„АПОСТОЛЕ, ПОКЛОН!“

„АПОСТОЛЕ, ПОКЛОН!“

Това бе мотото на рецитала, организиран вчера от Народно читалище „Съгласие-Напредък“ и Общинска библиотека „Петър Матеев“, гр. Котел. Той беше представен от децата от Творческо обединение „Дарования“ по повод 150 години от обесването на Апостола на свободата- Васил Левски.

В дните, посветени на Левски в Котел, децата, с трепет и желание, поваляни от своите по-големи съученици и приятели, участници в Националната ученическа конференция „Васил Левски-вулкан от човечност“, подготвиха стихотворения, запознаха се с житейския и революционен път на Апостола, с неговата голяма любов към род и родина, както и с готовността му за саможертва в името на бленуваната свобода.

По време на събитието, секретарят на най-голямото читалище в общината – Мария Райчева поздрави децата, които се проявиха като истински родолюбци и за пореден път доказаха, че в Котел и днес растат млади патриоти.

В рецитала „Апостоле, поклон“ със стихове за Васил Левски се включиха деца на възраст 8-9 години, които припомниха на присъстващите в залата и някои от заветите на Апостола на свободата, които звучат актуално и днес.

Предишна МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ПРИСТИГА ДНЕС В СЛИВЕН
Следваща ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ОБЩИНА СЛИВЕН НА МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ "ВАКАНЦИЯ И СПА - СОФИЯ 2023"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ СЕКТОР „БЪЛГАРСКИ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ“ ПРИ ОДМВР – СЛИВЕН

По данни на Дирекция „Български документи за самоличност“ за област Сливен през 2023 година изтича валидността и подлежат на подмяна 7 531 лични карти. С вече изтекъл срок на валидност

Новини Сливен

4 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА РЕВНИВ ИЗВЪРШИТЕЛ НА ПАЛЕЖИ

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Георги Г. Той е подсъдим за това, че умишлено е запалил

Новини Сливен

44-ГОДИШЕН МОТОРИСТ ОТ СЛИВЕН Е ЗАГИНАЛ В СЪБОТА НА БУЛ. „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“

На 5 февруари е настъпило пътно произшествие в района на  кръстовище между кварталите „Сини камъни” и „Българка”, на бул.”Ст.Стамболов” над хотел „Блилянтин”. Инцидентът е станал около 15 часа между лек