АТАНАС ЗАФИРОВ: БСП ИМА ОСНОВНА ЗАСЛУГА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА НАЙ-СОЦИАЛНИЯ БЮДЖЕТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 Г.
11.04.2022 873 Прегледи

АТАНАС ЗАФИРОВ: БСП ИМА ОСНОВНА ЗАСЛУГА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА НАЙ-СОЦИАЛНИЯ БЮДЖЕТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 Г.

БСП е партията, която има основна заслуга за приемането на най-социалния бюджет през последните 30 г. 20 млрд. лева са отделени за социални дейности – нещо, което никога не се е случвало досега. Това заяви пред журналисти в Сливен депутатът от 21- МИР Атанас Зафиров, който бе водач на червената листа в града под Сините камъни. Зафиров е и председател на Комисията по отбрана в българския парламент.

„Една от основните ни задачи е приемането на актуализацията на бюджета, където социалните акценти също ще бъдат водещи. Ние успяхме да запазим 46 хил. работни места в над 2500 фирми, засегнати от Ковид ограниченията. За първи път от 2008 г. бяха вдигнати пенсиите, а земеделските стопани ще получат 150 млн. лв. допълнително”, каза народният представител.

Зафиров постави висока оценка на четиримата министри от БСП.

Това не е моя оценка, а на целия Национален съвет, който заседава в събота.

Народният представител каза, че се извършват проверки в горските стопанства, които не изпълняват разпоредбите за осигуряване на по-евтини дърва на населението.

„В района на Сливен не сме констатирали такива проблеми”, каза депутатът.

Той подчерта позицията на БСП за 2 червени линии, които партията няма да премине при никакви обстоятелства.

Едната линия е даване на оръжие на Украйна, а другата е показване на българския национален интерес в преговорите със Северна Македония.

В срещата с журналисти участва и областният лидер на БСП в Сливен Асен Гагаузов. Той е на мнение, че проверката на всички язовири, за които правителството на ГЕРБ даде 500 млн. лева, трябва да става за всеки поотделно. Асен Гагаузов каза, че в близко време се очаква идването на земеделския министър Иван Иванов в Сливен.

„Работата на „пазара за плодове и зеленчуци”, изграден с европейски средства, трябва да бъде променена драстично в полза на земеделските производители. Там има мощности, които не са използвани от неговото създаване. Това е недопустимо”, счита Асен Гагаузов.

 

 

 

 

Предишна ПРИКЛЮЧИ КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА СТИХОСБИРКИ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“
Следваща РАЗСЛЕДВАТ СМЪРТТА НА НОВОРОДЕНО В НОВОЗАГОРСКО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕДНО НАРУШЕНИЕ НА КАРАНТИНАТА Е УСТАНОВЕНО В СЛИВЕН

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 308 проверки за спазване на карантина

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ДРОГИРАН ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС

28-годишен мъж от град Котел, водач на лек автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 21 февруари, на бул. „Г.Данчев“, в град

Новини Сливен

22 УЧИЛИЩА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЩЕ РАЗКРИЯТ 58 ПРОФИЛИРАНИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ ПАРАЛЕЛКИ

Държавният план-прием за новата учебна 2020-21 г. бе съгласуван на заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет по развитие в Сливенска област.  Той ще се осъществи в 22 учебни