АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 НАРАСНАХА НА 89

АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 НАРАСНАХА НА 89

Болните  с коронавирусни инфекции в област Сливен нараснаха на 89, съобщиха от Областния кризисен щаб. От тях 21 души са диагностицирани през последното денонощие. Те са жители на общините Сливен /14 души/, Нова Загора /6 души/  и Котел.

Сред инфектираните лица в община Сливен има три медицински сестри и три санитарки от две болнични заведения. С коронавирусни инфекции са двама съпрузи, които са били контактни на по-рано установен болен.

Заболяло е и 5-годишно дете от Сливен. То е записано в детска градина, но не я е посещавало през последните дни.

Сред заболелите в община Нова Загора  е работник във фирма извън територията на областта.

Епидемиологичните проучвания на положителните лица продължават. Контактните им се поставят под задължителна 14-дневна карантина.

Няма заразени лица от община Твърдица.

Няма починали през последното денонощие.

Според местожителството, активните случаи на заразата към момента са: 42 души в община Сливен / 37 от града, останалите са от три села/, 31 души в община Нова Загора  /25 от града, останалите са от четири села/, 16 души в община Котел /11 от града, останалите са от две села/.

279 жители на областта са под домашна карантина. Очакват се резултатите от 32 проби – 14 на лица със симптоми, 12 на медицински персонал, 6 контролни.

 

Предишна В КАТАСТРОФИРАЛИЯ БУС НА СЛИВЕНСКА ФИРМА Е ИМАЛО ПАСАЖЕРИ ОТ СЛИВЕН, ЯМБОЛ И КАРНОБАТ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТПРАВЯ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ КЪМ БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ В КАТАСТРОФАТА КРАЙ ЛЕСОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА 40 ЛИТРА ДОМАШНА РАКИЯ И 2 ТЕЛЕВИЗОРА ОТ КЪЩА

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по сигнал за взломна кражба от частен имот в село Радецки. За времето от 7 до 23 часа на 9 март неизвестен извършител е проникнал

Новини Сливен

ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ С ДРОГА В ЗАЛА ЗА ХАЗАРТ

Полицейски служители на РУ-Сливен са задържали трима за притежание на наркотични вещества. Те са хванати в санитарното помещение на игрална зала в град Сливен. В хода на засилените проверки по

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В КОТЕЛ Е РАЗКРИЛА СХЕМА ЗА ПРОДАЖБА НА ФАЛШИВИ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ

В резултат на продължителна работа на криминалисти от РУ- Котел и Районна прокуратура-Сливен се е стигнало до разкриване на схема за продажба на фалшиви шофьорски книжки гръцки образец. Като основен