АНТИМАФИОТ № 1 НА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ОТ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ЗА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР „БОП“
22.12.2021 2466 Прегледи

АНТИМАФИОТ № 1 НА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ОТ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ЗА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР „БОП“

Служителите от отдел Югоизточен при ГДБОП бяха наградени за участие в множество оперативно-издирвателни, технически и организационни мероприятия, насочени към неутрализиране дейността на установени и нови престъпни организации, ангажирани с противозаконна дейност, свързана с вътрешен и международен трафик на наркотични вещества на територията на Република България. Министър Бойко Рашков връчи наградата на главен инспектор Слав Добрев от Сливен, който е началник сектор „БОП“ – Сливен.

В края на 2020 година е получена информация за трафик в страната ни на голямо количество наркотици от чужбина. Започва усилена работа по сигнала, която отвежда спецполицаите до двама мъже. Извършителите са задържани на 3 юни 2021 година, открити са близо 500 килограма прахообразно вещество, реагирало на хероин.

Заслугата за разплитането на този случай е на служителите от Отдел Югоизточен при ГДБОП.

Министър Бойко Рашков се обърна към инициаторите с благодарност за всеотдайната помощ във времето, за вярата и признателността към труда на полицаите.

Имаме много поводи да награждаваме служители на МВР – хората на тихия фронт, които се трудят неуморно и осигуряват сигурността в страната, хората, които изпитват често критиките към системата, но тя продължава да работи и бих казал успешно. Струва ми се, че активността на МВР се повиши в степен да отговори на очакванията на българската общественост. За мен е голяма чест днес да наградим тези, които са проявили високо отговорност, които съвестно са изпълнявали служебните си задължения, както и граждани, проявили  доблест да предотвратят престъпление или да съдействат на органите на МВР в приключването на различни операции.

Изпращаме динамична и наситена с отговорности година. Постигнахме основната ни задача – да гарантираме провеждането на честни и прозрачни избори, независимо от критиките, които МВР получава за добре свършената работа през тази година. Наред с това служителите на МВР продължиха да изпълняват денонощно, съвестно и професионално, своя дълг пред Закона и обществото. Примерите, които видяхме днес, са показателни, заяви в приветствието си към наградените служители министър Рашков. „Колеги, гордейте се с Вашите отличия! Те са оценка както за личните Ви усилия, така и за екипите, с които работите. Наградите са и малък жест на признателност за търпението и разбирането на Вашите близки“. Министърът на вътрешните работи благодари на колегите си за избрания път и за енергията, с която вярно служат на родината. От всеки един от Вас зависят честта на професията, сигурността на гражданите и силата на държавата.

С думи на благодарност той се обърна и към наградените за граждански принос. Техните действия ни дават увереност, че имаме най-ценното – подкрепата на хората.

 

 

Предишна ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ: ОСНОВНАТА НИ ЗАДАЧА БЕ ДА БЪДЕМ ПОЛЕЗНИ НА ГРАЖДАНИТЕ
Следваща ОДМВР - СЛИВЕН: СИГУРНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА ЛЕКАРИ И ЧЕТИРИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ СА КОМАНДИРОВАНИ В ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА БОЛНИЦАТА, КОЕТО ЩЕ ПРИЕМА НОВИ ПАЦИЕНТИ НА 18 МАЙ

Мерките, които ще бъдат предприети във връзка с усложнената обстановка с разпространението на Ковид-19 и инфектирания медицински персонал в Сливен, бяха обсъдени от кризисния щаб на 4 май, на извънредно

Новини Сливен

СЕМЕЙСТВО МИРОЛИО ДАРЯВА НАД 100 ХИЛЯДИ ЗАЩИТНИ МАСКИ ЗА ОБЩИНИТЕ СЛИВЕН, ЯМБОЛ, КОТЕЛ, СВИЩОВ И НЕСЕБЪР

Компанията на Едоардо Миролио дарява над 100 хиляди защитни маски за общините Сливен, Ямбол, Котел, Свищов и Несебър. Дарението е безвъзмездно, инициирано лично от собствениците на „Е. Миролио“ ЕАД. Предназначено

Новини Сливен

ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ ПОСРЕЩА МИНИСТРИ ЗА СВОЯ 140-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

Гимназия „Добри Чинтулов“ очаква поне един сегашен министър и поне двама бивши министри за своя 140-годишен юбилей. За честванията, които са планирани седмица преди Димитровден, се очаква в Сливен да