АТАНАС ЗАФИРОВ: БСП ИМА ОСНОВНА ЗАСЛУГА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА НАЙ-СОЦИАЛНИЯ БЮДЖЕТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 Г.
април 11, 2022 493 Прегледи

АТАНАС ЗАФИРОВ: БСП ИМА ОСНОВНА ЗАСЛУГА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА НАЙ-СОЦИАЛНИЯ БЮДЖЕТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 Г.

БСП е партията, която има основна заслуга за приемането на най-социалния бюджет през последните 30 г. 20 млрд. лева са отделени за социални дейности – нещо, което никога не се е случвало досега. Това заяви пред журналисти в Сливен депутатът от 21- МИР Атанас Зафиров, който бе водач на червената листа в града под Сините камъни. Зафиров е и председател на Комисията по отбрана в българския парламент.

„Една от основните ни задачи е приемането на актуализацията на бюджета, където социалните акценти също ще бъдат водещи. Ние успяхме да запазим 46 хил. работни места в над 2500 фирми, засегнати от Ковид ограниченията. За първи път от 2008 г. бяха вдигнати пенсиите, а земеделските стопани ще получат 150 млн. лв. допълнително”, каза народният представител.

Зафиров постави висока оценка на четиримата министри от БСП.

Това не е моя оценка, а на целия Национален съвет, който заседава в събота.

Народният представител каза, че се извършват проверки в горските стопанства, които не изпълняват разпоредбите за осигуряване на по-евтини дърва на населението.

„В района на Сливен не сме констатирали такива проблеми”, каза депутатът.

Той подчерта позицията на БСП за 2 червени линии, които партията няма да премине при никакви обстоятелства.

Едната линия е даване на оръжие на Украйна, а другата е показване на българския национален интерес в преговорите със Северна Македония.

В срещата с журналисти участва и областният лидер на БСП в Сливен Асен Гагаузов. Той е на мнение, че проверката на всички язовири, за които правителството на ГЕРБ даде 500 млн. лева, трябва да става за всеки поотделно. Асен Гагаузов каза, че в близко време се очаква идването на земеделския министър Иван Иванов в Сливен.

„Работата на „пазара за плодове и зеленчуци”, изграден с европейски средства, трябва да бъде променена драстично в полза на земеделските производители. Там има мощности, които не са използвани от неговото създаване. Това е недопустимо”, счита Асен Гагаузов.

 

 

 

 

Предишна ПРИКЛЮЧИ КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА СТИХОСБИРКИ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“
Следваща РАЗСЛЕДВАТ СМЪРТТА НА НОВОРОДЕНО В НОВОЗАГОРСКО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАРКОДИЛЪР Е ЗАДЪРЖАН В ТВЪРДИЦА ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ НА ОДМВР – СЛИВЕН

Борбата с наркоразпространението е приоритет в работата на ОДМВР-Сливен. Въпреки натовареността на полицейския състав по контрол на противоепидемичните мерки във връзка с извънредното положение и разпространението на COVID-19 криминалисти продължават

Новини Сливен

АВТОМОБИЛ ГОРЯ ТАЗИ НОЩ НА ПАРКИНГ В КВАРТАЛ „ДРУЖБА“

Екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на сигнал, получен на 21 април в 02,00 часа,  за запален лек автомобил, паркиран на обособен паркинг в района на хипермаркет в кв.“Дружба“. Произшествието

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 29.03 /четвъртък/ поради авария по Воден цикъл ще бъде преустановено водоподаването в района на ул. „Елисавета Багряна“  до 14.00ч. При възможност воподаването ще бъде възстановено по-рано. ВиК-Сливен се извинява