БЛАГОТВОРИТЕЛНА МОТИВАЦИОННА ВЕЧЕР „ПЪТЯТ ОТ МАЛКИЯ ГРАД КЪМ УСПЕХА“
25.04.2024 189 Прегледи

БЛАГОТВОРИТЕЛНА МОТИВАЦИОННА ВЕЧЕР „ПЪТЯТ ОТ МАЛКИЯ ГРАД КЪМ УСПЕХА“

На 24 април в театралната зала на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ се проведе една вълнуваща мотивационна среща под мотото „Пътят от малкия град към успеха“, организирана от ентусиазираните ученици от 11 в клас на СУ „Христо Ботев“.

Специални гости и лектори бяха Никол Андонова – майсторка на сюрреалистични картини и бижута, Ирена Минчева – управител на фирма „Сорико“ ООД и Генчо Димитров – директор на Исторически музей Нова Загора. Завладявайки публиката със своята откровеност и емоционалност, успелите млади новозагорци разказаха пред присъстващите какво за тях е успехът и колко са важни знанията и уменията за осъществяването на нашите мечти, независимо от това къде са корените ни. За своята искреност и в знак на благодарност, те получиха много аплодисменти и цветя от  кмета на общината Галя Захариева, която уважи събитието, заедно със своите колеги – заместник-кметовете Нина Генчева и Иванка Михова.

Освен да запознае и мотивира подрастващите с успешния път на Никол Андонова, Ирена Минчева и Генчо Димитров, събитието имаше още една цел –  благотворителна. Събраните средства от вечерта са в размер на 4 510лв., които ще отидат в подкрепа лечението на новозагорката Красимира Стамова, страдаща от множествена склероза.

Към благородната кауза се включи и Биляна Савова – основател на фондация „МС – Мога сам“, която помага на хора, диагностицирани с множествена склероза и други автоимунни заболявания, да се справят с диагнозата както психически, така и физически чрез лични срещи, семинари, социална интеграция, консултации и съвети. Г-жа Савова предостави възможност на Красимира Стамова да бъде включена към програма „Изборът“ – оказване на безвъзмездна ритмична психотерапевтична помощ в рамките на три месеца.

Благотворителното събитие успя да покаже колко е важно всеки да бъде обичан, да бъде даряван с надежда, грижа и внимание и доказа още веднъж, че обединени с обща кауза сме по-силни.

Предишна ОТ 200 ДО 500 ЛЕВА ГЛОБА ЗА ДВИЖЕНИЕ С ЕЛЕКТРИЧЕСКА ТРОТИНЕТКА В ПЕШЕХОДНА ЗОНА В СЛИВЕН
Следваща СТАРТИРА ПРОЕКТ „ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЕРКИ ЗА УСТОЙЧИВА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ В ОБЩИНИТЕ СЛИВЕН И ЯМБОЛ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ФАЛШИВИ СПОРТНИ СТОКИ НА СВЕТОВНИ МАРКИ СА ИЗЗЕТИ ОТ ПОЛИЦИЯТА В НОВА ЗАГОРА

Фалшиви спортни стоки с логото на световни марки са иззети от полицията в Нова Загора при операция по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост. На 18 юни са извършени проверки

Новини Сливен

КАМПАНИЯ „ЧИСТИ РЪЦЕ“ СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕД УЧЕНИЦИ В СУ „ГЕОРГИ СТ. РАКОВСКИ“ – КОТЕЛ

По повод Световния ден на чистите ръце днес в Средно училище „Георги Ст. Раковски“ се проведе здравно-информационна кампания под мотото „Чисти ръце“. Тя е насочена към повишаване на здравната култура

Новини Сливен

ОГРОМЕН УСПЕХ ЗА ОПЕРАТА „АИДА“

Лошото време не успя да помрачи настроението над Сливен. Операта „Аида“ беше изпълнена на крепостта „Туида“ при огромен зрителски интерес. Още преди месец юли билетите бяха разпродадени и бяха пуснати