БЛИЗО СТО ЖИТЕЛИ НА КОТЕЛ СЕ ВКЛЮЧИХА В ПОЧИСТВАНЕ НА ГРАДА
юни 8, 2022 356 Прегледи

БЛИЗО СТО ЖИТЕЛИ НА КОТЕЛ СЕ ВКЛЮЧИХА В ПОЧИСТВАНЕ НА ГРАДА

Днес, в град Котел, се проведе първата от двете предвидени за годината акции по почистването на града. Инициативата беше подета от кмета на Община Котел – Коста Каранашев като логичен резултат на постъпилите сигнали от граждани за замърсени обществени места в града. Поддържането на град Котел в сравнително чист вид е приоритет за ръководството на Общината, но винаги има какво още да се желае.

Общинската администрация осигури ръкавици и чували за всеки желаещ да се включи в почистването. Осигури се и специализиран транспорт за извозване на събраните отпадъци. Местата за почистване бяха предварително определени, а акцент в акцията беше събирането на битов отпадък от зелени площи и от места, на които има засилен туристически интерес.

В кампанията освен екипът на кмета Каранашев, се включиха още председателя на Общински съвет Котел – Христина Чолакова, служители от Общинска администрация, ЦРДУ – Котел, ЦСРИ – Котел, Исторически музей, Социален патронаж – Котел, Общинска библиотека „Петър Матеев“ – Котел, Природонаучния музей и ОП „Озеленяване“.

Община Котел умолява съвестните граждани, които пожелаха индивидуално да се включат в почистването на града, да оставят събрания отпадък в чували до контейнерите, откъдето те ще бъдат  извозени от ОП „БКС“- Котел.

 

Предишна СЛАВИ ТРИФОНОВ: ОТ ДНЕС ИЗТЕГЛЯМ МИНИСТРИТЕ НА ИТН И СЛАГАМ КРАЙ НА ТАЗИ КОАЛИЦИЯ
Следваща "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ГОТОВИ НА ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВЕ ДАМИ СЕ БОРЯТ ЗА ШЕФ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Две дами се борят за длъжността „Началник на регионалното управление на образованието“, РУО-Сливен. Това са Милена Чолакова и Кристиана Добрева – Станкова. Милена Чолакова е една от най-популярни учителки в

Новини Сливен

НА 92 ГОДИНИ Е НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯТ ИМЕНИК НА НИКУЛДЕН В ОБЩИНА КОТЕЛ

Близо 430 души в община Котел отбелязват своя имен ден на 6 декември, Никулден, сочи справката на отдел ГРАО в Общината. Най-много сред имениците са мъжете, кръстени Николай – 185.

Новини Сливен

ТАЗИ СУТРИН ЗАПОЧНА ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ СРЕЩУ КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ В СЛИВЕН

  „Полицейска акция срещу търговията с вот се провежда в момента в сливенския квартал „Комлука“, съобщи за говорителят на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска. Тя е част от действията на