АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ ОТ ПОЛИГОНА В НОВО СЕЛО ПЛАНИРАТ БЪЛГАРСКИ ФЕСТ ДЕН ПРЕЗ МАЙ
14.03.2023 845 Прегледи

АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ ОТ ПОЛИГОНА В НОВО СЕЛО ПЛАНИРАТ БЪЛГАРСКИ ФЕСТ ДЕН ПРЕЗ МАЙ

Организирането на български фест ден на Военния полигон в Ново село обсъдиха на среща кметът Стефан Радев и командирът на полигона Джеймс Адамски. Инициативата е от страна на американските военнослужещи и ще се проведе за първи път. Цялостната концепция на събитието според командира предвижда изложение с продукти на различни местни производители на храни и напитки и търговци-занаятчии.

„Много добра идея от ваша страна. По отношение на търговците и производителите, ще съдействаме с контакти и с каквото можем, за да бъдем полезни“, увери гостите кметът Радев. На срещата присъстваха още зам.кметът Пепа Чиликова и представители от американската база.

В рамките на разговора бяха обсъдени различни варианти и идеи относно протичането на мероприятието. От сливенския градоначалник бе потърсено съдействие и съвети във връзка с организирането на развлекателното събитие.
„За първи път планираме такава инициатива и бихме желали да почерпим от вашия опит в организацията. Това е още една добра възможност да изградим и засилим връзките между нашите общности. Ще поканим военнослужещи и от другите контингенти, които са на територията на военната база“, посочи още Джеймс Адамски. От името на военния полигон той изрази най-добри впечатления от гостоприемството, духа и добрата атмосфера на Сливен, като най-големия град в областта. Военнослужещите от полигона често имат възможност да посещават културните събития, които Общината организира в града.

Предстоящото събитие на военната база е планирано за края на май. Разговорите във връзка с детайли по организацията ще продължат и занапред.

Предишна 60-ГОДИШЕН ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН Е ХВАНАТ ПИЯН ЗАД ВОЛАНА
Следваща СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯТ ДЕН ЗА БОРБА С ТУБЕРКУЛОЗАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧНА УКРЕПВАНЕТО НА СВЛАЧИЩЕТО В СЕЛИЩЕ КАЧУЛКА

Днес беше даден старт на укрепителните дейности на свлачището в селище Качулка. Кметът Стефан Радев и областният управител Чавдар Божурски направиха символичната първа копка. „Това свлачище заплашва единствения път за

Новини Сливен

ПРОГРАМАТА НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР- СЛИВЕН ЗА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „СТЕФАН КИРОВ” СЛИВЕН                  ПРОГРАМА ЗА М. ДЕКЕМВРИ   2019 ГОДИНА Дата ден   З а г л а в и е Време-траене   Цена   3-ти вторник 12.30

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ И ДИМИТЪР МИТЕВ ЩЕ УЧАСТВАТ В МАЩАБЕН ФОРУМ НА НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ

Кметът на Сливен Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев ще участват в първия за новия мандат голям форум за кметове и председатели на Общинските съвети. Събитието се организира от Националното