АТРАКТИВНА ИЗЛОЖБА „СИМБИОЗИ“ НА ДВЕ ТАЛАНТЛИВИ НОВОЗАГОРКИ БЕШЕ ОТКРИТА В НОВА ЗАГОРА
10.11.2023 170 Прегледи

АТРАКТИВНА ИЗЛОЖБА „СИМБИОЗИ“ НА ДВЕ ТАЛАНТЛИВИ НОВОЗАГОРКИ БЕШЕ ОТКРИТА В НОВА ЗАГОРА

Две талантливи новозагорки – майка и дъщеря, отправиха предизвикателство към любителите на изкуствата, подреждайки свои творби в креативна изложба „Симбиози“. Нейното откриване на 9 ноември 2023 г. от 17:30 часа се превърна в истински празник на творчеството, усмивките, обичта и красотата. Той беше споделен от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметът Нина Генчева, председателят на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ Георги Николов, общински съветници и множество приятели.

Фотографът Радосвета Захариева  и художничката Дарена Захариева пресъздават две лица на твореца, носещ в себе си талант, иновативност, необозримо въображение и нестихващ устрем.

Водещите на събитието, организирано от НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“, представиха домакините на вечерта: „Радосвета – дошла да радва света и да създава красота навсякъде около себе си“ и „Дарена – дар от Бога и сбъдване на мечтите, които ни правят живи“.

Откриването на иновативната изложбата  в красивото фоайе на втория етаж на читалището, беше също толкова атрактивно като авторките. Талантливата Ралица Коларова от клас „Поп пеене“ към ОШИ „Илия Аврамов“ с ръководител Иванета Маркова, внесе много нежни емоции с музикалния си поздрав. Малките актьори от Детска театрална и филмова школа „Тракия Вижън“ с ръководител Ивета Митева, представиха със стихове четирите  цикъла в изложбата: „Изгубеното минало“, Майки и дъщери“, „Свят на фантазии и мечти“, „Чувства и усещания по две“. Името „Симбиози“ обединява фотографии и рисунки, както и творби, съчетаващи в себе си методите на модерната фотография и живописта.

Радосвета Захариева се обърна с благодарност и усмивка към своите гости: „Тази вечер няма да говоря за това с какъв апарат снимам, на каква бленда, тази вечер ще говоря за нея – моето продължение, моето друго Аз – моята дъщеря и художник Дарена… Решихме да направим тази изложба, защото един артист винаги има нужда да извади от себе си онази буря от емоции, която е в главата му. А идеята да обединим двата вида изкуство е спонтанна, но неочаквано добра като комбинация.“

Присъстващите се насладиха на срещата си с Радосвета и Дарена и на една различна вечер на изкуства, вълшебства, красота, спомени от изгубеното минало, мечти и фантазии.

Красиви букети им поднесе кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и изказа възхищението си от емоционалната вечер и силата на изкуството им.

Изложбата ще остане отворена за посетители до 20 ноември в НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“.

 

 

 

 

 

Предишна МЕЖДУНАРОДЕН ОБРАЗОВАТЕЛЕН, КУЛТУРЕН И АРТИСТИЧЕН ПРОЕКТ "ОБРЕДНИ ПРАЗНИЦИ – ОБЕДИНЯВАТ КУЛТУРИТЕ И СЪРЦАТА!" С ПРЕДСТАВЯНЕ В ЖЕРАВНА
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАСТАВА ЗАД ОЩЕ ЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ: НЕКА КЪСМЕТЪТ ВИНАГИ СЪПЪТСТВА ТРУДНАТА И ОПАСНА СЛУЖБА НА БЪЛГАРСКИТЕ ОГНЕБОРЦИ

На 14 септември българските пожарникари  празнуват своя професионален празник. Използвам възможността да изказа благодарност към труда на всички достойни и смели мъже и жени, избрали тази тежка и  опасна професия. 

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАНАТА В СЪДИЕВО МАРИХУАНА Е НА СТОЙНОСТ 48 000 ЛЕВА

Двама мъже от Новозагорско са задържани с над осем килограма марихуана на стойност над 48 хиляди лева.Това съобщи пред журналисти тази сутрин Ваня Белева, говорител на Окръжната прокуратура – Сливен,

Новини Сливен

МЪЖ С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА СЛЕД ПАДАНЕ ОТ ТРОТИНЕТКА

36-годишен мъж е с опасност за живота след падане от тротинетка. Той е настанен в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен с тежка черепно-мозъчна травма. Претърпял е операция. Към момента е на