АТАНАС ЗАФИРОВ: ОЦЕНКАТА ЗА ПЪРВИЯ МАНДАТ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ БЕ ДАДЕНА С УБЕДИТЕЛНАТА МУ ПОБЕДА
януари 19, 2022 462 Прегледи

АТАНАС ЗАФИРОВ: ОЦЕНКАТА ЗА ПЪРВИЯ МАНДАТ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ БЕ ДАДЕНА С УБЕДИТЕЛНАТА МУ ПОБЕДА

„Това е един успешен мандат. По-важно е, че българският народ даде своята оценка. Убедителната победа, която извоюва президентската двойка Радев – Йотова на тези избори ясно показва оценката на българското общество“, така коментира пред БНТ изминалият мандат на Румен Радев и Илияна Йотова народният представител от 21 МИР-Сливен Атанас Зафиров.

Зафиров изрази категоричната си позиция, че по време на втория мандат Радев трябва да изрази своята обединителна позиция. „Президентската институция трябва да бъде гарант за начина, по който българското общество ще премине през всички съпътстващи го кризи. Сигурен съм, че успешният диалог между институциите ще е гарант за това“, каза още депутатът.

На въпроса дали правомощията на президента трябва да бъдат разширени, Атанас Зафиров заяви, че когато президента е на мястото си и президентската институция е изпълнена със съдържание, правомощията му са напълно достатъчни.

По думите му една от основните задачи и функции на президентската институция е да се поддържа добрия тон между институциите. „Това беше труден мандат. Смятам, че сега е момента за единение на нацията и съм убеден, че президента Радев ще изпълни своите отговорности“, посочи червеният депутат.

“И първият, и вторият мандат президента Радев беше категорично подкрепен от БСП и нейните коалиционни партньори. Нашите отношения винаги са били на ниво“, каза Зафиров.

В заключение депутатът от левицата пожела на Румен Радев и Илияна Йотова да бъдат истински обединители на нацията.

 

еpicenter.bg

Предишна СМЕТКАТА ЗА ТОК НА ОБЩИНА СЛИВЕН Е СКОЧИЛА ОТ 90 000 НА 300 000 ЛЕВА
Следваща РУ-СЛИВЕН ОБЯВЯВА ЗА ОБЩОДЪРЖАВНО ИЗДИРВАНЕ РАДОСТИН ДИМИТРОВ ДРАГАНОВ НА 48 ГОДИНИ ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БАЛАНСЬОРЪТ С БРАДИЧКА И ОЧИЛА ОТ СЛИВЕН

Вече не е тайна, че елитът на БСП е във война. Нинова не си говори със Станишев, Първанов и Гергов. Станишев не си говори с Нинова и Първанов. Първанов не

Новини Сливен

ВЯТЪРЪТ В СЛИВЕН Е НАД 122 КИЛОМЕТРА В ЧАС

Вятър с над 122 километра в час духа в Сливен. Получени са множество сигнали за паднали дървета, керемиди и оградни пана, съобщи инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление

Новини Сливен

В ОБЩИНА СЛИВЕН ГЕРБ ИМА 453 ГЛАСА ПОВЕЧЕ ОТ БСП

В Община Сливен ГЕРБ има с 453 гласа повече от БСП, показват окончателните данни от вота в неделя. За ГЕРБ са гласували 8503 души, а за БСП 8050 души. На