БЛАГОДАРНОСТ ОТ БОЛНИЦАТА КЪМ РОТАРИ КЛУБ ЗА НАПРАВЕНО ДАРЕНИЕ

БЛАГОДАРНОСТ ОТ БОЛНИЦАТА КЪМ РОТАРИ КЛУБ ЗА НАПРАВЕНО ДАРЕНИЕ

С благодарност към Ротари клуб-Сливен за поредния жест на хуманност и съпричастност, насочен към най-малките и крехки наши пациенти. С дарените средства от благотворителната инициатива през м. декемви 2021 г., беше закупен Апарат за дихателно подпомагане /Oxymeter/ на недосенените бебета. Тази апарат е съвременен, много щадящ и отговарящ на най-новите изисквания за продължително лечение и отглеждане на твърде рано родените деца.

Неонатологично отделение към МБАЛ „Д-р Ив. Селимински – Сливен“ гр. Сливен е специфично здравно звено с основна мисия опазване живота и здравето на новородените деца. То е единствено на територията на града за отглеждане, интензивно и специфично лечение, както и консултативна помощ на рискови и недоносени новородени, без аналог в областта. През отделението преминават около 1 500 новородени за година. От тях приблизително 15-16 % са с различна степен на недоносеност, което нарежда областта ни на едно от първите места в страната по брой преждевременно родени бебета.

Призвание е да работиш в отделение, където дълго чаканите бебета се раждат, но остават в кувьози с месеци. Нужен е висок професионализъм, сила и желание да бъдеш полезен, за да продължиш живота в крехкия и недоразвит организъм, да дариш радост, да изпълниш със смисъл дните на бъдещите родители, да сбъднеш мечтите им! Грижите на колектива на неонатологично отделение са денонощни, защото борбата, която водим е за спасението на човешкия живот!
Децата на България не избират кога и къде да се родят. Само ние можем да изберем да им помогнем, за да израстнат здрави и щастливи!

Позволете да Ви поздравим за благородната Ви мисия, изразяваща явния приоритет, който Вие отдавате на децата и детското здравеопазване.

02.02. 2022г.

Изп. Д-р: Д-р Васислав Петров
Нач. ННО: Д-р Таня Праматарова

Предишна СЛИВЕНСКИ ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА КЪЩА
Следваща ЕТО КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕДПРИЕМА ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ СРЕЩУ ПТИЧИЯ ГРИП

Заместник-кметът и председател на общинската епизоотична комисия Румен Иванов свика извънредно заседание на общинската епизоотична комисия. Повод за това е обстановката със заразата птичи грип в световен мащаб. На срещата

Новини Сливен

ОСТАВАТ 4 СЕДМИЦИ ДО КРАЯ НА КОНКУРСА ЕКО КОЛЕДА

Не пропускай да се включиш – всяко предложение печели Ако още не сте разбрали Топлофикация Сливен обяви конкурс, от който всички жители на Сливен печелят. Конкурсът е в унисон с

Новини Сливен

„КОЛЕДНО ВЪЛШЕБСТВО 2021“ ОТ ДЕЦАТА НА СЛИВЕН ЗА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

Пандемичната обстановка в страната, и тази година, не позволи провеждането на традиционния Коледен концерт на децата от сливенските детски градини. Въпреки това, малчуганите и техните учители са се постарали отново