АТАНАС ЗАФИРОВ, БСП: НАЙ-СИЛНАТА АНТИКРИЗИСНА МЯРКА Е СМЯНА НА УПРАВЛЕНИЕТО
март 19, 2021 553 Прегледи

АТАНАС ЗАФИРОВ, БСП: НАЙ-СИЛНАТА АНТИКРИЗИСНА МЯРКА Е СМЯНА НА УПРАВЛЕНИЕТО

БСП е фактор за политическа стабилност и гарант за честни избори. Това каза днес в пресклуба на БТА в Сливен водачът на листата на „БСП за България“ за 21-ви МИР – Сливен, Атанас Зафиров, който е и заместник-председател на БСП.
Според него, предстоящото затваряне на държавата поставя под съмнение успешния ход на кампанията. Той отрече слуха, че БСП е за затваряне на кампанията и отлагане на изборите. „За нас, най-силната антикризисна мярка е смяната на това управление“, категоричен бе Зафиров. Той смята, че трябва да се работи за по-висока избирателна активност, която да помогне за легитимността на следващото управление.

По думите му, високата избирателна активност е „ваксината“, която би допринесла за постигането на легитимно и стабилно следващо управление.

Според Зафиров основната битка на тези избори ще бъде между БСП и ГЕРБ, като социалистическата партия е единствената алтернатива на досегашното управление. Той изрази съмнение, че с предстоящото затваряне и проблемите около ваксинацията управляващите целят да си осигурят служебна победа.
Атанас Зафиров подчерта, че в листите на коалицията са намерили място инженери, юристи, икономисти, лекари, хора, които са наясно как да се справят с належащите проблеми. Сливенската листа е с хора, доказали се през годините, и очаквам да постигнем добър резултат на тези избори, коментира Зафиров.

Вторият в листата Деян Дечев изброи приоритетите, по които ще работи, ако бъде избран за народен представител – осигуряване на средства за ремонт и модернизация на Военната болница и „Спешна помощ“, изграждане на специализирана зала по бокс, разрешаване на казуса с терена на бившата туберкулозна болница, проверка на състоянието на горския фонд и мораториум върху сечта.


Според Д-р Събина Петканска,трета в сливенската листа и известен хирург, обяви, че мерки на парче в здравната инфраструктура няма да помогнат. Според нея не само заради пандемията, достъпът до лекари и здравни грижи, се превръща в основен фактор за качеството на живот. „Докато в някои области – Плевен, София, Пловдив и Варна, се падат по под 400 души на един лекар специалист, то в Сливен един общопрактикуващ лекар в областта се грижи средно за 1800 души. Броят на леглата в многопрофилните ни болници остава сравнително нисък, каза още д-р Петканска.

Според нея в национален план има решение за задържане на лекари и специалисти по медицински грижи, но само чрез модерна държавна кадрова политика – безплатни целеви стипендии на редовни специализанти и интензивно финансиране на специализации извън територията на страната за стратегически специалности срещу ангажимент за работа в здравната система на страната. Трябва да бъде въведен и статутът „защитено лечебно заведение“ ‒ за такива в по-малките общини. Най-важното е добро остойностяване на труда на медицински специалисти и формиране на работни заплати в държавните и общински лечебни заведения, гарантиращи достойно заплащане на труда.

Д-р Петканска, която е един от малкото детски хирурзи в Сливен, смята за напълно постижимо осигуряване на безплатни лекарства за деца до 14 годишна възраст, което според изчисленията на здравните експерти на БСП ще струва около 150 милиона лева на бюджета.

БСП за България, №4 в интегралната бюлетина на изборите за НС на 4 април 2021 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Предишна РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ: КОГАТО ЛИЦА КАТО АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ НИ СПЛАШВАТ, ЗНАЧИ СЕ ДВИЖИМ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ ДАДЕ СТАРТ НА ТУРНИРА ПО ФУТБОЛ ЗА ПРАЗНИКА НА МВР

Вчера стартира традиционният турнир по футбол на малки врати за купите и наградите на Директора на ОДМВР-Сливен, който се провежда по повод професионалния празник на МВР-5 юли. В турнира участват

Новини Сливен

ЗРЕЛОСТНИКЪТ ШАМПИОН БОЖИДАР АНДРЕЕВ КЪМ ДИРЕКТОРКА: ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЙ СЪМ?

„Ти знаеш ли кой съм?“ този въпрос отправя към директорката на Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм в Сливен Мария Петрова европейският шампион по щанги Божидар Андреев. Скандалът между тях

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА СЛИВЕН ЩЕ НАПРАВИ ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА ПРЕЗ 2018 ГОДИНА

На 25 юни, вторник, ще се проведе редовно заседание на Общински съвет -Сливен. На него ще бъдат разгледани общо 27 точки. Това заяви на пресконференция днес председателят на местния парламент