„АПОСТОЛЕ, ПОКЛОН!“
16.02.2023 513 Прегледи

„АПОСТОЛЕ, ПОКЛОН!“

Това бе мотото на рецитала, организиран вчера от Народно читалище „Съгласие-Напредък“ и Общинска библиотека „Петър Матеев“, гр. Котел. Той беше представен от децата от Творческо обединение „Дарования“ по повод 150 години от обесването на Апостола на свободата- Васил Левски.

В дните, посветени на Левски в Котел, децата, с трепет и желание, поваляни от своите по-големи съученици и приятели, участници в Националната ученическа конференция „Васил Левски-вулкан от човечност“, подготвиха стихотворения, запознаха се с житейския и революционен път на Апостола, с неговата голяма любов към род и родина, както и с готовността му за саможертва в името на бленуваната свобода.

По време на събитието, секретарят на най-голямото читалище в общината – Мария Райчева поздрави децата, които се проявиха като истински родолюбци и за пореден път доказаха, че в Котел и днес растат млади патриоти.

В рецитала „Апостоле, поклон“ със стихове за Васил Левски се включиха деца на възраст 8-9 години, които припомниха на присъстващите в залата и някои от заветите на Апостола на свободата, които звучат актуално и днес.

Предишна МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ПРИСТИГА ДНЕС В СЛИВЕН
Следваща ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ОБЩИНА СЛИВЕН НА МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ "ВАКАНЦИЯ И СПА - СОФИЯ 2023"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ИТН В ОБЛАСТ СЛИВЕН

До г-н Стефан Радев – кмет на Община Сливен   ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС   Уважаеми г-н Радев, Скъпи жители на Община Сливен,   Приемете нашите най-искрени благопожелания по повод Димитровден и

Новини Сливен

ШОФЬОР НА МАЗДА Е ХВАНАТ ПИЯН ЗАД ВОЛАНА В СЛИВЕН

Полицейски служители са установили 36-годишен мъж от град Сливен да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 9 март в район на кръстовище „Розова Градина“ в

Новини Сливен

ЗАПОЧНА СЪВМЕСТНАТА ПОДГОТОВКА „PLATINUM LION 19“ НА БАЗА „НОВО СЕЛО“

На учебен полигон „Ново село” тържествено беше открита съвместната подготовка „Platinum lion 19“, в която участват над 600 военнослужещи. При церемонията по откриването заместник-командирът на Единния център за начална подготовка