АЛЕКСАНДЪР СПАСОВ И СИЛВИЯ МЛАДЕНОВА СА ПОБЕДИТЕЛИ НА МАРАТОН „ХАЙДУШКИ ПЪТЕКИ“

АЛЕКСАНДЪР СПАСОВ И СИЛВИЯ МЛАДЕНОВА СА ПОБЕДИТЕЛИ НА МАРАТОН „ХАЙДУШКИ ПЪТЕКИ“

Александър Спасов /Благоеград/ спечели третото издание на маратон „Хайдушки пътеки“ в Сливен. Той измина изключително трудното планинско трасе от 42.195 км по истински хайдушки маршрути за 4.39.33 часа. Времето на победителя се оказа доста по-слабо от миналогодишния  призьор Кирил Николов-Дизела, който тогава постигна и своеобразен рекорд на проявата от 3.57.15 часа.
първото издание на маратона победи Иван Сираков с 4.19.36 часа, а сега той, представяйки отбора на Горна Оряховица, зае втората позиция с 4.50.13 часа.
Трети се класира Слави Асенов /Монтана/ с 5.11.06. часа.
Общо 56 мъже завършиха класическата дистанция.

След края на надпреварата победителят Александър Спасов сподели за спортния сайт на Сливен, че в маратон „Хайдушки пътеки“ участва за трети път, като в първото издание на проявата е заел второто място, а миналата година не е успял да завърши, а трасето тази година е малко по-тежко, заради изкачването на връх Кутелка.

Победителка при жените стана Силвия Младенова /София/ с време от 6.45.06 часа. Тя участва в надпреварата за първи път, като при награждаването каза за Sliven-sport.com, че приятели са я надъхали да участва в маратона в Сливен, а при отсъствието на най-добрите състезателки на България в дългите дистанции, е успяла да спечели.

Втора се класира Елена Димитрова с 6.58.35 часа, а трета Ана Карчева с 7.03.53 часа.
При жените финишираха 7 участнички.

В полумаратона, чийто финал бе пред фурната в м.Карандила победи Красен Колев, изминавайки маршрута за 2.50.28 часа, а при жените се наложи Илияна Бисолнева с 3.15.57 часа. В по-късата дистанция финишираха 41 мъже и 11 жени.

Тази година в проявата „Хайдушки пътеки“ бе включена дистанция от 12 км, като надпреварата бе в памет на бившия атлет Анжел Симеонов, а неговите близки Юрка и Ивайла Симеонови осигуриха наградите за победителите. При мъжете първото място спечели Милко Сакаров, а при жените Пламена Маркова.

На старт пред вековния Стар бряст в центъра на Сливен застанаха около 200 ентусиасти. Маршрутът отведе участниците до няколко исторически крепости и знакови туристически обекти, а трасето бе разделено на четири  финала – класическа дистанция, полумаратон, 12 км и кратка дистанция в рамките на града, като участниците финишираха пред крепост  Туида..
Общата сборна денивелация на планинския маратон  достига  до 2 500 метра.

Трасето на маратон „Хайдушки пътеки“ преминава близо до паметниците на воеводите Хаджи Димитър и Панайот Хитов, прекосява изцяло античната и средновековна крепост Туида, достига до скалния феномен „Халката“, следва известната „Хайдушката пътека“, моста през езерото на Карандила и се качва на всички високи върхове на Сините камъни и финишира отново в града през Главната улица, обратно до Стария бряст.

Организатори на маратона са фондация „Стария бряст”, Дирекция природен парк „Сините камъни“, Държавно горско стопанство и спонсори, с подкрепата на Община Сливен.

 

Мими Данева, sliven-sport.com

Предишна НАЙ-СТРАННАТА ТЕРАСА В СЛИВЕН
Следваща ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ ПЕПА ЧИЛИКОВА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ МАРАТОНА "ХАЙДУШКИ ПЪТЕКИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

35-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ СЛИВЕН ШОФИРА СЛЕД УПОТРЕБА НА ДРОГА

Полицейски служители на РУ-Сливен са хванали 35-годишна жена да управлява лек автомобил „Форд“ след употреба на наркотични вещества. Тя е спряна на 17 август, около 12,40 часа, на булевард „Бр.Миладинови“

Новини Сливен 0 коментара

ПРАВИЛАТА ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ СА АКТУАЛИЗИРАНИ

Актуализацията на Наредбата за прием на децата в детските градини, детските ясли и яслените групи към детските градини влезе в сила на 1 януари. Регистрирането на заявления за участие в

Новини Сливен 0 коментара

40 Л/КВ.М. ДЪЖД Е ПАДНАЛ В СЛИВЕН

Около 40 л/кв.м дъжд са паднали за последното денонощие на територията на община Сливен, по данни на НИМХ БАН. За по-малко от час вчера в късния следобед падналото количество дъжд

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

nineteen − eight =