АКТРИСАТА ОТ СЛИВЕНСКИЯ ТЕАТЪР МАРИЯ МАНОЛОВА С НОМИНАЦИЯ ЗА „ИКАР“ ЗА ДЕБЮТ

АКТРИСАТА ОТ СЛИВЕНСКИЯ ТЕАТЪР МАРИЯ МАНОЛОВА С НОМИНАЦИЯ ЗА „ИКАР“ ЗА ДЕБЮТ

Номинацията е за ролята на Емилия в спектакъла на Сливенския драматичен театър „Стефан Киров“ „Дездемона“, по пиесата на съвременната американска драматуржка Пола Вогъл, с режисьор Петър Денчев

Актрисата Мария Манолова от Сливенския драматичен театър е с номинация за „Икар“ за дебют. Номинацията за големите награди „Икар“ на Съюза на артистите в България младата актриса получи за ролята си на Емилия в спектакъла „Дездемона“ от Пола Вогъл с режисьор Петър Денчев. Новината съобщи директорката на театъра Радост Костова.

Мария Манолова беше поканена в екипа на Сливенския драматичен театър миналия творчески сезон, когато беше само на 23 години, току-що завършила НАТФИЗ. В Националната театрална академия тя се е обучавала четири години в класа на проф. Пламен Марков, с асистенти Калин Ангелов и Анастасия Лютова.

Когато професорът й Пламен Марков научил, че Мария е поканена в Сливен, откъдето впрочем започва и неговия театрален възход, Пламен Марков й предрекъл, че този театър ще й бъде на късмет. Пожелал й да върви успешно нагоре, към върховете на театралното изкуство. Предсказанието и пожеланията на нейния професор вече се сбъдват, за радост на младата актриса и целия екип на Сливенския театър, на който тя е много благодарна за подкрепата.

Мария Манолова имаше късмет да получи роля в „Дездемона“ – една провокативна пиеса за мястото на жената в днешния свят, която бе поставена за пръв път в България на сливенска сцена. За тази своя първа сериозна роля на професионалната сцена актрисата каза: „Още при първото четене на пиесата, харесах моята героиня – Емилия и тайничко се надявах режисьорът да ме разпредели в нея. Емилия е от онези жени, които не познават любовта по онзи начин, по който всяка жена копнее. Тя е като огледало на желанията на мъжа си. Първосигнална и автентична в изказа си. Защитава моралните си ценности и вярвания до кръв. При нея всичко е на живот и смърт! Това ми харесва. Крайна е. Няма баланс. Все черти и поведения, които са ми любопитни и за изследване, и за игра.“

На фона на сблъсъка между моралните ценности и виждания на трите героини Дездемона, Биянка и Емилия, в подчертано актьорско представление, безспорно талантливата млада актриса успя да изгради убедително един плътен образ на своята Емилия, с тънък усет за характера на героинята и с нейна собствена палитра от емоции, подплатени с еманципиран хумор.

Вярваме, че изгряващата щастлива звезда на младата Мария Манолова ще засвети все по-силно и със свой собствен блясък на театралния небосклон.

Предишна В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА НОВИТЕ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ
Следваща НА 11 ФЕВРУАРИ ЩЕ ИМА ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР, ПОСВЕТЕН НА ТРИФОН ЗАРЕЗАН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

24 – ЧАСОВА МАЩАБНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

По време на операцията няма заявена кражба на домашно имущество и нарушаване на обществения ред Акцията е по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков с цел  противодействие на

Новини Сливен

67-ГОДИШНА ЖЕНА Е В КОМА И С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА СЛЕД КАТАСТРОФА

67-годишна жена е в кома и с опасност за живота след като е била блъсната от автомобил снощи в района на „Розова градина“ в Сливен. Тя е настанена в Отделението

Новини Сливен

ЛЮБО НЕЙКОВ ЩЕ ГОСТУВА С „ГОЛЕМАНОВ” В СЛИВЕН

Една от най-емблематичните сатирични комедии  „ГОЛЕМАНОВ” събира на една сцена плеяда звезди на родния театър – ЛЮБО НЕЙКОВ, СИЛВИЯ ЛУЛЧЕВА, ЕЛЕНА ПЕТРОВА, МАРИЯ СТАТУЛОВА, КРАСИМИР РАНКОВ, СТЕФАН РЯДКОВ и др.