БИВШ КАНДИДАТ-ДЕПУТАТ ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА
януари 26, 2022 669 Прегледи

БИВШ КАНДИДАТ-ДЕПУТАТ ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА

Бившият кандидат за депутат от коалиция „Патриотичен фронт“ Валентин Велев се споразумя с прокуратурата и получи условно наказание за държане на марихуана и отглеждане на растения от рода на конопа.

След като разгледа споразумението, Софийският градски съд определи като „неоснователно занижено“ договореното от Велев и прокуратурата наказание от една година и 11 месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок.

Според магистратите то няма да постигне целите на правосъдието, защото престъплението, за което кандидат-депутатът се е признал за виновен, се характеризира с висока степен на обществена опасност.

Съдът предложи наказанието да е 2 г. затвор с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 5000 лв. и то бе одобрено, съобщи БНР.

На 12 ноември м.г. Валентин Велев, който бе кандидат за народен представител от Сливен, бе задържан в ареста.

Малко преди това главният прокурор Иван Гешев внесе искане в ЦИК за сваляне на имунитета му, за да бъде привлечен като обвиняем и задържан заради притежание на канабис.

Досъдебното производство по случая бе образувано на 4 ноември 2021 г. Установено бе, Велев е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества от рода на конопа с общо тегло 1611.03 грама и на стойност 9666.18 лв. и е отглеждал 23 растения в нарушение на закона.

Самият Велев обясни, че нямал представа, че гази закона. Отглеждал дрогата заради болки в кръста и се извини. Освен това уточни, че от канабиса се възползвала и негова роднина заради глаукома.

 

оffnews.bg

 

Предишна ДОМАШЕН АРЕСТ ЗА ИЗВЪРШИТЕЛЯ НА УБИЙСТВОТО ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР-СЛИВЕН ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ

Със заповед № 8121К-6287/18.02.2019 г. на министъра на вътрешните работи  е обявен конкурс за назначаване на държавна служба в ОДМВР-Сливен за 13 /тринадесет/ броя полицай-старши полицай  и 7 /седем/ броя

Новини Сливен

ОЩЕ ДВА ФЕСТИВАЛНИ ДНИ ОТ МФТ „СЛИВЕНСКИ ВЯТЪР“

Четвъртият Младежки фестивал за театър „Сливенски вятър”, който започна на 11 април, продължава с още интересни спектакли. Всички постановки се оценяват от художествен съвет в състав: Маргарита Маркова, Красимира Абраамян

Новини Сливен

ЗЛАТО И ПАРИ СА ОТКРАДНАТИ ОТ ЧАСТЕН ДОМ В СЛИВЕН

На 22 април 38-годишен мъж е заявил, че от дома му в град Сливен са откраднати златни накити и пари в лева и друга валута. Нанесената щета е в процес