БАНКОВИЯТ ОБИРДЖИЯ Е БЯГАЛ ОТ ЗАТВОРА
18.12.2022 1140 Прегледи

БАНКОВИЯТ ОБИРДЖИЯ Е БЯГАЛ ОТ ЗАТВОРА

Мъжът, който опита да ограби банка в центъра на Сливен снощи, е осъждан за въоръжен грабеж и бягство от затвора. Това съобщи пред журналисти днес прокурор Катя Стаменова, говорител на Районна прокуратура-Сливен.

Както БТА съобщи, 41-годишният мъж е взломил витрината на банков клон на Пощенска банка малко преди 19 часа на 17 декември и веднага е бил задържан от полицейски патрул.

В деня на грабежа, той е хванал такси от сливенското село Сотиря с намерение да обере банка, посочи прокурор Стаменова. За да строши витрината на банковия клон е използвал бетоново блокче. Носел със себе си и чукче, с което да взломи вратата. Прониквайки вътре, е започнал да претърсва шкафове, за да търси пари. Задействала се е алармата, бил е забелязан от свидетел, който е подал сигнал на телефон 112 . Пристигнали са и полицаи, които са го заловили до входа на банката. Предстои да се изясни каква е сумата, която е била налична в банковия клон.

Мъжът е бил адекватен, обяснил е, че има нужда от пари, защото е безработен. Той е осъждан многократно за различни престъпления – кражби, грабежи в условията на опасен рецидив, както и бягство от затвора. През 2005 година е избягал от затвора в Стара Загора. Има ефективни присъди за срок от 8, 12 и 3 години, като последното му наказание е осем години „лишаване от свобода“ през 2009 година, а е излязъл от затвора през 2017 година. Една от присъдите е за въоръжен грабеж в големи размери.

Днес ще му бъде повдигнато обвинение за опит за взломна кражба в условията на опасен рецидив, ще бъде задържан за срок от 72 часа. Наказанието, предвидено от закона за това престъпление е от 3 до 15 години. Ще бъде внесено искане до Районен съд – Сливен за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

БТА

Предишна ДЕЧКО РЕШИ ДА ОТИДЕ НА ТОПЛО В ЗАТВОРА
Следваща ПРАЗНИЧНО ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ФИРМА „ФИШКОМ” – СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ: НЕКА ОТДАДЕМ ПОЧИТ И СЕ ПРЕКЛОНИМ ПРЕД ПАМЕТТА НА ВСИЧКИ ДОСТОЙНИ МЪЖЕ, ОТДАЛИ ЖИВОТА СИ В СЛУЖБА НА ЗАКОНА!

Уважаеми съграждани, На 8 ноември българската полиция отбелязва своя професионален празник. На този ден честваме Св.Архангел Михаил, покровител на мира, правдата и справедливостта и отдаваме почит на всички, които са

Новини Сливен

ТРИ КРАЖБИ ОТ ФИРМИ В ИНДУСТРИАЛНАТА ЗОНА НА СЛИВЕН

Криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен работят по кражби на ел.инструменти, автомобилни части, строителни и други материали, заявени на 21 януари. Кражбите са извършени в различен период от време от

Новини Сливен

ЧЕТИРИ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 СА РЕГИСТРИРАНИ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Четири нови случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в община Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Трима от заболелите са жители на града, един – на малко населено място. Възрастта