БИВШИЯТ ДИРЕКТОР НА НУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“: ИЗКАЗВАМ БЛАГОДАРНОСТ НА КМЕТА РАДЕВ ЗА СТАРТИРАНЕ РАЗШИРЕНИЕТО НА УЧИЛИЩЕТО
16.03.2024 3511 Прегледи

БИВШИЯТ ДИРЕКТОР НА НУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“: ИЗКАЗВАМ БЛАГОДАРНОСТ НА КМЕТА РАДЕВ ЗА СТАРТИРАНЕ РАЗШИРЕНИЕТО НА УЧИЛИЩЕТО

Приключи класирането на проектите от Министерството на образованието и науката   за изграждане и реконструкция на училища и детски градини в страната.

С удовлетворение открих, че от общо одобрените и финансирани 34 проекта, три са в Сливен и между тях е НУ „Васил Левски“.

Училището отдавна прозря новите тенденции и нужди за удовлетворяване на целодневната организация, едносменно обучение, качествено образование и затова в годините активно изграждаше материалната си база. Изгради парно отопление, построи занимални и закусвалня. Напълно промени двора, външния облик и вътрешното оборудване и обзавеждане, като неизменно изпълняваше главната си задача за качествено обучение и високи учебни резултати.  Оцеля и със собствени средства осигури условията за въвеждане на целодневна организация.

Винаги съм твърдял, че образованието е мисия, а моята мисия е училище „Васил Левски“. Затова във връзка с предстоящото едносменно обучение, още през 2008 година, проектирах разширението на сградата. Въпреки положените усилия на ръководството и Настоятелството, бяхме наясно, че проектът може да се осъществи само с общите усилия и подкрепа на Община Сливен. Наложи се повторно да се проектира. Не се отказахме от идеята за разширяване сцел осигуряване на условия за оцеляване, просперитет и устойчивост в бъдещото  развитие  на училището, което е с  доказани резултати.

Изказвам благодарност и дълбока признателност за подкрепата на кмета господин Радев, за стартиране на разширението на НУ „Васил Левски“, която днес е факт. Тя осмисля многогодишните усилия, очаквания и вярата на много поколения ученици, родители, Настоятелство, Обществен  съвет. Повод е за огромна радост на един трудолюбив и доказан колектив. Тя е ясен знак, че на образованието в Сливен се гледа глобално, стратегически и безпристрастно.

Вярно е, че добрите и значими обществени каузи изискват време, търпение и постоянство. Винаги имат добър край и носят огромно удовлетворение на всички!

 

Николай Кадирев, бивш директор на НУ „Васил Левски“

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЕЗ ВИНЕТКИ ОТ СЛИВЕН ДО КВАРТАЛ „РЕЧИЦА“

Във връзка с въвеждането на тол системата и поставянето на тол камери в град Сливен и населените места, кметът Стефан Радев коментира пред журналисти, че сред участъците за движение с

Новини Сливен

ФИРМА „РЕТАЛ БАЛКАН“ ЕООД НАБИРА ОПЕРАТОРИ НА МАШИНИ ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО СИ В СЛИВЕН

„Ретал Балкан“ ЕООД е компания, производител на ПЕТ преформи, които се използват за изработката на пластмасови бутилки за вода, безалкохолни напитки и бира, и капачки за тях. Компанията е част

Новини Сливен

В ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА КМЕТА СЕ ВКЛЮЧИХА 450 ДЕЦА И МЛАДЕЖИ ОТ 19 УЧИЛИЩА В СЛИВЕН

Рекорден интерес отчете най-новата общинска спортна надпревара за сливенските ученици. Близо 450 деца и младежи от 19 училища в града се включиха в приключилия на 20 октомври Турнир за Купата