БЕЗПЛАТЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ОПТИМИЗАЦИЯ НА СИНЯТА ЗОНА СА ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА МК „ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА“

БЕЗПЛАТЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ОПТИМИЗАЦИЯ НА СИНЯТА ЗОНА СА ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА МК „ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА“

В Сливен е напълно възможно да се въведе безплатен градски транспорт. Това не е популизъм, а извод от реалното състояние на общинските финанси, включващи финансите на общинската фирма „Пътнически превози“. В Европа и САЩ има градове, където безплатният градски транспорт е факт. Считам, че е напълно възможно това да стане и в Сливен и не случайно е акцент в нашата програма. Това обяви Румен Бозуков, кандидат за кмет на общината, издигнат от МК „Заедно за промяна“.

„Нашата идея за безплатен градски транспорт бе обявена още през юли. Част от нея е оптимизация на Синята зона, която трябва да бъде намалена като размер, но в същото време да генерира по-високи приходи. А това ще стане с по-добро управление и цялостна ревизия на разграфяването в зоната. Приходите от Синята зона трябва да отиват за безплатен градски транспорт, от който ще се възползват всички жители и гости на Сливен. Необходимо е и оптимизиране на разходите в общинската фирма „Пътнически превози“. Това ще бъде много важен елемент от осъществяване на идеята за безплатен транспорт“, счита Румен Бозуков.

„Днес разбираме, че и други кандидати за кметове и общински съветници имат идеи, близки до нашите. Ние не ревнуваме, но държим да се знае, че желанието за по-добро транспортно обслужване и поставяне на ред в централната градска част бе заявено първо МК „Заедно за промяна“. Считаме обаче, че всичко това може да се случи само с общите усилия и капацитет на всички милеещи за Сливен“, заяви Румен Бозуков.

Предишна ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ЗАЛИЧИ ТРИМА КАНДИДАТИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ АБВ
Следваща МЪЖ И ЖЕНА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СПИПАХА ПИЙНАЛ ВОДАЧ НА МОТОПЕД ДО ВХОДА НА УЧИЛИЩЕ

В хода на засилената патрулна дейност в районите на учебните заведения в град Сливен полицейски екип е установил неправоспособен водач, който управлява нерегистрирано МПС след употреба на алкохол.  На 9

Новини Сливен

ЛИФТЪТ СПИРА ЗА ПРОФИЛАКТИКА ОТ ДНЕС ДО СРЯДА ВКЛЮЧИТЕЛНО

ПЪТНИЧЕСКА ВЪЖЕНА ЛИНИЯ “СЛИВЕН – КАРАНДИЛА” няма да работи от 23.07.2018г. до 25.07.2018г., поради извършване на ремонтни дейности.

Новини Сливен

КОСТА КАРАНАШЕВ: „ЯБЛАНОВО ЩЕ СТАНЕ ЕДНО ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ СЕЛА В КОТЛЕНСКА ОБЩИНА“

Това каза днес кметът на община Котел Коста Каранашев по време на традиционния събор „Герлово пее и танцува“. Кметът беше специален гост на събитието като заедно с него присъстваха още