АПЕЛАТИВЕН СЪД – БУРГАС ИМА НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ
януари 25, 2022 488 Прегледи

АПЕЛАТИВЕН СЪД – БУРГАС ИМА НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ

Членове на ВСС го определиха като компетентен, изключително етичен и откровен

Съдийската колегия (СК) на Висшия съдебен съвет избра Пламен Синков за председател на Апелативен съд-Бургас. Той бе подкрепен единодушно – с 10 „за“, от Колегията на заседание, проведено онлайн.

За поста се състезаваха двама – предишният ръководител Деница Вълкова, която вече е във Върховния касационен съд, и Синков, който я наследи на поста като временно изпълняващ длъжността от септември 2020 г.

Съдия Вълкова в началото на месеца подаде заявление за отказ от конкурса. Така Пламен Синков в крайна сметка остана единствен кандидат.

При събеседването днес той впечатли членовете на СК, част от които се изказаха със суперлативи за него.

Цветинка Пашкунова изтъкна: „Убедена съм в неговите професионални и нравствени качества освен от представените в днешното заседание материали на Комисията по атестирането и конкурсите и Комисията по професионална етика, и от мои лични впечатления, които имам от колегата Синков в рамките на обучения по наказателно право и процес и в контактите в качеството му на заместник-председател на Апелативен съд-Бургас. Колегата Синков е съдия от кариерата. Видно от биографичните данни, той е младши съдия от 1999 г., минал е през всички инстанции, а от 2016 г. е в Апелативен съд-Бургас. С много добра атестационна оценка от 99 точки, със задълбочени познания в областта на наказателното правораздаване, наказателното право и процес. И, разбира се, освен компетентен магистрат, изключително етичен, подхождащ с уважение към своите колеги и към съдебните служители, което, между другото, е видно и от протокола от проведените общи събрания. С респект, с изключителна колегиалност той говори със своите колеги при срещата на проведеното Общо събрание, което мен лично ме впечатли.“

Синков имал и единодушната подкрепа на съдиите в Ап.съд-Бургас – те казали „много мили думи за неговата организираност, за неговите лидерски възможности, за това, че той има достойно отношение към всички работещи“ в съда.

В подобна посока се изказаха и Вероника Имова и Даниела Марчева.

Атанаска Дишева бе впечатлена от откровеността на Пламен Синков.

„Това, което за мен е решаващо при този избор, е, че съдия Синков е съдия от началото на своята професионална кариера, преминал е през всички нива на съответната система от органи на съдебна власт, а именно на съда и има сериозна подкрепа на съдиите от съответния съд както при издигане на неговата кандидатура, така и изразени на Общото събрание при изслушването му. Няколко пъти вече се каза колко е впечатляваща неговата откровеност или честност при даване на отговори и при пояснения на определени въпроси. Аз също не мога да премълча това качество, което ме впечатли. Той не се притеснява да дава отговори на неудобни въпроси или да дава неудобни отговори на въпросите, които му бяха зададени“, коментира Дишева.

Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков обясни, че познава Ап.съд-Бургас от момента на създаването му.

„Действително в този съд винаги е имало един изключително висок професионализъм. За голямо съжаление голяма част от съдиите, които създадоха този съд, вече са пенсионери, но те завещаха в този съд добрия професионализъм, добрите отношения и добрия климат на работа“, заяви Чолаков. Според него Пламен Синков ще продължи традицията.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН С ДАРЕНИЕ ЗА БЪЛГАРСКАТА ДИАСПОРА В ТВЪРДИЦА, РЕПУБЛИКА МОЛДОВА
Следваща ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН НАРАСНА НА 1 366, 19 ДУШИ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Вие сте укротител на лъвове? – Да. – А как не ви закачат? Толкова сте мъничък и слаб… – В това е номера. Те чакат, кога ще напълнея. Решил

Новини

ИВАН ГРАНИТСКИ: „ЗАПИСКИ ВЪРХУ ЗАПИСКИТЕ“ НА ЛЮБОМИР КОТЕВ Е ЕДНО УВЛЕКАТЕЛНО ДУХОВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ

Автор: Иван Гранитски   Интелигентната българска публика добре познава различните и често пъти изненадващи със своята непредвидимост и оригиналност творчески превъплъщения на Любомир Котев. Духовното търсачество постоянно тласка този автор към

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Стадионът е претъпкан до пръсване. В най-хубавата ложа седи дама, а мястото до нея остава празно. Всички молби на запалянковците там да седне някой са напразни. – Но защо не