АНТИМАФИОТ № 1 НА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ОТ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ЗА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР „БОП“

АНТИМАФИОТ № 1 НА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ОТ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ЗА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР „БОП“

Служителите от отдел Югоизточен при ГДБОП бяха наградени за участие в множество оперативно-издирвателни, технически и организационни мероприятия, насочени към неутрализиране дейността на установени и нови престъпни организации, ангажирани с противозаконна дейност, свързана с вътрешен и международен трафик на наркотични вещества на територията на Република България. Министър Бойко Рашков връчи наградата на главен инспектор Слав Добрев от Сливен, който е началник сектор „БОП“ – Сливен.

В края на 2020 година е получена информация за трафик в страната ни на голямо количество наркотици от чужбина. Започва усилена работа по сигнала, която отвежда спецполицаите до двама мъже. Извършителите са задържани на 3 юни 2021 година, открити са близо 500 килограма прахообразно вещество, реагирало на хероин.

Заслугата за разплитането на този случай е на служителите от Отдел Югоизточен при ГДБОП.

Министър Бойко Рашков се обърна към инициаторите с благодарност за всеотдайната помощ във времето, за вярата и признателността към труда на полицаите.

Имаме много поводи да награждаваме служители на МВР – хората на тихия фронт, които се трудят неуморно и осигуряват сигурността в страната, хората, които изпитват често критиките към системата, но тя продължава да работи и бих казал успешно. Струва ми се, че активността на МВР се повиши в степен да отговори на очакванията на българската общественост. За мен е голяма чест днес да наградим тези, които са проявили високо отговорност, които съвестно са изпълнявали служебните си задължения, както и граждани, проявили  доблест да предотвратят престъпление или да съдействат на органите на МВР в приключването на различни операции.

Изпращаме динамична и наситена с отговорности година. Постигнахме основната ни задача – да гарантираме провеждането на честни и прозрачни избори, независимо от критиките, които МВР получава за добре свършената работа през тази година. Наред с това служителите на МВР продължиха да изпълняват денонощно, съвестно и професионално, своя дълг пред Закона и обществото. Примерите, които видяхме днес, са показателни, заяви в приветствието си към наградените служители министър Рашков. „Колеги, гордейте се с Вашите отличия! Те са оценка както за личните Ви усилия, така и за екипите, с които работите. Наградите са и малък жест на признателност за търпението и разбирането на Вашите близки“. Министърът на вътрешните работи благодари на колегите си за избрания път и за енергията, с която вярно служат на родината. От всеки един от Вас зависят честта на професията, сигурността на гражданите и силата на държавата.

С думи на благодарност той се обърна и към наградените за граждански принос. Техните действия ни дават увереност, че имаме най-ценното – подкрепата на хората.

 

 

Предишна ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ: ОСНОВНАТА НИ ЗАДАЧА БЕ ДА БЪДЕМ ПОЛЕЗНИ НА ГРАЖДАНИТЕ
Следваща ОДМВР - СЛИВЕН: СИГУРНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР КАНИ ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА КЛАСИЧЕСКАТА МУЗИКА НА КОНЦЕРТ НА 17 СЕПТЕМВРИ

След лятна пауза Сливенският симфоничен оркестър се завръща на музикалната сцена с концерт на 17 септември, четвъртък. Той е озаглавен „Есенни нюанси“ и ще се състои пред зала „Сливен“ от

Новини Сливен

ТЪРСИТЕ НОВ КАСОВ АПАРАТ? ИСКАТЕ СТАРИЯТ ВИ КАСОВ АПАРАТ ДА ИМА НОВ СОФТУЕР? МЯСТОТО В СЛИВЕН Е ЕДНО – „ДЕЛФИ.ПРО“ НА УЛИЦА „СЛАВЯНСКА“ 13

Фирма „Делфи.ПРО”, която винаги е в услуга на своите клиенти, отвори нов магазин за касови апарати и търговско оборудване. Той се намира на ул. „Славянска“ 13 зад пицария „Палермо”/ .

Новини Сливен

ДВАМА АПАШИ СА ЗАДЪРЖАНИ В СЛИВЕН

Криминалисти от участък „Надежда“ са задържали двама мъже за кражба от частен имот. 61-годишна жена е подала сигнал на 7 януари за кражба на битова техника и ел.инструменти от дома