АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ Е ВНЕСЛА ИСКОВЕ ЗА 488 995 ЛЕВА СРЕЩУ ДВАМА МЪЖЕ ОТ СЛИВЕН

АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ Е ВНЕСЛА ИСКОВЕ ЗА 488 995 ЛЕВА СРЕЩУ ДВАМА МЪЖЕ ОТ СЛИВЕН

Антикорупционната комисия внесе в Софийския градски съд иск срещу Магдалена Борисова за 1 273 650.42 лв. по обвинение, че като управител на две търговски дружества е използвала документи с невярно съдържание – справки за ДДС, за получаване на данъчен кредит по фиктивни сделки.

В Окръжен съд – Плевен комисията на Сотир Цацаров предявява иск срещу Янко Николов за 43 009.96 лв. Неговото обвинение е, че през 2018 г. е причинил имотна вреда, като се е представил за полицай, който противодейства на група за ало измами. Пострадалият е предал на Николов пари и златни накити.

В Окръжния съд – Сливен се внасят два иска на обща стойност 488 995. 18 лв. срещу участници в престъпна група. Николай Петров и Богомил Качаров са обвинени от прокуратурата, че в периода 2012 г. – 2016 г. в Сливен, Белгия и Нидерландия са държали имущество, придобито от трафик на проститутки.

Иск срещу Асен Ватралев за 373 107.95 лв. се внася в Окръжен съд – Пловдив по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за данъчни престъпления в периода 2017 – 2018 г.

В Окръжен съд – Шумен се внася иск срещу Атанас Вълчев за 144 920.15 лв. заради неплащане на данъчни задължения в особено големи размери.

Общата стойност на исковете на КПКОНПИ е за 2 323 683.66 лв.

 

 

offnews.bg

 

Предишна ВОДАЧ НА БМВ Е ЗАДЪРЖАН ЗА АЛКОХОЛ
Следваща 223-МА ДУШИ СА ВАКСИНИРАНИ ЗА ДЕН В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В ЕВРОПЕЙСКАТА ИНИЦИАТИВА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА КУЛТУРНОТО РАЗНООБРАЗИЕ НА ЕС

Община Сливен, Областна администрация-Сливен и Народно читалище „Зора 1860“ канят всички жители и гости на града да се включат в дните на толерантността и културното разнообразие на ЕС. Европейската инициатива

Новини Сливен

14 ЮНИ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛНИЯ КРЪВОДАРИТЕЛ

Преливането на кръв спасява милиони животи всяка година. Необходимостта от кръв и кръвни продукти е универсална, но в световен мащаб достъпът до достатъчно количество и достатъчно качествени продукти е нееднозначен.

Новини Сливен

ДВАМА КРАДЦИ НА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ СА ХВАНАТИ ОТ ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

Двама са задържани за кражба на мобилни телефони при операция на РУ-Сливен. Кражбите са заявени в районното управление на 21 и 23 септември. 30-годишният А.М. от град Сливен е откраднал