БЛАГОТВОРИТЕЛНА ПРОЯВА НА БЧК НОВА ЗАГОРА И ТЕАТРАЛНИЯ СЪСТАВ ОТ С. КОРТЕН
май 10, 2023 308 Прегледи

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ПРОЯВА НА БЧК НОВА ЗАГОРА И ТЕАТРАЛНИЯ СЪСТАВ ОТ С. КОРТЕН

Общински съвет на БЧК Нова Загора и МБЧК Нова Загора и тази година проявиха своята благотворителност, ставайки част от традиционната кампания на БЧК Сливен в подкрепа на абитуриентите сираци и полусираци. Към тяхната кауза се присъедини театралният състав към НЧ „Светлина – 1872“, с. Кортен. Любителите театрали и режисьорът Иван Иванов откликнаха на поканата им и  представиха благотворителна постановка на 9 май 2023 г. вечерта в театралния салон на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“. С интересната си интерпретация на пиесата „Свекърва“ на класика на българската комедия Антон Страшимиров и увлекателната  актьорска игра, те предизвикаха искрения смях на публиката и заслужиха силните й аплодисменти.  След представлението водещите благодариха за съпричастността на всички присъстващи и обявиха, че е събрана сума на стойност 3 024 лв., която ще бъде дарена за момчетата и момичетата абитуриенти, които са останали без родителска подкрепа. Водени от добротата си и обединени от общата кауза, новозагорци за пореден път доказаха, че въпреки многобройните благотворителни прояви, сърцата им винаги са отворени за още една.

Предишна ДА ЗАПЕЧАТАМЕ СЪС СНИМКА ПРОЛЕТНАТА УСМИВКА НА НОВА ЗАГОРА!
Следваща СРЕЩА НА СЛОВОТО И ИСТОРИЯТА НА 11 МАЙ В ЗАЛА "МАЙ"- СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

„Напред! Науката е слънце…“ Скъпи приятели, В навечерието на 24 май – празника на българската просвета, култура и писменост, поздравявам дейците на просветата, изкуствата и културата, хората на словото и

Новини Сливен

СИНЪТ НА БИВШ ФУТБОЛИСТ НА СЛИВЕН НА ПРОБИ В ИТАЛИЯ

Голмайсторът на юношеския отбор на Славия до 19 години Пламен Петров получи голямо признание от Италия. Нападателят е приел покана за една седмица проби от италианския Киево и заминава утре.

Новини Сливен

„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН – ИНЖ. АНГЕЛ АНГЕЛОВ“ ЕАД ИНВЕСТИРА В ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ

От обява за инвестиционно намерение, публикувана на сайта на „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД, става ясно, че дружеството планира реализацията на нова инвестиция, производство на енергия от фотоволтаици. В момента „Топлофикация-Сливен-инж.