БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ОТ МАЕСТРО ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ ДО КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ
май 20, 2022 485 Прегледи

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ОТ МАЕСТРО ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ ДО КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ

Маестро Георги Калайджиев изпрати поздравителен адрес до кмета на община Сливен и Стефан Радеви е заместник-кмета Пепа Чиликова:

„В качеството ни на създатели и ръководители на проекта „Музиката вместо улицата“, бихме искали да изкажем огромната си благодарност към Вас и Община Сливен за отпуснатата финансова подкрепа към инициативата в размер на 30 000 лева.

Този жест ще направи възможно за нас да организираме планирания през м. юни т.г. концерт на детския оркестър на школата в Германия, което е една от важните за тях изяви за годината, след като през м. февруари и май 2022, те имаха огромната чест и шанс да свирят с екипа и на сцената на Парижката филхармония и в Страсбург в рамките на инициативи от Френското председателство на ЕС.

Изключително щастливи сме, че за 15 години успяхме да преведем децата, които обучаваме от кварталния гараж до, без излишна скромност, една от най-важните сцени за класическа музика в света.

Това е следствие на много труд и подкрепа от различни частни и обществени организации, но не би било възможно и без подкрепата на Община Сливен, която, през последните години, разпозна „Музиката вместо улицата“ като важен за града проект, който има едновременно културно – образователен, но и социален характер.

Много сме щастливи и искрено разчитаме това партньорство да продължи и в бъдеще. Подобни инициативи стават все по-важни за обществото ни и, макар и създаден като филантропски проект, той трудно би могъл да съществува без подкрепа от местната администрация и държавата, поради разрастващия се мащаб на неговата дейност и обективно реализираната резултатност.

Благодарим Ви, че „Музиката вместо улицата“ е стана част от социално и културно ангажирана политика на Общината и се надявам това да е само началото на едно важно и полезно за двете страни сътрудничество.

Моля приемете нашите най-искрени поздрави!

Георги Калайджиев и Мария Хаушилд

Създатели и ръководители на „Музиката вместо улицата“

Предишна ПОЧИНА ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КАРАКАЧАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ И СЛИВЕНСКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ХРИСТО ХРИСТОВ
Следваща КРИМИНАЛИСТИ НА РУ-СЛИВЕН СА РАЗКРИЛИ СЕРИЯ ОТ КРАЖБИ И ВЗЛОМЯВАНЕ НА ВЕНДИНГ АВТОМАТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Дневна доза Класически Пенсионер: – Прави скандал за 5 стотинки в магазина, хвърля 20 000 лв. през балкона. Депутат е подал оплакване за реална заплаха за живота му след като

Новини Сливен

СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 184 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ И 153 ГОДИНИ ОТ ПОДВИГА НА ЧЕТАТА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР И СТЕФАН КАРАДЖА

С възпоменателна церемония тази вечер пред паметника на Васил Левски в Сливен бяха отбелязани 184 години от рождението на Апостола. Сред гостите и жители на града на едноименния площад кметът

Новини Сливен

В СЛИВЕН БЕ ПОДПИСАНО ПРЕДВАРИТЕЛНО СЪГЛАСИЕ ЗА ОНЛАЙН ИЗЛЪЧВАНЕ НА ЗАСЕДАНИЯТА НА КОМИСИИТЕ В СЛЕДВАЩИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

По предложение на „Непослушните“ от ГС „Свети Георги Победоносец“ в Сливен бе подписано предварително съгласие за онлайн излъчване за заседанията от комисиите на бъдещия общински съвет. Подписването стана във вторник