БИЗНЕМЕНЪТ ОТ СЛИВЕН АПОСТОЛ ЗАФИРОВ Е АВТОР НА ИДЕЯТА ЗА КАРАНТИННИТЕ ЛАГЕРИ, КОЯТО SLIVENINFO ПЪРВИ ОПОВЕСТИ
март 20, 2020 8636 Прегледи

БИЗНЕМЕНЪТ ОТ СЛИВЕН АПОСТОЛ ЗАФИРОВ Е АВТОР НА ИДЕЯТА ЗА КАРАНТИННИТЕ ЛАГЕРИ, КОЯТО SLIVENINFO ПЪРВИ ОПОВЕСТИ

Сливенският предприемач Апостол Зафиров е автор на идеята за карантинните лагери, за идващите от чужбина, която в петък сутрин Sliveninfo първи оповести. След публикацията в Sliveninfo Апостол Зафиров бе буквално залят с обаждания от централни медии.

„Този модел вече се практикува в Израел и Дания. С 20 души съм в състояние за 8 часа да оборудвам подобен лагер. Важното е да спрем самозаразяването. Направим ли го, ще ни бъде по-лесно“, каза Зафиров пред Sliveninfo.

Предлагаме ви публикацията на БТА.

Бизнесмени от Сливен предлагат изграждане на карантинни лагери, където да се настаняват пристигащите от чужбина. Това съобщи пред БТА Апостол Зафиров, собственик на млекопреработвателно предприятие и хотел. Предложението им е било отправено към Областния кризисен щаб в Сливен, като се надяват в близко време да бъде обсъдено и одобрено.

Зафиров, заедно със собственици на транспортна, строителна, осветителна и други фирми в града, са готови да помогнат за изграждането и оборудването на такъв лагер в Сливен. Според тях, това може да стане на парцели, като бивши военни поделения в града, стари хотели или площ, на която да бъдат разположени фургони за временно настаняване, с които държавата разполага. Бизнесмените ще осигурят легла, матраци, спално бельо, обзавеждане, ще осветят района, ще осигурят достъп до интернет и телевизия, както и хранителни продукти.

Целта на тези лагери е хората да изкарат там карантинния си период, посочи Зафиров. В Сливенско в момента масово се връщат хора от ромските малцинства, които обаче не спазват противоепидемичните мерки. В подобни лагери ще бъдат охранявани от полиция и ще спазват дисциплина при едни нормални условия на живот. Положителен пример за такива лагери имало в Дания и Израел.

Близо месец може да издържат фирмите без да работят, смята Апостол Зафиров, визирайки собствения си бизнес, който осигурява работа на над сто души. Той не е пуснал работниците си в отпуск или неплатени, но очаква големи загуби.

Предишна ЦЕНТРАЛНИЯТ ПАЗАР В СЛИВЕН СЕ ЗАТВАРЯ ЗА ПОЧИВНИТЕ ДНИ, СПИРАТ СЕ КАФЕ АВТОМАТИТЕ НА ОТКРИТО
Следваща БЛИЗО 30 МЕРКИ ПРЕДПРИЕ ОБЩИНА СЛИВЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

С РЕДИЦА ИНИЦИАТИВИ ПП ГЕРБ – СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 8-ми МАРТ

Представители на ПП ГЕРБ-Сливен и тази година спазиха традицията, и подариха цветя на дамите за 8 март. Младежи от МГЕРБ направиха празника по – вълнуващ за учителките, персонала и майките

Новини Сливен

РАЗКРИВАТ СЕ НОВИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

Актуализацията на Областната стратегия за социалните услуги бе една от темите на провелото се заседание на Областния съвет за развитие с участието на представители на общините, стопански организации, социални ведомства,

Новини Сливен

СРАВНИТЕЛНО СПОКОЙНА Е ЕПИДЕМИОЛОГИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Два сигнала за струпване на хора са постъпили на дежурния телефон на Общината през последното денонощие и един за завърнал се гражданин от чужбина, отчетоха на днешното редовно заседание на