БИЗНЕСМЕНИ ОТ СЛИВЕН ПРЕПЪЛНИХА ЗАЛАТА НА СРЕЩАТА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СЪЮЗА ЗА СТОПАНСКА ИНИЦИАТИВА

БИЗНЕСМЕНИ ОТ СЛИВЕН ПРЕПЪЛНИХА ЗАЛАТА НА СРЕЩАТА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СЪЮЗА ЗА СТОПАНСКА ИНИЦИАТИВА

На представителите на местния бизнес им липсва прозрачност и сигурност в ситуацията на политическа нестабилност и криза след криза. Това каза пред репортер на БТА в Сливен Васка Бакларова, председател на Съюза за стопанска инициатива (ССИ). От националната работодателска организация, представляваща над 10 500 компании в 66 различни бранша в страната, инициираха среща със сливенски компании.

„Целта на срещата е да установим по какъв начин може да сме полезни на местния бизнес, да си взаимодействаме, как можем да ги представляваме на местно и национално ниво, имаме интересна информация за проекти, в които ССИ дава възможност на членовете си да се включат безвъзмездно, посочи тя. Бихме могли да им подпомогнем казусите им с юридически консултации, консултации за Зеления преход, как биха могли да изградят възобновяеми източници, когато цената на тока е толкова нестабилна, можем да ги подпомогнем в дигитализацията, дигиталния преход и киберсигурността. ССИ  е част от цифров информационен хъб, одобрен от Европейската комисия, целящ да развие дигиталните умения на бизнеса и на фирмите в Южна България. Можем да подпомогнем бизнеса им да излезе на международните пазари.“

Над сто компании, представители на малкия, средния и големия бизнес в Сливенско, са проявили интерес към срещата, каза още Васка Бакларова.

Срещата се състоя в препълнената зала „Зара” на Военен клуб – Сливен. А основният „виновник” за това се казва Стефка Шевкенова, чиято деятелност като председател ССИ в Сливен буди само възхищение.

Предишна МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПОДКРЕПИ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ ПО НОВАТА ПРОГРАМА ЗА САНИРАНЕ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН И МЛАДЕЖКИЯТ ДОМ ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА ЕСЕ, ПОСВЕТЕН НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РОТАРИ КЛУБ СЛИВЕН ДАРИ МОДЕРНО ОБОРУДВАНЕ НА ПМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

В Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ днес официално бе открита интерактивна стая за съвременно обучение. Лентата прерязаха кметът на община Сливен Стефан Радев, президентът на Ротари клуб Сливен Митко Митев

Новини Сливен

ИНЦИДЕНТЪТ С 3-ГОДИШНОТО ДЕТЕ Е СТАНАЛ В ХОТЕЛ „НАЦИОНАЛ“

Инцидентът с 3-годишното дете, паднало върху козирка на 3-ти етаж, е станал в сливенския хотел „Национал“, научи Sliveninfo. Детенцето е настанено с травма на главата в областната болница на Сливен.

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ СВЕЩЕНИК СЕ ПОТОПИ ДО КРЪСТА СЪС ЗНАМЕ В РЪЦЕ

Сливенският свещеник Силвестър Янакиев влезе със знаме в ръце във водите на река „Новоселска“. Това стана минути след като той хвърли кръста. Преди това отец Силвестър отслужи Богоявленски водосвет.