АТАНАСОВ ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДСБ

АТАНАСОВ ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДСБ

Лидерът в оставка на Демократи за силна България Атанас Атанасов ще се кандидатира за председател на партията. Това обяви самият той във Фейсбук.

Малко след като лидерът на „Да, България“ Христо Иванов обяви оставката си, председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов съобщи, че също поема отговорност за лошия изборен резултат и ще свика Националното събрание на партията за избор на председател и национално ръководство.

Изборът на нов председател ще стане на национално събрание на партията, което ще се проведе на 12 февруари в НДК.

Това стана ден след парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. В съобщението си тогава Атанасов не използва думата „оставка“ и не посочва дали ще се кандидатира отново за поста.

Тази вечер той обяви, че още на 18 януари е информирал членовете на Изпълнителния съвет на ДСБ, че отново ще се кандидатира за председател на партията, „воден от разбирането за отговорност пред избирателите ни да осигурим устойчивост на управлението, което да изолира носителите на корупционния модел, да гарантира демократичното развитие на страната, евро-атлантическите ценности и възстановяване на парламентарната република“.

Той допълва, че иска подкрепа, за да работи решително за отстояване каузите на ДСБ, утвърждаване на нова политическа култура в партията, запазване на идентичността и изграждане на следващото поколение политици.

„Нека заедно направим България силна!“, завършва той.

 

offnews.bg

Предишна МАРИЯ БЕЛОВА: НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СПИРАТ ПРОЕКТИТЕ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА 24 ОСНОВНИ НАПОИТЕЛНИ СЪОРЪЖЕНИЯ
Следваща ОПЕЛ ИЗЛЕТЯ ОТ ПЪТЯ И ПАДНА В РЕКА КРАЙ СЕЛО ГРАДЕЦ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ПИЯН ШОФЬОР В НОВА ЗАГОРА

Водач с алкохол 2,08 промила е установен от полицейски служители в новозагорското село Млекарево. Проверката е извършена на 13 юни в 01,10 часа. 52-годишен водач от село Полски Градец е

Новини Сливен

МИНИСТЪР ПЕТЯ АВРАМОВА ИДВА В СЛИВЕН

Утре, 24 октомври, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще бъде на посещение в Сливен, където от 14.30 часа ще се проведе третият полуфинал от образователно-патриотичната кампания „Моят

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР НА ТОЙОТА Е ХВАНАТ В СЛИВЕН

Четирима водачи с алкохол над 1,2 промила и водач, употребил наркотици, са установени при операция по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Сливен в дните 27-29 декември. 75-годишният В.В. от Нова