БИВШИЯТ НАЧАЛНИК НА КАТ-СЛИВЕН НИКОЛАЙ КОЛЕВ:“ЗАЩО ПОДКРЕПЯМ ПРОФ.СТЕФАН СИМЕОНОВ ОТ „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“

БИВШИЯТ НАЧАЛНИК НА КАТ-СЛИВЕН НИКОЛАЙ КОЛЕВ:“ЗАЩО ПОДКРЕПЯМ ПРОФ.СТЕФАН СИМЕОНОВ ОТ „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“

Защо подкрепям проф. Симеонов? Въпрос на пръв поглед лесен, но не чак толкова. Много, много са причините заради които сливналии, а и всички Български граждани трябва да подкрепят хора като проф. Симеонов.

Моите лични причини мога да систематизирам в няколко посоки. Запознах се с професора доста отдавна. Мисля, че беше някъде през 2010г. Пътищата ни се кръстосаха чисто професионално. Той като преподавател в АМВР, а аз като служител в сектор „ПП“-Сливен. Разговаряхме няколко пъти по „служебни“ въпроси, както формално, така и чисто „приятелски“. И може би ако това не беше проф. Симеонов нещата щяха да приключат дотук. Бях меко казано изненадан когато след известно време той ми се обади и ми предложи да започна научна кариера. Ето и едно от най-ценните качества на проф. Симеонов- способността му да прави точна и задълбочена оценка на заобикалящата ни  действителност и хората с които общува. Настойчивостта му бе без алтернативна. Аз се съгласих и започнах докторантура в АМВР.

И по време на обучението ми в АМВР отново се убедих в качествата на професора. Енциклопедичен ум познания и експертиза съчетани с човешка скромност и почтеност. Уменията му сложните, научни и абстрактни понятия да бъдат обяснени на човешки (не просташки) език, като сочи примери от „живия“ живот“. Благодарение на неговата принципност и безкомпромисност с науката и решаващата му помощ успешно през 2015г. защитих дисертация и придобих научна и образователна степен „доктор“. Това ме зарази „тотално“ защото и аз сега в моята научна кариера се стремя да реализирам наученото от този ерудиран човек.

Още едно ценно качество на проф. Симеонов. Неговата настъпателност и упоритост за достигане на набелязаните цели. Той бе основния двигател за да издам единствената в България книга посветена на ПТП. Без неговите ценни съвети и напътствия, съчетани обаче със зачитане на собствените ми мнения и позиции книгата нямаше да бъде факт. Още едно ценно качество на проф. Симеонов. Никога не налага мнението си без да е подкрепено с факти. Предлага алтернативи за решаване на проблемите. Всичко това обаче нямаше да струва нищо, ако не е съчетано с човешка топлота, скромност, съпричастност и преди всичко липсата на грандоманщина и непогрешимост. Накратко истински човек и учен който може и трябва да служи за пример на всички нас.

Накрая се обръщам към всички сливналии и Български граждани. Когато на 02.10. влезете в „тъмната“ стаичка и останете  сами със своите радости и неволи с мечтите си за един по-добър и справедлив живот без колебание гласувайте за проф. Симеонов с №  „15“. Гарантирам! Той никога няма да ви разочарова и ще направи Сливен по-добър град за живеене!

 

 

 

Предишна 63-ГОДИШЕН МЪЖ Е РАНЕН СЛЕД КАТАСТРОФА
Следваща СЪС ЗАПОВЕД НА КМЕТА СА ОПРЕЕЛЕНИ ПЕРИОДЪТ И МЕСТАТА ЗА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН - ДИМИТРОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР В ШИВАЧЕВО

Късо съединение е причинило пожар в мазе към жилищна сграда в  град  Шивачево. Сигналът е получен в 05,20 часа на 27 април. Пожарът се е разпространил върху навес и постройка,

Новини Сливен

МНОГО ПИЯН ШОФЬОР Е ЗАЛОВЕН ЗАД ВОЛАНА В СЕЛО ЛЮБЕНОВА МАХАЛА

Водач с алкохол 2,07 промила е установен от полицейски служители на 26 юни в село Любенова махала. В 21,00 часа е спрян за проверка лек автомобил „Нисан“, управляван от Й.П.

Новини Сливен

ЧЕТИРИ АРЕСТА ЗА КРАЖБА НА ЕДИН АКУМУЛАТОР

Криминалисти на РУ-Сливен задържаха четирима за взломни кражби. Полицейските служители започват работа по случая след получен сигнал за кражба на акумулатор от подземен гараж в сливенския квартал „Сини камъни“. На