АТДБ: СЛЕД КРАЯ НА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН ТОПЛОФИКАЦИИТЕ ЗАПОЧВАТ ГОДИШНИТЕ ПЛАНОВИ РЕМОНТИ
април 12, 2022 821 Прегледи

АТДБ: СЛЕД КРАЯ НА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН ТОПЛОФИКАЦИИТЕ ЗАПОЧВАТ ГОДИШНИТЕ ПЛАНОВИ РЕМОНТИ

Клиентите трябва да проверят изправността на индивидуалните уреди и вътрешната отоплителна инсталация

„Топлофикациите ще започнат поетапното спиране на отоплението в градовете при три последователни денонощия със средни температури над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне. Парното ще бъде спряно първо  за жилищните сгради и след това в детските градини, училищата, здравните заведения.“ обясняват от Асоциация на топлофикационните дружества в България.

„Клиентите, които желаят спиране на парното преди официалния край на сезона, следва да подадат заявление в дружествата и да посочат конкретна дата. Необходимо е да бъде взето решение от собствениците с 2/3 мнозинство.“ посочват от АТДБ.

Във връзка с наближаващия край на отоплителния сезон Асоциацията на топлофикационните дружества в България напомнят на клиентите да проверят техническата изправност на уредите за дялово разпределение на топлинната енергия.

„Индивидуалните топломери преминават метрологична проверка на 5 години, а водомерите – 10 години.Клиентите трябва да огледат устройствата и при проблем да се свържат с фирмата за дялово разпределение. Най-често причината за техническа неизправност е изгасналият дисплей.“ казват от АТДБ.

От АТДБ напомнят, че поддръжката на вътрешната отоплителна инсталация също е отговорност на клиентите. В случай на проблем или при теч в сградата, те трябва да уведомят топлофикацията, за да се спре подаването на гореща вода. След това е необходимо неизправността да бъде отстранена от технически специалисти. Клиентите могат да потърсят съдействие от аварийните екипи на топлофикация“ разясняват от АТДБ, като допълват, че ремонтните дейности са за сметка на собствениците на сградата.

Включването и изключването на отоплението в абонатната станция, посредством отваряне и затваряне на спирателните кранове, се извършва от служители на топлофикацията. Ако неоторизирано лице борави с крановете, това ще предизвика смущения и аварии по топлопреносната мрежа, които ще се отразят и върху други клиенти.

„След края на отоплителния сезон всяка топлофикация ще извърши годишен планов ремонт и профилактика на съоръженията и топлопреносната мрежа. Целта на мероприятията е осигуряване на надеждно и сигурно отопление през студените месеци от годината. Клиентите ще бъдат уведомени две седмици преди началото на ремонтните дейности. Всяко дружество има ангажимент да обяви публично графиците.“ поясняват от АТДБ.

 

Предишна АТАНАС ЗАФИРОВ: ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ РАБОТНИЦИТЕ НА БАЗА „НОВО СЕЛО” СА ОТ РЕГИОНА НА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЕЙКОВО ОТБЕЛЯЗА 146-ГОДИШНИНАТА ОТ ИЗБУХВАНЕТО НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ

Нейково отбеляза 146-годишнината от избухването на Априлското въстание  във Втори Сливенски революционен окръг. Церемонията се организира от Община Котел, кметско наместничество Нейково, НЧ „Изгрев – 1928“ и патриотите от фондация

Новини Сливен

2-ГОДИШНО ДЕТЕ СЕ УДАВИ В КЛАДЕНЕЦ

  2-годишно дете се удави в кладенец. Трагедията се разиграва на 1 май в сливенското село Крушаре, научи Sliveninfo. От областната болница съобщиха, че детенцето е било закарана при тях

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН ЩЕ ЗАСЕДАВА НА 9 ЯНУАРИ

Общински съвет – Сливен ще проведе заседание от 9 часа на 9 януари. В дневния ред е включена само една точка. Местните депутати ще дадат съгласие за участие на Община