АТАНАС ЗАФИРОВ: ТРЯБВА БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО И ПРОЗРАЧНО ДА БЪДЕ ЗАВЪРШЕНА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ З АПИТЕЙНИ ВОДИ В СЛИВЕН
март 2, 2021 798 Прегледи

АТАНАС ЗАФИРОВ: ТРЯБВА БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО И ПРОЗРАЧНО ДА БЪДЕ ЗАВЪРШЕНА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ З АПИТЕЙНИ ВОДИ В СЛИВЕН

Сливен е в сърцето на България с изключителни стратегически предимства и природни дадености, тук застоят трябва да спре. Тези избори са възможност хората от областта да се обединят около целта за връщане на стабилността и на напредъка. Няма да бъде лесно, нито бързо, но началото ще бъде сложено. Целта на БСП е след тези избори Сливен и регионът да бъдат много по-силно позиционирани в националната политика“, това заяви водачът на листата на БСП, след регистрацията на листата на партията от РИК-Сливен и дни преди старта на официалната кампания.

Според Зафиров, на първо място чрез парламентарен контрол и натиск, трябва да сегарантира бързо, качествено и много прозрачно изпълнение на проекта за Пречиствателна станция за питейни води.

„Ще следим изключително изкъсо състоянието и промените, които се случват във водния сектор. ВиК – Сливен има сериозни проблеми, които стоварва чрез сметките на хората, на потребителите.“, каза още той. Според БСП предстоящата реформа на водния сектор не трябва да доведе до поредното крадене на проектни пари или приватизация на един от малко останалите държавни ресурси – водата.

Според Зафиров трябва да бъде поставена и друга много болезнена тема за сливенския регион – необходимостта от адекватна и ефективна и най-вече реалистично приложима политика по отношение на ромските проблеми.Не случайно в листата присъства представител на тази общност – Николай Недев, който е успешен и уважаван учител в най-голямото село в Сливенска община Тополчане. „Колко милиона или вече милиард се изсипаха за това през последните 10 години. Резултатът е нула, но щетите стават все по-големи. Говоря за щети и за ромския етнос, и за другите български граждани. Всички сме родени равни и свободни, но всички трябва да спазваме законите и обществените норми.“, заяви още Зафиров.

Приоритет на БСП за сливенския регион ще е и здравеопазването, където също има доста специфики, сред които високата детска смъртност и необходимостта от увеличаване на обхвата, качеството и модернизирането на болничната помощ. Това е причината в листата да бъде поставена д-р Събина Петканска – Вълева, един от известните хирурзи в града.

В национален план Атанас Зафиров, който е и зам.-председател на БСП, подчерта, че на изборите БСП излиза като единствената реална алтернатива на настоящото управление, довело страната ни на дъното на всички възможни класации в Европа.България е в челото на класации свързани с корупция, свобода на медиите, смъртност, отрицателен прираст. От 2009 г. до днес, кабинетите „Борисов 1, 2, 3“ функционират по-скоро като бизнес структура за усвояване на евро фондове, отколкото като национално отговорни правителства. Самите управляващи също показват не еднозначно, че вече са тотално изчерпани – и като ниво на компетентност, и като управленски потенциал, заявиха от БСП.

Вторият в листата Деян Дечев е „международникът“ на БСП. Той е магистър по Международни икономически отношения, дълги години е общински съветник в Сливен, има опит като депутат и е едно от най-разпознаваемите  лица на БСП в региона. На 3-то място е известният детски хирург д-р Събина Петканска.На 4-то място е представителят на гражданската квота о.р. бригаден ген. Цветан Харизанов. Той е бивш началник на Националния военен университет „Васил Левски“във Велико Търново и бивш командващ 13-та ТанковаБригада-Сливен.

На 5-то място е представителя на Твърдица Ваня Колева, а на 6-то Васил Стоянов от Нова Загора, на 12-то място е представителя на Котел Атанас Атанасов.

7-мо място в листата на социалистите е за гражданска квота в лицето на икономиста Стефка Шевкенова-Пашова. На 8-мо е Антония Шейредова – магистър по „Държавно управление“, на 9-то е Янко Янков – инженер, магистър по „Отбрана и сигурност“, на 10-то Евгени Митев, който също е инженер, на 11-то място е Николай Недев – учител.

 

 

Предишна 366 ДУШИ СА ВАКСИНИРАНИ ЗА ДЕН В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ЕТО КОЙ КОЙ Е В ЛИСТАТА НА "РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ НАЦИОНАЛНИЯ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР – НАДПЯВАНЕ „КАРАНДИЛА ПЕЕ”

20-ото юбилейно издание на традиционния летен събор „Карандила пее“ бе открито днес от кмета на община Сливен Стефан Радев. В словото си кметът подчерта значимостта на събития като тези, които

Новини Сливен

БЗНС ЩЕ СЕ РАЗВИВА САМОСТОЯТЕЛНО КАТО ПАРТИЯ, ОБЯВИ В СЛИВЕН НИКОЛАЙ НЕНЧЕВ

Лидерът на БЗНС Николай Ненчев обяви в Сливен, че ръководената от него партия ще се развива самостоятелно и няма да прави компромиси с това. Той се включи във възпоменателен митинг

Новини Сливен

ДВАМА МЪЖЕ ПРЕБИХА СЛУЖИТЕЛ НА МАГАЗИН ЗА АВТОЧАСТИ В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали двама мъже за побой и хулиганство. На 6 юли, в 15,10 часа, от телефон 112, е получен сигнал за нанесен побой на 37-годишен мъж, служител