БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ СЪБРА 7 230 ЛЕВА ЗА ПАРАКЛИС В ГЛУФИШЕВО
18.02.2023 671 Прегледи

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ СЪБРА 7 230 ЛЕВА ЗА ПАРАКЛИС В ГЛУФИШЕВО

Блестящ концерт с музикални и танцови изпълнения от различни жанрове развълнува публиката в препълнената зала „Сливен“ в петък вечерта. Благотворителното събитие, организирано от кметството в село Глуфишево с подкрепата на Община Сливен, бе част от дарителската кампания за изграждане на първия православен храм в населеното място. Всички 350 покани бяха изкупени. С постъпленията от тях и постъпили суми в дарителските кутии бяха събрани 7 230 лева.

Кметът на общината Стефан Радев благодари на изпълнителите и на присъстващите на концерта, че са подкрепили родолюбивата, духовна кауза на жителите и кметството в Глуфишево. От името на сливенския владика Иоаникий начинанието благослови заместникът му епископ Иеротей. Благотворителният концерт уважиха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, зам.кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков.

С много аплаузи бяха наградени изпълненията на АНПТ „Сливен“, ДЮФА „Тракийче“, Школата по народно пеене, гайдарят Неделин Желев, СКА „Стефан Данчев“, балет „Грация“, КСТ „Туида“, балетната школа „Пети па“, рок-група „Монолог“, групата за народни танци към читалището в Глуфишево, както и водещите от театрална трупа „Опит за летене“.

Новият православен параклис ще носи името на свети Георги Победоносец. Градежът ще е върху общински терен, застроената площ – 71 кв.метра, съобщи кметът на Глуфишево Георги Кънев. Проектът е готов, издадено е строително разрешително. Първоначалната прогнозна стойност за грубия строеж, отпреди година, е била за 72-73 хил.лева. Освен постъпленията от благотворителния концерт, от други дарения са събрани 10 000 лева. Кампанията продължава.

Очаква се първата копка на параклиса да е в края на май – началото на юни.

Предишна ТАТЯНА СУЛТАНОВА ЩЕ ВОДИ ЛИСТАТА НА КОАЛИЦИЯТА ПП - ДБ
Следваща НОВА ЗАГОРА ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОСТ-УЧАСТНИЦИТЕ В СЕМИНАРА ЗА ГРАДСКО ОБНОВЯВАНЕ-ОЧАРОВАНИ ОТ ОБЛИКА НА СЛИВЕН

В Сливен се проведе обучителен семинар, посветен на обновяване на изоставени зони в България и възможностите те да бъдат превърнати в потенциал за развитие. Семинарът е част от проект, целящ

Новини Сливен

ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД 6 ДЕКЕМВРИ – НИКУЛДЕН

Уважаеми съграждани, Днес Православната църква почита паметта на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, чието име означава „Побеждаващ”. Празникът е наричан от народа Никулден и с него започват коледните и новогодишните празници.

Новини Сливен

ПРЕСТИЖНО КЛАСИРАНЕ НА УЧЕНИЧКА ОТ ПМГ НА СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ

На 28 април 2018 г. в гр. София се проведе финалът на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2018. В него премериха сили 32-мата победители в регионалните кръгове, които