АТАНАС ЗАФИРОВ: БСП ИМА ОСНОВНА ЗАСЛУГА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА НАЙ-СОЦИАЛНИЯ БЮДЖЕТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 Г.
април 11, 2022 668 Прегледи

АТАНАС ЗАФИРОВ: БСП ИМА ОСНОВНА ЗАСЛУГА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА НАЙ-СОЦИАЛНИЯ БЮДЖЕТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 Г.

БСП е партията, която има основна заслуга за приемането на най-социалния бюджет през последните 30 г. 20 млрд. лева са отделени за социални дейности – нещо, което никога не се е случвало досега. Това заяви пред журналисти в Сливен депутатът от 21- МИР Атанас Зафиров, който бе водач на червената листа в града под Сините камъни. Зафиров е и председател на Комисията по отбрана в българския парламент.

„Една от основните ни задачи е приемането на актуализацията на бюджета, където социалните акценти също ще бъдат водещи. Ние успяхме да запазим 46 хил. работни места в над 2500 фирми, засегнати от Ковид ограниченията. За първи път от 2008 г. бяха вдигнати пенсиите, а земеделските стопани ще получат 150 млн. лв. допълнително”, каза народният представител.

Зафиров постави висока оценка на четиримата министри от БСП.

Това не е моя оценка, а на целия Национален съвет, който заседава в събота.

Народният представител каза, че се извършват проверки в горските стопанства, които не изпълняват разпоредбите за осигуряване на по-евтини дърва на населението.

„В района на Сливен не сме констатирали такива проблеми”, каза депутатът.

Той подчерта позицията на БСП за 2 червени линии, които партията няма да премине при никакви обстоятелства.

Едната линия е даване на оръжие на Украйна, а другата е показване на българския национален интерес в преговорите със Северна Македония.

В срещата с журналисти участва и областният лидер на БСП в Сливен Асен Гагаузов. Той е на мнение, че проверката на всички язовири, за които правителството на ГЕРБ даде 500 млн. лева, трябва да става за всеки поотделно. Асен Гагаузов каза, че в близко време се очаква идването на земеделския министър Иван Иванов в Сливен.

„Работата на „пазара за плодове и зеленчуци”, изграден с европейски средства, трябва да бъде променена драстично в полза на земеделските производители. Там има мощности, които не са използвани от неговото създаване. Това е недопустимо”, счита Асен Гагаузов.

 

 

 

 

Предишна ПРИКЛЮЧИ КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА СТИХОСБИРКИ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“
Следваща РАЗСЛЕДВАТ СМЪРТТА НА НОВОРОДЕНО В НОВОЗАГОРСКО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

24 НАРУШЕНИЯ НА КАРАНТИНАТА СА УСТАНОВЕНИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ В СЛИВЕН

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на  COVID-19. В дните 30 април-3 май са извършени 1448 проверки

Новини Сливен

1019 СОЦИАЛИСТИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ НА 12 СЕПТЕМВРИ

1019 членове на БСП от Община Сливен имат право да гласуват на 12 септември, за когато е насрочен първият в историята на партията пряк избор за национален председател, научи Sliveninfo.

Новини Сливен

ПЕПА ГЕНЧЕВА Е ПОДАЛА ОСТАВКА КАТО ЗАМ.-ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН

Пепа Генчева е подала оставка като зам.-областен управител на Сливен, научи Sliveninfo. Документът с нейния подпис е изпратен до служебния премиер. По закон обаче тя трябва да остане на работа,