицинска сестра и санитар.

120 болни са излекувани.

Починаха шест пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст между 74 и 88 години. Петима от тях не са били имунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

Поставени са 170 дози ваксини, като преобладават бустерните сред тях. От началото на кампанията досега са приложени общо 87 376 дози, а лицата със завършен имунизационен статус са 43 182.

Носенето на предпазни маски, физическата дистанция, избягването на струпвания от хора и редовната дезинфекция ограничават риска от заразяване, напомня щабът.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща НА ЗИМЕН СИМЕОНОВДЕН НЕ СЕ ДАВА ЗАЕМ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТЕСТОВЕ НА СИРЕНИТЕ УТРЕ В СЛИВЕН

На 25 април /сряда/ ОДМВР-Сливен ще извърши тестове на системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и аварии. Сирените в град Сливен ще бъдат тествани за времето

Новини Сливен

В СЕЛО ДРАГОДАНОВО ВЧЕРА БЕШЕ ОТКРИТ НОВОПОСТРОЕНИЯТ ХРАМ „СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ“

Православният храм ,,Свети Иван Рилски” беше официално открит вчера. Освещаването извърши Сливенският митрополит Иоаникий. По време на откриването кметът на селото Станчо Станчев изрази задоволството си от това,че жителите на

Новини Сливен

ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ С ДРОГА В ЗАЛА ЗА ХАЗАРТ

Полицейски служители на РУ-Сливен са задържали трима за притежание на наркотични вещества. Те са хванати в санитарното помещение на игрална зала в град Сливен. В хода на засилените проверки по