БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В ПОДКРЕПА НА ЕМО
юни 9, 2023 846 Прегледи

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В ПОДКРЕПА НА ЕМО

Каним ви на благотворителен концерт в подкрепа на 9-годишния Емил Чапкънов, който се бори да проходи нормално и да играе със своите връстници.

Концертът ще се състои на 13-ти юни (вторник) от 18ч. в зала ДНА във Военния клуб в Сливен. В него ще вземат участие ДЮФА „Тракийче“, Балет „Грация„ ,Акробатика Стефан Данчев, танцов колектив при СУ „Пейо Яворов„ и ученици, които ще пеят.
Събитието е по инициатива на Яна Стоянова – ученичка от 11-ти клас на ПГПЗЕ „Захарий Стоянова“. Разбира историята на Емо от интернет и решава, че има достатъчно съученици и приятели с таланти, които могат да помогнат. Яна вече е започнала да събира средства от благотворителен базар в училището си.
Снимки: Facebook страница в подкрепа на Емо – https://www.facebook.com/groups/724546055275565

Информация за Емо:
9-годишният Емил Чапкънов от Сандански е с диагноза спастична церебрална парализа и има нужда от помощ за предстояща операция за коригиране на походката и рехабилитации в Турция.
Емилчо се бори за пълноценен живот още от бебе. Роден е преждевременно в седми месец. След раждането си Емилчо е интубиран и поставен на апаратна вентилация в кувьоз. През времето, в което е бил в кувьоза лекарите откриват болестта вътрешна хидроцефалия. След няколко месеца Емил е опериран. В главичката му е поставен апарат, който е свързан с пикочния му мехур, чрез който се изкарва излишната течност от главата. Едва на 6 месеца Емилчо претърпява повторна операция – ревизия на вентрикуларната част на шънта.

Близо 2 години по-късно Емо получава гърч, съпроводен с повръщане, в следствие на което е изпратен да се направи изследване и ЕЕГ и се установява, че има спастична церебрална парализа, изразена от дясно.
Емил Чапкънов е с диагноза спастична церебрална парализа и придружаващи заболявания локализирана симптоматична епилепсия и епилептични синдроми с припадъци.

След многобройни лечения в България, семейството е насочено към клиника в Турция. Там през октомври месец миналата година Емо преминава през успешна операция за отпускане и удължаване на сухожилията, отпускане на тазобедрената става и поставяне на ботокс от двете страни. Всеки месец детето преминава през двуседмично лечение в турска клиника, а процедурите струват над 120 000 лева годишно. След операцията Емилчо има значително подобрение.
В края на май месец тази година Емилчо завърши първи клас. Въпреки трудностите, през които преминава, той е борбен, усмихнат и не спира да мечтае, че ще тича и играе футбол като своите съученици.

На 14.06. на Емо му предстои втора операция за коригиране на походката, след което ще има рехабилитации в продължение на още 1 година. До сега са събрани половината от нужната сума за целия период, но остатъкът от сумата е непосилна за семейството на Емо.

Дарителска сметка:
Славка Костадинова Чапкънова
IBAN сметка: BG06UNCR70001522924988
BIG UNCRBGSF
Клон: УниКредит Булбанк

Revolut:
IBAN: LT13 3250 0172 1199 7510
BIC: REVOLT21
http://revolut.me/kiril60l7
kiki1234@abv.bg
0898889931
PAYPAL:@Slavka66

Предишна ПРИЕМ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ЗА РАБОТЕЩИТЕ В СОЦИАЛНАТА СФЕРА
Следваща ДЪЛГА ОПАШКА ОТ ФОТОВОЛТАИЧНИ ЦЕНТРАЛИ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ, ПРИ ЕРП-АТА "ЗАТВОРЕНО"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РОТАРИ КЛУБ – СЛИВЕН С ДАРЕНИЯ ЗА ОБЩИНСКАТА ХРАНИТЕЛНА БАНКА И ДОМАШЕН СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ

Ротари Клуб-Сливен днес направи първото си дарение от кампанията „Купи и дари“ към Общинската хранителна банка и подари предпазни облекла за Домашния социален патронаж. Организацията предостави около 800 килограма продукти

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ЗА СВЪРШЕНО ПРЕЗ 2021 И ЗА НОВИ КУЛТУРНИ И ДРУГИ ПРОЕКТИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА

Коста Каранашев, кмет на община Котел, за 2021 г.: Много труд, малко пари и максимален ефект „През отиващата си година загубихме приятели, съмишленици, настроението беше минорно през цялата годна заради

Новини Сливен

ВАЖНО ЗА КЛИЕНТИТЕ НА ЦЕНТЪРА ЗА АДМИНИСТРАТИВНО ОБСЛУЖВАНЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Центърът за административно обслужване в Община Сливен няма да работи на 9 май – понеделник, от 13 до 17 часа заради временното спиране на електрозахранването. След 13 часа документи на