АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ ОТ ПОЛИГОНА В НОВО СЕЛО ПЛАНИРАТ БЪЛГАРСКИ ФЕСТ ДЕН ПРЕЗ МАЙ
март 14, 2023 585 Прегледи

АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ ОТ ПОЛИГОНА В НОВО СЕЛО ПЛАНИРАТ БЪЛГАРСКИ ФЕСТ ДЕН ПРЕЗ МАЙ

Организирането на български фест ден на Военния полигон в Ново село обсъдиха на среща кметът Стефан Радев и командирът на полигона Джеймс Адамски. Инициативата е от страна на американските военнослужещи и ще се проведе за първи път. Цялостната концепция на събитието според командира предвижда изложение с продукти на различни местни производители на храни и напитки и търговци-занаятчии.

„Много добра идея от ваша страна. По отношение на търговците и производителите, ще съдействаме с контакти и с каквото можем, за да бъдем полезни“, увери гостите кметът Радев. На срещата присъстваха още зам.кметът Пепа Чиликова и представители от американската база.

В рамките на разговора бяха обсъдени различни варианти и идеи относно протичането на мероприятието. От сливенския градоначалник бе потърсено съдействие и съвети във връзка с организирането на развлекателното събитие.
„За първи път планираме такава инициатива и бихме желали да почерпим от вашия опит в организацията. Това е още една добра възможност да изградим и засилим връзките между нашите общности. Ще поканим военнослужещи и от другите контингенти, които са на територията на военната база“, посочи още Джеймс Адамски. От името на военния полигон той изрази най-добри впечатления от гостоприемството, духа и добрата атмосфера на Сливен, като най-големия град в областта. Военнослужещите от полигона често имат възможност да посещават културните събития, които Общината организира в града.

Предстоящото събитие на военната база е планирано за края на май. Разговорите във връзка с детайли по организацията ще продължат и занапред.

Предишна 60-ГОДИШЕН ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН Е ХВАНАТ ПИЯН ЗАД ВОЛАНА
Следваща СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯТ ДЕН ЗА БОРБА С ТУБЕРКУЛОЗАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ХВЪРЛЕНА ПИРАТКА Е ПРИЧИНА ЗА ГОЛЕМИЯ ПОЖАР В КВ. „СИНИ КАМЪНИ“

Sliveninfo съобщи, че предполагаемата причина за пожара в блок № 26 на сливенския кв. „Сини камъни“ е хвърлена пиратка от две момчета, братя, които живеят в един от входовете. Днес

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ИЗЧАКВАМЕ СТАБИЛНА ОБСТАНОВКА И ПОДНОВЯВАМЕ ИСКАНЕТО ЗА НОВА ПОЖАРНА

Голямата ни задача е изграждането на нова пожарна – на ново място, в нови сгради. Имаме терен, който Общината е отредила. Имаме и готовност да го предоставим на МВР под

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: ПРОВЕРКИ ЗА АЛКОХОЛ И НЕПРАВИЛНА УПОТРЕБА НА ПИРОТЕХНИЧЕСКИ ИЗДЕЛИЯ В НОВОГОДИШНАТА НОЩ

Звената за контрол на общоопасните средства в ОДМВР-Сливен  са извършили проверки в търговските обекти в областта за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешения, в нестандартни опаковки, без сертификат