АНТИМАФИОТ № 1 НА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ОТ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ЗА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР „БОП“

АНТИМАФИОТ № 1 НА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ОТ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ЗА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР „БОП“

Служителите от отдел Югоизточен при ГДБОП бяха наградени за участие в множество оперативно-издирвателни, технически и организационни мероприятия, насочени към неутрализиране дейността на установени и нови престъпни организации, ангажирани с противозаконна дейност, свързана с вътрешен и международен трафик на наркотични вещества на територията на Република България. Министър Бойко Рашков връчи наградата на главен инспектор Слав Добрев от Сливен, който е началник сектор „БОП“ – Сливен.

В края на 2020 година е получена информация за трафик в страната ни на голямо количество наркотици от чужбина. Започва усилена работа по сигнала, която отвежда спецполицаите до двама мъже. Извършителите са задържани на 3 юни 2021 година, открити са близо 500 килограма прахообразно вещество, реагирало на хероин.

Заслугата за разплитането на този случай е на служителите от Отдел Югоизточен при ГДБОП.

Министър Бойко Рашков се обърна към инициаторите с благодарност за всеотдайната помощ във времето, за вярата и признателността към труда на полицаите.

Имаме много поводи да награждаваме служители на МВР – хората на тихия фронт, които се трудят неуморно и осигуряват сигурността в страната, хората, които изпитват често критиките към системата, но тя продължава да работи и бих казал успешно. Струва ми се, че активността на МВР се повиши в степен да отговори на очакванията на българската общественост. За мен е голяма чест днес да наградим тези, които са проявили високо отговорност, които съвестно са изпълнявали служебните си задължения, както и граждани, проявили  доблест да предотвратят престъпление или да съдействат на органите на МВР в приключването на различни операции.

Изпращаме динамична и наситена с отговорности година. Постигнахме основната ни задача – да гарантираме провеждането на честни и прозрачни избори, независимо от критиките, които МВР получава за добре свършената работа през тази година. Наред с това служителите на МВР продължиха да изпълняват денонощно, съвестно и професионално, своя дълг пред Закона и обществото. Примерите, които видяхме днес, са показателни, заяви в приветствието си към наградените служители министър Рашков. „Колеги, гордейте се с Вашите отличия! Те са оценка както за личните Ви усилия, така и за екипите, с които работите. Наградите са и малък жест на признателност за търпението и разбирането на Вашите близки“. Министърът на вътрешните работи благодари на колегите си за избрания път и за енергията, с която вярно служат на родината. От всеки един от Вас зависят честта на професията, сигурността на гражданите и силата на държавата.

С думи на благодарност той се обърна и към наградените за граждански принос. Техните действия ни дават увереност, че имаме най-ценното – подкрепата на хората.

 

 

Предишна ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ: ОСНОВНАТА НИ ЗАДАЧА БЕ ДА БЪДЕМ ПОЛЕЗНИ НА ГРАЖДАНИТЕ
Следваща ОДМВР - СЛИВЕН: СИГУРНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВСИЧКИ ТЪРГОВСКИ ПЛОЩИ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ОБЩИНСКИ ПАЗАР СА ЗАЕТИ

Вече почти година функционира микропазарът в сливенския квартал „Сини камъни“. Равносметката показва, че няма незаети търговски площи . „ Има причина за това“, коментира директорът на Общинско предприятие „Общински пазари“ 

Новини Сливен

28-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН С ДРОГА

Специализирана операция срещу наркоразпространението в Сливен. На 4 февруари криминалисти на РУ-Сливен са установили криминално проявен 28-годишен мъж при проверка на адрес в град Сливен. От жилището са иззети общо

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА АЙФОН ОТ ПЪТНИЧКА В АВТОБУС

На 17 март в РУ-Сливен са заявени две кражби. 23-годишна жена от град Сливен е съобщила за кражба на мобилния й телефон марка „Айфон 6“. Апаратът е откраднат  на 16