АСЕН ВАСИЛЕВ В СЛИВЕН: ТАТЯНА СУЛТАНОВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВО ДОВЕРИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН
март 16, 2023 3874 Прегледи

АСЕН ВАСИЛЕВ В СЛИВЕН: ТАТЯНА СУЛТАНОВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВО ДОВЕРИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН

Парите , които идват от Плана за възстановяване трябва да достигнат до всички граждани, а не само до няколко фирми. Знаете, че ние направихме така, че тези пари да бъдат равно разпределени между Северна и Южна България. Това заяви в Сливен съпредседателят на ПП Асен Василев, който в четвъртък два часа отговаряше на въпроси на сливналии в Драматичния театър. Пред множеството бяха и кандидатите за депутати от листата на коалиция ПП – ДБ с водач Татяна Султанова. Той бил информиран, че в доста общини от областта има проблеми с водата.

Изключително важно е всички граждани да имат достъп до питейна вода и проектите за канализация да бъдат завършени, така че да има и пречиствателна станция. Другото, което чухме беше свързано с професионалното образование и с това как европейските средства да достигнат до местните фирми. Начинът да задържим младите хора е добри заплати. За да има добри запрати, трябва да има добри производствени процеси. Но когато един млад човек тръгне от Сливен, качи се на самолета и стигне до Франкфурт, той не добива за тези два часа магически нови знания. Той просто отива в един завод с добри машини и добра производителност на труда, където се дават по – високи заплати. За да се случи това тук, трябва парите по програмите да не отиват при 50 – 100 фирми, а да достигнат до всички фирми които произвеждат. А българската индустрия произвежда. Миналата година имаме най – висок ръст на износа и втори най – висок ръст на индустриалното производство. Имахме втория най – висок ръст на заплати в целия ЕС. За пръв път всъщност сме в челото на добрите класации. Това е начина да стигнем до нормален европейски живот във всеки град и село.

За първи път в историята на ПП и ДБ ни дават преднина преди изборите. Това е ясен знак че българските граждани предпочитат Европа и европейския живот. Това за мен е ясен сигнал, че формирането на едно правителство, което движи страната в тази посока, ще доведе до наистина устойчиво управление след тези избори.

„Най – важното за Татяна Султанова е, че тя спечели първо уважението на гражданите в Сливен и областта. Това е основната причина да спечели и нашето доверие. Освен това г-жа Султанова спечели доверието на другите колеги в ПП. Знаете, че тя бе избрана за председател на Националния съвет на партията, което дава един допълнителен ангажимент към региона.
Г-н Гвоздейков също е много добре познат в региона. Миналия път той не беше в листата , защото оглавяваше дружеството за медицински хеликоптери, което за съжаление служебния кабинет закри един месец преди да дойдат първите хеликоптери. Имаме и много силно представителство от гр. Котел, както и от нашите партньори от ДБ. Това е една изключително силна листа с много ясна заявка , че имаме намерение да управляваме открито и честно, и че имаме намерение да пресечем феодалните практики абсолютно навсякъде – и в Сливен, и в Котел, и в останалите общини. Така, че средствата, които получаваме да могат да достигнат до всяко едно населено място, независимо от коя партия е човекът, който управлява общината.

„През следващите няколко години България ще получи над 50 млрд по плана за възстановяване. Има как тук в нашия регион да имаме и добро водоснабдяване, и добра инфраструктура. Има как минералните бани пак да работят, има как Карандила да се превърне в значим туристически център, има как хората да получават заплати , които са съизмерими със средните за страната, а дори да се доближават до тези в София. Има как да привлечем инвестиции. Това може да се случи с правилно управление на държавния бюджет, с правилно и прозрачно управление на общината“, заяви пред журналисти водачката на листата на коалиция ПП- ДБ в 21МИР – Сливен Татяна Султанова.

 

Предишна 69 МЕДАЛА СПЕЧЕЛИХА МАЛКИТЕ СЛИВЕНСКИ МАТЕМАТИЦИ ОТ ЗИМНИЯ КРЪГ НА „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 15.06.2018 г. (петък)  до 14.00ч. е прекъснато водоподаването в част от кв. „Клуцохор“-в района на бул.“Тракия“

Новини Сливен

ОТ 8 ЯНУАРИ ЗАПОЧВАТ ОТКРИТИТЕ ПРИЕМНИ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ – СЛИВЕН

От 8 януари започват откритите приемни на общинските съветници от ПП ГЕРБ – Сливен. Срещите с граждани ще се провеждат и през 2018 година, всеки понеделник от 9.30 до 16.30

Новини Сливен

ПЛАМЕН ДАНАИЛОВ ВОДИ ЛИСТАТА НА ИТН В СЛИВЕН

Бившият зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов ще води листата на ИТН в Сливен. В неделя документите на партията бяха подадени  РИК от Пламен Михайлов – бизнесмен от нашия град, който