БЕСЕДКА ЗА ОБЩУВАНЕ БЕЗ ТЕЛЕФОНИ ИЗГРАЖДАТ В ГИМНАЗИЯТА ПО ИКОНОМИКА В СЛИВЕН

БЕСЕДКА ЗА ОБЩУВАНЕ БЕЗ ТЕЛЕФОНИ ИЗГРАЖДАТ В ГИМНАЗИЯТА ПО ИКОНОМИКА В СЛИВЕН

Беседка за общуване без телефони ще бъде изградена в Професионалната гимназията по икономика в Сливен. Инициативата е на учениците от учебното заведение.

Беседката е част от техен проект, който включва алея, учебни стаи на открито, спортен салон и др.

За своята идея дванайсетокласниците разказаха пред журналисти в Регионалното управление на образованието в Сливен, предаде БТА. „Искаме да обособим едно място навън, сред природата, на въздух и свобода, неформална среда за обучение и забавление“, разказа дванайсетокласничката Яна Гюзелева.

Според нея класните стаи ограничават учениците и те търсят в свобода в телефоните си. Това обаче ограничава комуникацията помежду им.

Първата беседка е посветена на специалността „Банково дело“, като идеята е да се разрасне и да има още четири беседки на всяка специалност в училището. Там децата ще общуват без телефони, ще провеждат открити уроци. Според първоначални разчети беседката ще струва около 2500 лева, които учениците ще съберат чрез дарения, а инициативата се нарича „Щедър вторник“, който следва прословутия „Черен петък“.

Освен през Платформата.бг желаещите могат да подкрепят каузата и с DMS. В ПГИ „Димитър Табаков“ в Сливен се обучават общо 498 ученици в специалностите „Банково дело“, „Бизнес администрация“, „Икономическа информация“, „Оперативно счетоводство“ и „Митническа и данъчна администрация“, съобщи директорът на учебното заведение Димитър Добрев.

По думите му през последните три години училището е осъществило пълен прием.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща 90 000 ЛЕВА Е ГОДИШНАТА ПЕЧАЛБА ОТ СИНЯТА ЗОНА В ЯМБОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИЧКАТА ВАНИНА АНДОНОВА Е КМЕТ ЗА ЕДИН ДЕН В ОБЩИНА СЛИВЕН

Представители от Младежки дом – Сливен днес гостуват в Общината. Поводът е традиционната инициатива „Управляваме заедно“,  посветена на 9 май – Ден на Европа. Те „поемат“ за един ден управлението

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ С ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО

Днес, когато отбелязваме Световния ден на здравето, искам да изразя уважението си към всички, които работят в сферата на здравеопазването и са се посветили в осигуряването на медицинска грижа. Хората,

Новини Сливен

МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО НАГРАДИ УЧЕНИЦИ ОТ СЕЛО САМУИЛОВО

За втора поредна година министърът на орбазованието и науката Красимир Вълчев лично връчи награди на ученици от ОУ „Христо Ботев“ с. Самуилово, общ. Сливен. През ноември 2018 г. Център за