БИВШ КАНДИДАТ-ДЕПУТАТ ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА
януари 26, 2022 779 Прегледи

БИВШ КАНДИДАТ-ДЕПУТАТ ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА

Бившият кандидат за депутат от коалиция „Патриотичен фронт“ Валентин Велев се споразумя с прокуратурата и получи условно наказание за държане на марихуана и отглеждане на растения от рода на конопа.

След като разгледа споразумението, Софийският градски съд определи като „неоснователно занижено“ договореното от Велев и прокуратурата наказание от една година и 11 месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок.

Според магистратите то няма да постигне целите на правосъдието, защото престъплението, за което кандидат-депутатът се е признал за виновен, се характеризира с висока степен на обществена опасност.

Съдът предложи наказанието да е 2 г. затвор с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 5000 лв. и то бе одобрено, съобщи БНР.

На 12 ноември м.г. Валентин Велев, който бе кандидат за народен представител от Сливен, бе задържан в ареста.

Малко преди това главният прокурор Иван Гешев внесе искане в ЦИК за сваляне на имунитета му, за да бъде привлечен като обвиняем и задържан заради притежание на канабис.

Досъдебното производство по случая бе образувано на 4 ноември 2021 г. Установено бе, Велев е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества от рода на конопа с общо тегло 1611.03 грама и на стойност 9666.18 лв. и е отглеждал 23 растения в нарушение на закона.

Самият Велев обясни, че нямал представа, че гази закона. Отглеждал дрогата заради болки в кръста и се извини. Освен това уточни, че от канабиса се възползвала и негова роднина заради глаукома.

 

оffnews.bg

 

Предишна ДОМАШЕН АРЕСТ ЗА ИЗВЪРШИТЕЛЯ НА УБИЙСТВОТО ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЕРИГА МАГАЗИНИ „ДЪГА“ ПОМОГНА ЗА ПРАЗНИК НА ШАХМАТИСТИТЕ В СЛИВЕН

Веригата детски магазини „Дъга“ помогна за един истински празник на шахматистите в Сливен. На 30 декември се проведе Новогодишен шахматен турнир в памет на м.с. Стоян Ванков в клуб „ТЕМП“.

Новини Сливен

КОНЦЕРТИ, СПОРТНИ ТУРНИРИ И РАЗЛИЧНИ ИЗЛОЖБИ В ПРОГРАМАТА ЗА ДИМИТРОВДЕН – ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН

Наситена и разнообразна програма, посветена на Димитровден – празника Сливен, е подготвила Общината за жителите и гости на града. Началото ще бъде дадено тази събота, 15 октомври, с ХVIII Международен турнир

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА РАБОТИ ПО СИГНАЛ ЗА ПОСТАВЕНИ ПРЕДМЕТИ НА ЖП ЛИНИЯТА КРАЙ НОВА ЗАГОРА

Полицията в Нова Загора работи по сигнал за поставени предмети на жп линията в района на град Нова Загора. Сигналът е получен в 17,35 часа на 18 май от тел.112.