АСЕН ГАГАУЗОВ И ДЕЯН ДЕЧЕВ ПОДКРЕПИХА КАНДИДАТ – КМЕТА НА СЕЛО ЕЗЕРО НЕДКО ТОМОВ

АСЕН ГАГАУЗОВ И ДЕЯН ДЕЧЕВ ПОДКРЕПИХА КАНДИДАТ – КМЕТА НА СЕЛО ЕЗЕРО НЕДКО ТОМОВ

 

БСП продължава своите обиколки и срещи из цялата страна. Членът на Изпълнителното бюро Асен Гагаузов и членът на Националния съвет на левицата Деян Дечев се срещнаха с членове, симпатизанти и граждани в с. Езеро, община Нова Загора.

Представителите на БСП очертаха основните параметри от проектобюджета за 2022 г. и изразиха своята подкрепа към кандидат-кмета Недко Томов, издигнат от БСП и подкрепен от партиите от управляващата коалиция – “Продължаваме промяната“, “Има такъв народ“ и “Демократична България“.

Членовете на Изпълнителното бюро и Националния съвет на левицата представиха пред присъстващите основната рамка на социалната политика в бюджета и по-конкретно в сектор пенсии: „За 2022 г. се предвиждат разходи за пенсии в размер на 14 119,2 млн. лв., това е с 8,2 % повече спрямо актуализирания през 2021 г. държавен бюджет. Средният размер на пенсията да достигне 573,76 лв. без включена „ковид добавка“, а от 1 юли размерът на социалната пенсия за старост да стане 180,37 лв.“, обясниха социалистите.

Присъстващите приветстваха мярката на БСП държавата да добива дърва и да ги продава без надценка, като това е пример за връщане на ролята на държавата в полза на гражданите. От своя страна изразиха притесненията и недоволствата си относно политиката на управление на кмета на община Нова Загора, избран от ГЕРБ. Те изредиха редица проблеми, сред които нарастващите битови кражби, неглижиране проблемите и нуждите на малките общини, проблеми с инфраструктурата, множество дупки и разбити пътища.
Кандидат-кметът Недко Томов пое ангажимент, ако бъде избран, да създаде обществен съвет и да се заеме незабавно с решаването на тревогите и нуждите на хората от с. Езеро.

 

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ИЗРАЗЯВА СОЛИДАРНОСТ КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА УКРАЙНА И ПОБРАТИМЕНИТЕ НА СЛИВЕН УКРАИНСКИ ГРАДОВЕ
Следваща БАНДА ОТ ШЕСТИМА КРАДЦИ Е ЗАДЪРЖАНА В КЕРМЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КРЪСТОВИЩЕТО НА БУЛЕВАРДИТЕ „ГЕОРГИ ДАНЧЕВ“ И „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“ ВРЕМЕННО ЩЕ БЪДЕ ЗАТВАРЯНО НА 4 И 5 ДЕКЕМВРИ

Монтажът на елементи от коледната украса в различни части на града продължава и през идните почивни дни. Поради тази причина, на 4 декември, събота, от 12 до 17 ч., временно

Новини Сливен

НОВ ЗЕЛЕН КЪТ КРАСИ ДВОРА НА ДЕТСКА ГРАДИНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДГС КОТЕЛ ПО ПОВОД СЕДМИЦА НА ГОРАТА

На 6-ти април, по повод Седмица на гората 2022 г., служители от ТП ДГС Котел засадиха иглолистни вечно зелени храсти от вида туяв двора на ДГ „Дъга“ в гр. Котел.

Новини Сливен

АКТЬОРЪТ ЕМИЛ МАРКОВ: СЛЕД 26 ГОДИНИ, С РАДОСТ ИГРАЕМ В СЛИВЕН ЗАЕДНО С АЛБЕНА

Актьорът от хитовия сериал „Откраднат живот“ Емил Марков се вписа отново в афиша на Сливенския драматичен театър след цели 30 години, затова пък – „Непоправимо“. Това е заглавието на спектакъла,