АТДБ: СЛЕД КРАЯ НА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН ТОПЛОФИКАЦИИТЕ ЗАПОЧВАТ ГОДИШНИТЕ ПЛАНОВИ РЕМОНТИ
12.04.2022 1008 Прегледи

АТДБ: СЛЕД КРАЯ НА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН ТОПЛОФИКАЦИИТЕ ЗАПОЧВАТ ГОДИШНИТЕ ПЛАНОВИ РЕМОНТИ

Клиентите трябва да проверят изправността на индивидуалните уреди и вътрешната отоплителна инсталация

„Топлофикациите ще започнат поетапното спиране на отоплението в градовете при три последователни денонощия със средни температури над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне. Парното ще бъде спряно първо  за жилищните сгради и след това в детските градини, училищата, здравните заведения.“ обясняват от Асоциация на топлофикационните дружества в България.

„Клиентите, които желаят спиране на парното преди официалния край на сезона, следва да подадат заявление в дружествата и да посочат конкретна дата. Необходимо е да бъде взето решение от собствениците с 2/3 мнозинство.“ посочват от АТДБ.

Във връзка с наближаващия край на отоплителния сезон Асоциацията на топлофикационните дружества в България напомнят на клиентите да проверят техническата изправност на уредите за дялово разпределение на топлинната енергия.

„Индивидуалните топломери преминават метрологична проверка на 5 години, а водомерите – 10 години.Клиентите трябва да огледат устройствата и при проблем да се свържат с фирмата за дялово разпределение. Най-често причината за техническа неизправност е изгасналият дисплей.“ казват от АТДБ.

От АТДБ напомнят, че поддръжката на вътрешната отоплителна инсталация също е отговорност на клиентите. В случай на проблем или при теч в сградата, те трябва да уведомят топлофикацията, за да се спре подаването на гореща вода. След това е необходимо неизправността да бъде отстранена от технически специалисти. Клиентите могат да потърсят съдействие от аварийните екипи на топлофикация“ разясняват от АТДБ, като допълват, че ремонтните дейности са за сметка на собствениците на сградата.

Включването и изключването на отоплението в абонатната станция, посредством отваряне и затваряне на спирателните кранове, се извършва от служители на топлофикацията. Ако неоторизирано лице борави с крановете, това ще предизвика смущения и аварии по топлопреносната мрежа, които ще се отразят и върху други клиенти.

„След края на отоплителния сезон всяка топлофикация ще извърши годишен планов ремонт и профилактика на съоръженията и топлопреносната мрежа. Целта на мероприятията е осигуряване на надеждно и сигурно отопление през студените месеци от годината. Клиентите ще бъдат уведомени две седмици преди началото на ремонтните дейности. Всяко дружество има ангажимент да обяви публично графиците.“ поясняват от АТДБ.

 

Предишна АТАНАС ЗАФИРОВ: ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ РАБОТНИЦИТЕ НА БАЗА „НОВО СЕЛО” СА ОТ РЕГИОНА НА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МОТОР БЛЪСНА ДЕТЕ В СЕЛО ГАВРАИЛОВО

Мотор блъсна малко дете в село Гавраилово, съобщиха за Sliveninfo местни жители. Инцидентът е станал малко преди 19 ч. снощи. Момченцето е откарано в Областната болница на Сливен. Очаквайте подробности!

Новини Сливен

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ДО МЕДИЦИ ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“- СЛИВЕН

Благодарствено писмо до екипа на Отделението по реанимация в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен, изпратиха близките на пациентка, лекувана в болницата. “ Благодарствено писмо от близките на Мария Николова Димитрова-Радева С

Новини Сливен

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН ПРИКЛЮЧИ СЕДМИЦАТА НА ЛЮБОВТА

От 8 до 14 февруари 2023г., за десета поредна година, в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”-Сливен се проведе Седмица на любовта, посветена на празника на влюбените – Св. Валентин, и на