БЕЗ БСП НЯМА КАК ДА БЪДЕ СФОРМИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ПРОМЯНАТА
юли 26, 2021 341 Прегледи

БЕЗ БСП НЯМА КАК ДА БЪДЕ СФОРМИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ПРОМЯНАТА

Днес след обяд ще бъде проведена среща с експертните групи на тема социални политики.

Това каза зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Вчера нашият Национален съвет взе решение преговорите с „Има такъв народ“ да продължат на експертно ниво и днес след обяд ще бъде проведена среща между експертните групи на тема социални политики“, посочи Зафиров.

„Има такъв народ“ са първата политическа сила и те преценяват с кого са склонни да водят разговори. Ясно е, че без „БСП за България“ няма как да бъде сформирано правителство на промяната. Мисля, че без нас няма как да бъде сформирано едно работещо, устойчиво правителство на промяната. Нашата последователна политика в последните години показа, че БСП има ясни приоритети и ясна заявка за промяна на модела“, добави той.

„Вчера взехме решение контактната група да проведе срещи с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“. Ще говорим по програми и политики и ще търсим разбирателство. Вчера ние определихме 5 приоритета. На първо място това са социалните политики и политиките на живот, здравеопазването е на второ място, на трето са образованието, науката и културата, на 4-то – борбата с корупцията и съдебната реформа, а на 5-то – възраждане на българската икономика. Това са приоритетите ни, по които смятаме да проведем разговори. Има и теми, за които няма да отстъпим от нашата позиция. Една от тях е неравенствата и социалната политика“, заяви Зафиров.

„Има доста неща, които ни обединяват с „Има такъв народ“ като социалните политики, здравната реформа, съдебната реформа, закриването на Специализираната прокуратура и Специализирания съд“, каза още Зафиров.
По думите му едно от различията им с „Има такъв народ“ е темата за финансиране на партиите. „Трябва да има ясен и прозрачен модел на финансиране на политическите партии, за да не бъдат тласнати те в ръцете на олигарсите. Субсидията на партиите стопираше досега това“, уточни той.

Според него въпросът за оставка на председателя на партията не е на дневен ред. „Набелязахме мерки за излизане на партията от това състояние, но тези мерки не включват оставка на председателя“, допълни той.

 

epicenter.bg

Предишна АГЕНТИ НА ДАНС ПОСЕТИЛИ ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА В ДОМА Й В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ
Следваща 4 СА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 ЗА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Бащата на Иванчо го пита: – Иванчо, как завърши годината? Иванчо отговаря: – Супер, тате, удължиха ми договора за V клас с още една година… – Обвиняеми, как се

Новини Сливен

ЕДНА ЖЕНА И ДВАМА МЪЖЕ СА ХВАНАТИ ДА ШОФИРАТ СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

Управление на нерегистрирано МПС и водачи, употребили наркотици, са установени от полицейски служители при операция по пътна безопасност в град Сливен. На 16 април, около 16,30 часа, в кв.“Сини камъни“,

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ПИЯН ШОФЬОР В ШИВАЧЕВО

Водач с алкохол над 1,2 промила и управление на нерегистрирано МПС са установени в град Шивачево в хода на операция по пътна безопасност. На 25 юни, около 21,30 часа, е