БАВНО И ПОЛЕКА ЦЪРКВАТА „СВЕТА ПЕТКА“ НАПРЕДВА С ПО НЯКОЛКО МЕТРА
януари 19, 2020 1196 Прегледи

БАВНО И ПОЛЕКА ЦЪРКВАТА „СВЕТА ПЕТКА“ НАПРЕДВА С ПО НЯКОЛКО МЕТРА

Строящата се 12-та година църква „Света Петка“ напредва бавно и полека. В момента бъдещият храм се затваря, установи проверка на Sliveninfo.

„Миналата година Сливенска митрополия отпусна 50 хил. лева за строителството на православния храм. В самия край на годината държавата даде 20 хил. лева по нареждане на премиера Бойко Борисов. Тези пари още бе са усвоени. Има няколко строителни фирми от Сливен, които редовно помагат за издигането на бъдещата църква“, заяви пред Sliveninfo Вълкан Янев, секретар на Сливенска митрополия.

Самото проектиране на храма бе направено безвъзмездно.

Общинският съвет в Сливен на заседание на 5 юни 2008 г. прие решение да се учреди безвъзмездно право на строеж на името на Сливенска митрополия за изграждане на православен храм „Св. Петка“.

Негово Високопреосвещенство свети Сливенският митрополит Иоаникий в съслужие със свещеници от Сливен на 16 юни 2008 година – Свети Дух, извърши ритуал за полагане основен камък на новия православен храм в Сливен.

Храмът ще бъде с разгърната застроена площ от 807 кв.м и 19 м височина до купола с голяма камбанария. Проектът е направен от доц. д-р арх. Минчо Ненчев, преподавател в Архитектурен факултет, Катедра Градоустройство на УАСГ – София.

Sliveninfo ви предлага снимки на храма днес и архивни снимки от юни 2008 г., когато е положен основният камък.

Предишна ДЖИП "МИЦУБИШИ" И "ПЕЖО" СЕ УДАРИХА НА КРЪСТОВИЩЕТО ДО "РИКАС ЦЕНТЪР"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ДРОГА В СЛИВЕН

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при ежедневния обход и  контрол на територията на кв. „Надежда“ в град Сливен. На 6 март криминалисти от участъка в квартала са извършили

Новини Сливен

31-ГОДИШЕН СЧУПИ ЗЪБИ НА СВОЙ СЪСЕД С МЕТАЛНА ТРЪБА

31-годишен мъж е задържан в РУ-Сливен за причиняване на телесна повреда. На 25 юни, около 17,00 часа, е възникнал междусъседски скандал в квартал „Надежда“. В резултат на конфликта 31-годишният И.Р.

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОТПАДА ОТ СПИСЪКА ЗА ФИНАНСОВО ОЗДРАВЯВАНЕ, ЗАЩОТО ОЗДРАВИТЕЛНИТЕ МЕРКИ СА ДОВЕЛИ ДО ПОЛОЖИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ

Уважаеми читатели, предлагаме ви анализ на МФ, който бе публикуван днес. От него става ясно, че Община Сливен вече не е сред общините с най- лошо финансово състояние, а оздравителните