АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 НАРАСНАХА НА 89

АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 НАРАСНАХА НА 89

Болните  с коронавирусни инфекции в област Сливен нараснаха на 89, съобщиха от Областния кризисен щаб. От тях 21 души са диагностицирани през последното денонощие. Те са жители на общините Сливен /14 души/, Нова Загора /6 души/  и Котел.

Сред инфектираните лица в община Сливен има три медицински сестри и три санитарки от две болнични заведения. С коронавирусни инфекции са двама съпрузи, които са били контактни на по-рано установен болен.

Заболяло е и 5-годишно дете от Сливен. То е записано в детска градина, но не я е посещавало през последните дни.

Сред заболелите в община Нова Загора  е работник във фирма извън територията на областта.

Епидемиологичните проучвания на положителните лица продължават. Контактните им се поставят под задължителна 14-дневна карантина.

Няма заразени лица от община Твърдица.

Няма починали през последното денонощие.

Според местожителството, активните случаи на заразата към момента са: 42 души в община Сливен / 37 от града, останалите са от три села/, 31 души в община Нова Загора  /25 от града, останалите са от четири села/, 16 души в община Котел /11 от града, останалите са от две села/.

279 жители на областта са под домашна карантина. Очакват се резултатите от 32 проби – 14 на лица със симптоми, 12 на медицински персонал, 6 контролни.

 

Предишна В КАТАСТРОФИРАЛИЯ БУС НА СЛИВЕНСКА ФИРМА Е ИМАЛО ПАСАЖЕРИ ОТ СЛИВЕН, ЯМБОЛ И КАРНОБАТ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТПРАВЯ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ КЪМ БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ В КАТАСТРОФАТА КРАЙ ЛЕСОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР ПРЕДИЗВИКА КАТАСТРОФА

Двама водачи, употребили алкохол, са установени от полицейски служители в град Сливен. На 25 юли, около 19,00 часа, в местността „Хисарлъка“  е възникнало пътно произшествие с лек автомобил „Пежо“, управляван

Новини Сливен

РЕНЕТА ТОМОВА ОРГАНИЗИРА В СЛИВЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ РЕШЕНИЕТО ЗА ПИРИН

Сливналийката Ренета Томова организира протест пред Стария бряст срещу решението на правителството за Пирин. Проявата е насрочена за 17 часа в четвъртък. „Протестът го организирам аз с мои приятели. Той

Новини Сливен

ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ НЯМА НАРУШЕНИЯ НА ПОСТАВЕНА КАРАНТИНА В СЛИВЕН

По време на редовното заседание на Общинския кризисен щаб днес беше направен анализ на спазването на мерките срещу разпространението на коронавирус. Продължават сигналите за струпване на хора в автобусите, пред