АМЕРИКАНСКИЯТ ВОЕНЕН МИНИСТЪР КАЦНА НА „БЕЗМЕР” И ОТИВА НА „НОВО СЕЛО”
март 18, 2022 1103 Прегледи

АМЕРИКАНСКИЯТ ВОЕНЕН МИНИСТЪР КАЦНА НА „БЕЗМЕР” И ОТИВА НА „НОВО СЕЛО”

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вече е в България. Той е кацнал във военно-въздушната база на Българската армия в Безмер.

Лойд Остин е у нас по покана на българския му колега Драгомир Заков. В рамките на посещението двамата ще проведат среща с военослужещи от армиите на двете страни, които участват в съвместната българо-американска подготовка на учебен полигон „Ново село“, съобщиха от българското отбранително ведомство.

Очаква се сред темите, които ще бъдат обсъдени, да са евентуална военна подкрепа от България за Украйна, по информация на световните медии. Вашингтон активно работи с партньори за осигуряване на съветски системи за противовъздушна отбрана за Киев С-300, с каквито разполагат България и Словакия.

Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща с Лойд Остин утре – 19 март. В рамките на разговора, който ще се състои в Министерския съвет, двамата ще обсъдят теми от интерес и за двете страни. След срещата българският премиер и секретарят по отбраната на САЩ ще направят изявления за медиите.

 

bntnews.bg

 

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН С ПОКАНА ДА СЕ ВКЛЮЧИ В ПИЛОТЕН ПРОЕКТ НА МЕЖДУНАРОДНАТА БАНКА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ
Следваща В СУ „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ“ – СЛИВЕН ОТВОРИ ВРАТИ STEAM ЦЕНТЪР

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Добър ден, имате ли картофи? – Не, господине, това е аптека. На другия ден: – Добър ден, имате ли картофи? – Не, господине, това е аптека. На другия ден:

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Мъж към жена си: – Какво ще правиш, ако замина за два дни в командировка? Жената: – Каквото и ти ще правиш. – Тогава не мърдам оттук. Съпруг и съпруга

Новини

ЕТО И ОКОНЧАТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗБОРИТЕ В НОВА ЗАГОРА

На кметските избори в Нова Загора са гласували 7945 от общо 22 992, имащи право на глас, съобщи за БТА председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Сергей Дериволков. От тях