БИВШ КАНДИДАТ-ДЕПУТАТ ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА
26.01.2022 950 Прегледи

БИВШ КАНДИДАТ-ДЕПУТАТ ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА

Бившият кандидат за депутат от коалиция „Патриотичен фронт“ Валентин Велев се споразумя с прокуратурата и получи условно наказание за държане на марихуана и отглеждане на растения от рода на конопа.

След като разгледа споразумението, Софийският градски съд определи като „неоснователно занижено“ договореното от Велев и прокуратурата наказание от една година и 11 месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок.

Според магистратите то няма да постигне целите на правосъдието, защото престъплението, за което кандидат-депутатът се е признал за виновен, се характеризира с висока степен на обществена опасност.

Съдът предложи наказанието да е 2 г. затвор с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 5000 лв. и то бе одобрено, съобщи БНР.

На 12 ноември м.г. Валентин Велев, който бе кандидат за народен представител от Сливен, бе задържан в ареста.

Малко преди това главният прокурор Иван Гешев внесе искане в ЦИК за сваляне на имунитета му, за да бъде привлечен като обвиняем и задържан заради притежание на канабис.

Досъдебното производство по случая бе образувано на 4 ноември 2021 г. Установено бе, Велев е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества от рода на конопа с общо тегло 1611.03 грама и на стойност 9666.18 лв. и е отглеждал 23 растения в нарушение на закона.

Самият Велев обясни, че нямал представа, че гази закона. Отглеждал дрогата заради болки в кръста и се извини. Освен това уточни, че от канабиса се възползвала и негова роднина заради глаукома.

 

оffnews.bg

 

Предишна ДОМАШЕН АРЕСТ ЗА ИЗВЪРШИТЕЛЯ НА УБИЙСТВОТО ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В МРРБ СЕ ПРОВЕДЕ СРЕЩА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ С ВОДОСНАБДЯВАНЕТО В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Проблемите с водоснабдяването в малките населени места в Сливенска област и нуждата от нова В и К – инфраструктура бяха тема на среща, в която участваха  зам.министърът на регионалното развитие и

Новини Сливен

ЖИТЕЛИ НА СЛИВЕНСКО СЕЛО КЪМ МАРИНЧО ХРИСТОВ : ВЪВ ВАС НИ Е НАДЕЖДАТА ДА СЪЖИВИТЕ БОЖЕВЦИ

Жителите на сливенското село Божевци отправиха апел към кандидата за кмет от Коалиция “ПП-ДБ“ Маринчо Христов, да не се пренебрегват повече нередностите на местно ниво. Те призоваха да се обърне

Новини Сливен

ОТ БЪЛГАРСКАТА ПАТРИАРШИЯ ИЗЛЯЗОХА С ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ ЗА СМЪРТТА НА ДЯДО ЙОАНИКИЙ

С дълбоко прискърбие съобщаваме, че днес 9 януари 2024 г. след продължително боледуване се престави в Господа Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий, съобщиха от Българската православна църква – Българска патриаршия